Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Η απεργία και τα μπάζα του Νοσοκομείου.

Σήμερα είναι όλα κλειστά και απεργούν σχεδόν οι πάντες.
Σήμερα, για άλλη μια φορά, ο κόσμος θα βγει στον δρόμο, για να πει τα αυτονόητα, όπως ότι δεν μπορείς να φορολογείς και τα πουλιά που πετάνε, γιατί στο τέλος θα μείνεις με το ένα στο χέρι..

Από την άλλη, υπάρχει μια μεγάλη απογοήτευση γιατί βαθιά μέσα μας, πάνω κάτω όλοι πιστεύουμε ότι δεν θα αλλάξει τίποτα και θα περάσει για άλλη μια φορά της Τρόικας.

Χτες έτυχε να έχω μια δουλειά στο Νοσοκομείο και η θέα του απαίσιου σωρού των πραγμάτων που από τον περσινό χειμώνα βρίσκονται στοιβαγμένα στο νότιο προαύλιο ήταν μια γροθιά στο στομάχι.
Το μόνο που απαιτείται για να φύγουν είναι μια υπογραφή, μια ειδοποίηση από τον διοικητή Χαλκίδας προς την υπηρεσία που τα μαζεύει.
Και αυτό εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, δεν μπορεί να γίνει!
Τα πράγματα έχουν γίνει μια άμορφη μάζα, ένα σουρεαλιστικό θέαμα, που επιβεβαιώνει την ξεχαρβαλωμένη πραγματικότητα μας.
Δεν μοιάζει πια να ενοχλεί κανέναν, δεν μοιάζει πια να είναι θέμα που πρέπει να λυθεί. Είναι άλλο ένα στάτους κβο, που κανείς δεν προσπαθεί να αγγίξει.
Οι κινητοποιήσεις άφησαν το γραφείο του υποδιοικητή κλειστό, το νοσοκομείο να διοικείται εξ αποστάσεως, τα ξηλώματα, άρον άρον μπαλωμένα, και τον σωρό με τα μπάζα να διατρανώνει την ανικανότητα του Κράτους ακόμα και σε αυτό το απλό και λογικό πράγμα, ότι δεν αφήνουμε εστίες μόλυνσης σε προαύλιο χώρο νοσοκομείου.
Τα πανό έφυγαν, οι γιατροί αραιώνουν, οι υπηρεσίες λιγοστεύουν, τα νοσήλια αυξάνονται, τα σκουπίδια μένουν.
Είναι πολύ συμβολικό το θέμα, και ενώ ακούμε από όλες τις μεριές την θέληση για ' ΒΟΎΛΗΣΗ" για " ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ" για μηδενική ανοχή, έρχεται ο σωρός με τα μπάζα για να σε χαστουκίσει και να σου θυμίσει το ποιος πραγματικά είσαι.
Ένα αδύναμο ανθρωπάκι, μικρό και ανίσχυρο μπροστά στο Κράτος και τις υπηρεσίες του.

Αυτό που συμβαίνει εδώ, δεν είναι παρά ένα δείγμα από ότι συμβαίνει σε όλη την Χώρα. Τι περιμένουμε λοιπόν? Όταν δεν μπορούμε να καθαρίσουμε μια αυλή, θα καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγεία?Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου