Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Γιατί στους ΟΤΑ θα μαθαίνουν Γερμανικά?

4 Νοε 2012

Υπό γερμανικό έλεγχο θα περάσουν οι δήμοι που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά...!!!


 http://1.bp.blogspot.com/-Q7fEXV7gm00/T8lIGITClHI/AAAAAAABIn0/aEzSkZNY66U/s400/merkel+angela1.jpg
Τίτλοι τέλους για τους Δήμους, θα πέσουν σύντομα για εκείνους τους Δήμους, που  δεν συναινούν να γίνουν …φορομπήχτες και τυφλά όργανα των Γερμανών νέο-αποικιοκρατών.
“Αφού πρώτα περικόπτονται μεθοδικά  οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη συνέχεια συνιστάται από την γερμανική διοίκηση, να επιβληθούν τοπικοί φόροι και να σηκώσουν για ακόμα φορά το βάρος οι απλοί πολίτες”
Όλες οι αποφάσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων υπακούουν σε ένα στόχο:
Την συντριβή της Εργασίας από το Κεφάλαιο, την πλήρη υποταγή της χώρας και των εργαζομένων , στο «μοντελάκι» Μέρκελ, δηλαδή στην μετατροπή της Ελλάδας και της νότιας Ευρώπης σε ένα απέραντο στρατόπεδο εργασίας, όπου με μισθούς Κινέζων κούληδων, θα εργάζονται τα νιάτα της πατρίδας μας,  για ένα πιάτο φασόλια και ένα ξεροκόμματο την ημέρα.
Αλλά για να το πετύχουν αυτό, πρέπει πρώτα να διαλύσουν την κοινωνική υποδομή , μεγάλο μέρος της οποίας, ανήκει στους 325 Δήμους της χώρας.  Όπως κατ’ επανάληψη, έχει γράψει στο παρελθόν η «Ε», τίποτα δεν γίνεται τυχαία, την τελευταία τριετία.
Έτσι περικόπτουν συνεχώς  από το 2009,  την συνταγματικά κατοχυρωμένη κρατική χρηματοδότηση προς  την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε τόσο μεγάλο  βαθμό , ώστε οι 325 Δήμοι της χώρας να εισπράττουν σήμερα,  μόνο το 40% των χρημάτων που έπαιρναν επί Κυβερνήσεως Καραμανλή.
Και αφού έχουν πετσοκόψει κυριολεκτικά τα έσοδα των Δήμων, έρχεται ο «ατσαλάκωτος» υπουργός των Εσωτερικών και δελφίνος της κεντροδεξιάς παράταξης Ευριπίδης Στυλιανίδης και συνιστά στους δημάρχους να βάλλουν φόρους, εάν δεν τους φτάνουν για να ζήσουν  οι δήμοι τους, τα ψίχουλα που τους μοιράζει  το Υπουργείο Οικονομικών.
Το κράτος-προτεκτοράτο των Γερμανών και της Ε.Ε, σε πρώτη φάση, απειλεί να  θέσει υπό επιτροπεία, δηλαδή θα αφαίρεση ουσιαστικά  την διοίκηση από τους αιρετούς εκπροσώπους του λαού, σε όσους δήμους, μετά το τέλος του έτους, συνεχίζουν να παρουσιάζουν ελλείμματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού τους. Εάν μετά  τον Γενάρη του 2012, ο δήμος  συνεχίζει να παρουσιάζουν  ελλείμματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού τους. Εάν μετά τον Γενάρη του 2013, ο δήμος συνεχίζει να παρουσιάζει ελλείμματα, τότε  «με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, θα υπάγεται υποχρεωτικά στο (αναθεωρημένο) πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, με μερική απώλεια της διαχειριστικής του αυτονομίας, που συνεπάγεται:
α) περιορισμό των δαπανών μόνο σε υποχρεώσεις μισθοδοσίας και λοιπές απολύτως μη ανελαστικές δαπάνες, χρησιμοποιώντας προς τούτο, καθ’ όλο ή κατά μέρος και την Σ.Α.Τ.Α
β) υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού,
γ) αύξηση ιδίων εσόδων (τέλη, τοπικοί φόροι)».
Αυτή η εξέλιξη μεταφράζεται ως εξής:
-Κάθε δήμος, εκτός, ίσως, ελάχιστων που δεν συμπληρώνουν τον αριθμό 10, θα κριθεί εκ των πραγμάτων , από την γερμανική επιτροπεία που εδρεύει στο Υπουργείο Εσωτερικών, ως ελλειμματικός, αφού θα του έχουν στερήσει την νόμιμη χρηματοδότηση, που δικαιούται.
-Σε κάθε Δήμο, θα εγκατασταθεί Γερμανός ή Έλληνας συνεργάτης των Γερμανών γκαουλάιτερ , και ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, θα κάθονται μεν στην καρέκλα τους, αλλά στην ουσία θα είναι καταργημένοι, και θα θυμίζουν την δημοτική αρχή Πλυτά, επί γερμανικής κατοχής.
-Οι τοπικοί φόροι και τα τέλη, θα επιβληθούν με γερμανική εντολή, και εντός τριετίας προσχεδιασμένα  θα υποκαταστήσουν εντελώς την κρατική επιχορήγηση. Δηλαδή στην πλάτη του πολίτη η  Τρόικα και οι ντόπιοι συνεργάτες της πάνε να φορτώσουν, και μια δεύτερη βαριά γενική φορολογία, «τοπικού» χαρακτήρα.
Παράλληλα Γερμανική κυβέρνηση, Ε.Ε και Δ.Ν.Τ, αγκαλιά με την Κυβέρνηση Σαμαρά έχουν αρχίσει την αποδόμηση των δημοτικών υπηρεσιών, ώστε να έρθουν στην θέση τους ιδιώτες.
Οι εργαζόμενοι στους Δήμους, μπροστά στα σχέδια αφανισμού τους, προχώρησαν από χθες σε καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων στην Αττική, ενώ την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, οι καταλήψεις και οι πορείες θα επεκταθούν σε όλη την χώρα.
Το σχέδιο των Γερμανών που διοικούν στην ουσία το Υπουργείο Εσωτερικών, προβλέπει την τετραετία 2013- 2016, ότι δεν  θα γίνει καμία πρόσληψη στους δήμους. Συγκεκριμένα: Το 2013 δεν θα γίνει καμία πρόσληψη ούτε στους Δήμους και στα νομικά τους πρόσωπα, ενώ προβλέπονται συνολικά 3.048 αποχωρήσεις προσωπικού. Το 2014 θα γίνουν 81 προσλήψεις στα νομικά πρόσωπα των Ο.Τ.Α ενώ προβλέπονται συνολικά 3.108 αποχωρήσεις. Το 2015 θα γίνουν 79 προσλήψεις ενώ προβλέπονται 3.108 αποχωρήσεις και το 2016 προβλέπονται, επίσης, 79 προσλήψεις σε σύνολο 2.072 αποχωρήσεων. Έτσι την τετραετία 2013- 2016 θα αποχωρήσουν από τους δήμους 11.336 υπάλληλοι ενώ θα προσληφθούν στα νομικά τους πρόσωπα μόλις 239 άτομα.
Στο χέρι των πολιτών η υπεράσπιση του Συντάγματος
Εάν η Κυβέρνηση Σαμαρά επιμείνει στην ψήφιση και την εφαρμογή των θανατηφόρων, για τον ελληνικό λαό, μέτρων, τότε δεν απομένει στους εργαζομένους, παρά μόνο ένας και μόνο δρόμος : Η συλλογική, οργανωμένη λαϊκή αντίδραση για την  εφαρμογή του άρθρου 120 του Συντάγματος των Ελλήνων , που προβλέπει ότι και το θρυλικό 114:  «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία». Και σήμερα το Σύνταγμα παραβιάζεται βάναυσα και η χώρα μας τελεί, υπό γερμανική οικονομική άρα και πολιτική κατοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ορεινό καταφύγιο της Όχης. Ιστορικά στοιχεία.

  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης Αρχική   /  ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ   /  Karystion Blog   /  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης   Το ορεινό καταφύγι...