Η βρόχα έπεφτε στρέιτ-θρου στης Μέρκελ το σι-θρου

Λοιπόν που λέτε, βλέποντας σε όλες τις εφημερίδες τον Σόιπμλε με την στριμμένη μούρη να μας αγριοκοιτάζει και να λέει, "Ώπα ...αράξτε και περιμένετε την δόση" , θυμήθηκα μια έκφραση αργκό που ακουγόταν παλαιότερα..
"Άτσα, κοστουμιά ο ανάπηρος!"

Μας έραψε το κοστουμάκι, μας το πρόβαρε με το ζόρι, έβαλε το τρίο μπελκάντο να μας τραβήξει από δω, να βάλει κόπιτσες από κει να μας χωρέσει γιατί μας έπεσε και πολύ στενό, αλλά τι τα θες....χασές είναι και σχίζει εύκολα.

Ένα βήμα να κάνεις πιο άνετο, το κοστουμάκι έχει γίνει λουρίδες για μπόλιασμα ...

Κτυπιόταν ο Αντώνης, φώναζε ο Βαγγέλης να κάνουμε γρήγορα να πάρουμε την δόση γιατί ότι φράγκο είχαμε και δεν είχαμε έφτανε δεν έφτανε μέχρι της 15 του μηνού και μετά πάπαλα...

Το λέω και το ξαναλέω, το σκέφτομαι και το ξανασκέφτομαι, και δεν μπορώ να αποφασίσω τι να κάνω.
Να πάρω μακαρόνια? Να πάρω σαπούνια/ Να πάρω φακές και φασόλια? Η θα πάνε άδικα?

Σκέφτομαι και αυτούς που μένουν εκεί που κάνει ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ," γιατί ο χειμώνας τους πέφτει βαρύς, κρύο κάργα και οι βρόχες πέφτουν...στρειτ θρου.".

Αν πιστέψουμε αυτά που μας έλεγαν, έπρεπε ήδη να έχουμε προετοιμαστεί μέχρι και φιτίλια για τα λαδοφάναρα, αν πιστέψουμε τον Σόιμπλε , πρέπει χαλαρά να πάμε καμιά εκδρομούλα να ηρεμήσουμε από την τρομοκρατία που έχουμε περάσει.

Η Αμερική λέει με λίγα λόγια, " Κοιτάξτε να δείτε , εδώ ήμαστε έτοιμοι να πέσουμε στον δικό μας γκρεμό, βρείτε τα πολιτικά, κόψτε και κάτι, αφήστε και τον χρόνο να πάει πιο πέρα, δώστε και κάνα φράγκο για ανάπτυξη,και μετά τα ξαναλέμε"
Η Μέρκελ πάλι δεν θέλει να πάρει τέτοιες αποφάσεις γιατί εκεί που μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία πέρασε πολλά ζόρια και τώρα τα βγάζει στους άλλους.

Εν τοιαύτη περιπτώσει, αφιερωμένο το τραγουδάκι σε όλους σας, και  καλημέρα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις