Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το κοριτσάκι με τα σπίρτα η Ελλάς......

Όταν ήμουν μικρή, μάθαινα ότι κάποτε η Χώρα μου ήταν σπουδαία, μετά ότι χάθηκε στα μονοπάτια του χρόνου, και στο τέλος ξαναβρήκε την θέση της στον κόσμο.

Αυτή η θέση γινόταν όλο και πιο δυνατή, όλο και πιο πολύ ξαναδυνάμωνε το φως που κάποτε έλουζε τον κόσμο, αλλά τώρα πια, αυτό το φως αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το φως ενός σπίρτου στα χέρια της μικρής του παραμυθιού.

Όπως και στο παραμύθι, σε κάθε σπίρτο το μαγικό φως την γέμιζε όνειρα και ψευδαισθήσεις για μια ζωή που δεν ήταν δική της.
Σε κάθε σβήσιμο η πραγματικότητα φοβερή και απειλητική ξαναγύριζε μέχρι να ανάψει άλλο ένα σπίρτο.

Εμείς κοιτάμε το κουτί με τα δικά μας σπίρτα και με όλο και πιο τρεμάμενα χέρια ανάβουμε τα τελευταία ελπίζοντας ότι το φως θα κρατήσει έστω και λίγο πάρα πάνω, έστω για λίγα πάρα πάνω όνειρα.

Το κοριτσάκι με τα σπίρτα έφυγε μαζί με την αγαπημένη εικόνα της γιαγιάς της, το κοριτσάκι η Ελλάς, έχει ακόμα την ικανότητα να σηκωθεί από την γωνιά της και να προσπαθήσει να βρει λίγη ανακούφιση, μια γωνιά να βρει δυνάμεις για να ξανά κινήσει τον δρόμο της προς ένα καλύτερο μέλλον.
Αργά η γρήγορα, λίγο πριν η λίγο μετά το τελευταίο σπίρτο σβήσει και δεν θα υπάρχουν πια ψευδαισθήσεις, ίσως βρει το κίνητρο να ζει στην πραγματικότητα της και να προσπαθήσει να την αλλάξει, γιατί το κοριτσάκι αυτό δεν είναι τόσο μικρό, ούτε τόσο αδύναμο, ακόμα και αν τα σπίρτα που έκαιγε τόσα χρόνια την έκαναν να το πιστέψει.

Το κοριτσάκι αυτό, δεν είναι για να ζει με τα όνειρα, αλλά με τις ιδέες,
Δεν είναι να ζει με ψευδαισθήσεις, αλλά να δημιουργεί με τις αισθήσεις,
Δεν είναι να ζητά βοήθεια ικετεύοντας τους περαστικούς, αλλά να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις , αρκεί να τις θυμηθεί.

Σε αυτή την γωνιά όταν το χιόνι λιώσει, η Άνοιξη φορτίζει με ζωογόνες δυνάμεις  την Γη και την ίδια. Το κοριτσάκι η Ελλάς πρέπει να ξανα αγαπήσει την Γη της, να γυρίσει κοντά της και να βρει τον παλιό της σύνδεσμο που την έκανε κάποτε δυνατή και αργότερα την βοήθησε να επιζήσει..

Σε αυτή τη γωνιά ο ήλιος λάμπει και ο κόσμος γίνεται μεγάλος με ανοικτούς ορίζοντες και ατέλειωτα βάθη του ουρανού. Ανοίγει η ψυχή και ελευθερώνεται όσο εκεί πια που τα πουλιά δεν πετούν και οι ιδέες τελειώνουν.
Μέσα σε αυτό το διάστημα η Ελλάς πρέπει να μάθει να σκέφτεται ξανά , τις παλιές ιδέες και τις νέες εμπειρίες.

Το κοριτσάκι στο παραμύθι ήταν ένα μικρό παιδί, αφημένο στην σκληρότητα της ζωής που βρήκε την ελευθερία του μέσα στο τελευταίο του όνειρο,
Το κοριτσάκι η Ελλάς, θα ελευθερωθεί όταν σβήσει και το τελευταίο σπίρτο, όταν θα σηκωθεί και θα ατενίσει με θάρρος τις πρωινές ακτίνες του ήλιου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!