Η ιστορία μιας μαρμελάδας.

Αυτήν την εποχή τα πορτοκάλια ωριμάζουν και οι πορτοκαλιές κάνουν έναν όμορφο πρασινοπορτοκαλί φόντο στην εξοχή.
Τα βλέπεις να πέφτουν στο χώμα και τα λυπάσαι να πηγαίνουν χαμένα αλλά και τι να κάνεις με τόσα πορτοκάλια?
Σκέφτηκα να δοκιμάσω να κάνω μια όμορφη και λαχταριστή μαρμελάδα, μιας και είμαι σε διατροφή και οι εικόνες όλες των αμαρτωλών εδεσμάτων έρχονται μπροστά στα μάτια μου με επεξεργασία φότο σοπ...
Άνοιξα το βιβλίο, αλλά η συνταγή ήταν ελλιπής.
Άνοιξα και το ιντερνετ και ρώτησα στην ομάδα ' Γεύσεις τις Εύβοιας" που ξέρουν και φτιάχνουν πιάτα για μερακλήδες.
Πράγματι με βοήθησαν και σήμερα το πρωί, ετοιμάστηκα να θριαμβεύσω και να κρατήσω ψηλά την τιμή της Ομάδας σαν άξιο μέλος της!

Τα πορτοκάλια είναι βιολογικά και η κοπριά που υπάρχει στην ρίζα τους δεν αφήνει καμιά αμφιβολία.Παρόλα αυτά η γεύση τους είναι ξινούτσικη εκ φύσεως και όχι εξ ωριμάνσεως,,κάτι σαν κάτι ξινούς ανθρώπους που όλα τους φταίνε και όλα τους βρωμάνε..

Για τους ανθρώπους δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, για τα πορτοκάλια όμως, μπορείς να βάλεις πάρα πάνω ζάχαρη..

Ευτυχώς που είχα ρωτήσει  και δεν έβαλα τις φλούδες, αν και έβρασα λίιιιιιγα κομματάκια και τα έβαλα για να σπάει την μονοτονία της υφής.
Τα έβρασα όπως μου είπαν, τα έβγαλα από την φωτιά και έβαλα το μείγμα στο μούλτι να λιώσουν τα κομμάτια. Τα άσπρα μέρη όμως, αν και δεν ήταν πολλά, αναγκάστηκα να τα βγάλω στο βράσιμο γιατί δεν μου άρεσαν ..
Έβλεπα το μείγμα να βράζει και αναρωτιόμουν γιατί το χρώμα δεν είναι πορτοκαλί αλλά ένα ξέπνοο και αδιάφορο κίτρινο και ήμουν έτοιμη να απογοητευτώ.
Όμως μετά μπήκε η ζάχαρη και έκανε το μείγμα μια χαρά,,,μα μια χαρά, που ζωήρεψε αμέσως και σε λίγο πήρε το όμορφο πορτοκαλί χρώμα της μαρμελάδας.
Όταν πια έβαλα το κουτάλι και έριξα μια κουταλιά σε ένα πιάτο και το μείγμα στάθηκε, δηλαδή δεν κύλησε,ούτε απλώθηκε, την έσβησα και μετά από λίγο την έβαλα στην γυάλα.

Σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερη , και θα είναι η επόμενη, όμως για πρώτη φορά η μαρμελαδίτσα μου είναι μια χαρά και τρία....πορτοκάλια..!

Σχόλια

Ο χρήστης Evie είπε…
Σοφία μου διατροφή και μαρμελαδιτσα? μακάρι να συμπεθεριάζανε καθώς και το βουτυράκι, πάντως καλοφαγωτη και καλοχωνευτη να είναι! Καλό Π/Σ/Κυριακο!
Ο χρήστης ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε…
Καλημέρα Evie!
Δεν πάνε μαζί αλλά είναι ωραία να μαθαίνεις νέα πράγματα..
Καλό Π/Σ/Κ και κει μακρυά στον Καναδά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις