Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ηθική παρενόχληση, κακοήθη συμπεριφορά, εκφοβισμός στην εργασία, και ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ.

ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

"Συνεχής κριτική σε ό,τι κάνετε;
"Αθώο" κουτσομπολιό σε καθημερινή βάση από κάποιον ανώτερο συνήθως στην ιεραρχία;
Βλέπετε όσα λέτε ή κάνετε να διαστρέφονται με αποτέλεσμα να νιώθετε ότι έχουν αμαυρώσει την παρουσία σας στον εργασιακό χώρο χωρίς να ξέρετε γιατί;
Νιώθετε αβοήθητος και αναρρωτιέστε αν είναι σε καλή κατάσταση τα νεύρα σας;
Έχετε σκεφτεί ότι αυτό γίνεται σκόπιμα και οργανωμένα;
Έχετε ακούσει για την ΗΘΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ, ΚΑΚΟΗΘΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ή τον ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ στο χώρο εργασίας;
Όλα αυτά είναι το ίδιο πράγμα: το λεγόμενο WORKPLACE BULLYING.Λέγεται ότι πλήττει έναν στους πέντε εργαζόμενους." google.
Φτάσαμε στο σημείο να αισθανόμαστε όλοι έτσι και όχι μόνο ο ένας τους πέντε.
Η κριτική για την εργασία μας δεν περιορίζεται πια στον προιστάμενο η στον δύστροπο πελάτη, αλλά συλλογικά την δεχόμαστε σαν λαός από όλη την Υφύλιο με πρωτεργάτες τους Γερμανούς Αξιωματούχους.
 Πριν λίγη  ώρα, στην Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι  στην Αυτοδιοίκηση επιτέθηκαν στην Γερμανική Αντιπροσωπία σε συνάντηση που προσπαθεί να έχει με Δημάρχους της περιοχής, εξ αιτίας δηλώσεων των Γερμανών ότι για την ίδια δουλειά που θέλουν στην Ελλάδα 3000 στην Γερμανία θέλουν 1000.

Το να προσβάλεις και να μειώνεις συλλήβδην τους ανθρώπους είναι ανήθικο , άδικο και φασιστικό γιατί μόνο στον φασισμό αντιμετωπίζεις τους πολίτες σαν μάζες και όχι σαν άτομα.

Το αν υπάρχουν η όχι περισσότεροι από ότι χρειάζονται σε ορισμένες δουλειές στους ΟΤΑ, είναι η μισή αλήθεια. Η ολόκληρη αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πάρα πάνω άτομα από όσα πρέπει αλλά ότι λόγω διαφόρων αιτιών δεν είναι στις θέσεις που πρέπει η δεν δουλεύουν όπως πρέπει.

Η ατομική ευθύνη του κάθε εργαζόμενου είναι πολύπλοκο θέμα και πρέπει η κάθε περίπτωση να εξετάζεται ξεχωριστά. 

Γινόμαστε μάρτυρες πολύ έντονων περιστατικών, όπως χτες είδαμε την συμπεριφορά συνδικαλιστή να βρίζει χυδαία εργαζόμενες. Χυδαία τραμπούκικη συμπεριφορά που όπως φάνηκε σε μια συνέντευξη που έδωσε, δεν κατάλαβε να είχε πει τίποτα ανάρμοστο.

Έχουμε συλλογικά βρεθεί αυτήν την στιγμή στην θέση να δεχόμαστε σαν φυσιολογικά και επόμενα της εργασιακής μας ύπαρξης όλα τα χαρακτηριστικά της κακοήθους συμπεριφοράς, από όλους και προς όλους, καθώς όλο και περισσότερο ο ένας επιτίθεται στον άλλον.

Στον παραλογισμό και την αδικία, έρχεται να προστεθεί και η ανοησία της Χ.Α δια στόματος κ.Ζαρούλια, με την πρόταση να υπάρχει υποχρεωτική στράτευση των γυναικών, φέρνοντας μάλιστα σαν παράδειγμα το Ισραήλ.

Θα έπρεπε να ξέρει η κ.Ζαρούλια και ο κάθε οπαδός της Χ.Α. ότι οι γυναίκες του Ισραήλ δεν έχουν άλλη επιλογή. Αν δεν πάνε,  πάνε φυλακή, δεν μπορούν να φοιτήσουν στο πανεπιστήμιο, να εργαστούν, όπως ότι όλα τα μέλη της οικογένειας τους βρίσκονται σε διωγμό.
Αν αυτά είναι τα όνειρα τους και για την Ελλάδα, δεν έχω να προσθέσω κάτι για τις προθέσεις τους.
Από την άλλη, όλοι όσοι βιαστικά προσθέτουν για τα ίδια δικαιώματα μεταξύ των φύλων, θα ήθελα να τους θυμίσω ότι οι γυναίκες είναι ήδη στο στράτευμα χρόνια τώρα, όσο για την υποχρεωτική επίσης να τους θυμίσω ότι κάτι τέτοιο στρέφεται κατάφορα ενάντια στις γυναίκες καταστρέφοντας κάθε είδους ελπίδα για κάποια εξέλιξη στην εργασία τους, μιας και έτσι και αλλιώς, απέχουν αρκετό χρόνο λόγω εγκυμοσύνης, και  γονεικής φροντίδας .
Έτσι το μόνο που θα πρόσθετε στην ζωή τους, θα ήταν ένα επιπλέον βάρος, ψυχικό και σωματικό.

Γυρίζοντας στα φαινόμενα εργασιακής κακοποίησης , θα ήθελα να πω για την ευθύνη αυτών που εξαπατούν κάποιον αδύναμο για ίδιο όφελος.
Τέτοιο είναι ο διορισμός, η ανοχή στην λούφα εργαζομένων, η υπόσχεση και η εξαπάτηση για εξασφάλιση.
Την ευθύνη την έχει αυτός που βρίσκεται σε θέση δύναμης και όχι ο αδύναμος που έμμεσα δέχεται ψυχικό εκβιασμό, έστω και αν φαίνεται σαν χάρη.

Όταν είναι κάποιος στην ανεργία, έρχεται κάποιος και του λέει, "θα έρθεις μαζί μου, θα με ψηφίσεις και εγώ θα σε τακτοποιήσω" τότε αυτός δέχεται την λύση ,αφού στην ουσία δεν έχει λύση..

Για αυτήν την κατάσταση φταίνε όσοι μεταχειρίζονται την εξουσία που έχουν με αυτόν τον τρόπο και όχι οι εργαζόμενοι έστω και αν δεν δουλεύουν σωστά.

Το μυαλό μας πρέπει να είναι κοντά στους αδύνατους γιατί αλλιώς, για άλλη μια φορά εξυπηρετούμε τα συμφέροντα αυτών που ευθύνονται, εξασφαλίζοντας την θέση τους αλόβητη ενώ ένας λαός στενάζει λαβωμένος.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!