Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γυμναστική με χαλβά..

"Ούτε ΄έναν χαλβά δεν μπορεί να φτιάξει!", έλεγαν παλιά για τις κακονοικοκυρές .
Ακόμα λέγανε 'Πότε ο Γιάννης δεν μπορεί πότε το χέρι του πονεί.."

Επειδή το να σε καλύπτει το ένα γνωμικό πάει και έρχεται αλλά να σε καλύπτουν και τα δύο είναι κομματάκι βαρύ, αποφάσισα να το κάνω τον έρμο τον χαλβά να βγάλω από πάνω μου το βάρος και να αισθανθώ και καλονοικοκυρά και δυνατή!

Το πρόβλημα είναι ότι έχω ένα προβληματάκι με το χέρι μου και εκείνη η σβούρα που πρέπει να φέρνεις το σιμιγδάλι μέσα στην κατσαρόλα φέρνει πιο πολύ για γυμναστική παρά για μαγείρεμα.
Έτσι λοιπόν, όπως οι άλλοι μετράνε τα πους απς εγώ μέτραγα τους κύκλους, και μέτρα μέτρα, έχασα το μέτρημα, έχασα και το σιμιγδάλι!

Ήρθε και ρόδισε και κοκκινίσε  και όταν έριξα το σιρόπι πνίγηκε στο δίκιο του το σιμιγδάλι και φώναξε στο λάδι να πάει πάρα πέρα.
Μόνο που το πάρα πέρα ήταν το χέρι μου και έφαγε δυο τρεις μεγάλες καφτές μπουρμπουλήθρες που μύριζαν καμένο...

Πάει ο χαλβάς!! Καπνοί, και άδικος κόπος!

Ήμουν όμως αποφασισμένη!

Έπλυνα τα κατσαρολικά, και ενώ το σιρόπι έβραζε, τσιγάρισα πάλι το σιμιγδάλι μέχρι το χρώμα του να μου πει εντάξει, έσβησα την φωτιά και σιγά σιγά έριξα το σιρόπι.. Σιγά σιγά, που σιγά μην το έγραφε η συνταγή!!
Φλαπ, φλαπ, συνεχίστηκε η γυμναστική και όταν πια τέλειωσε, τέλειωσε και η αντοχή μου να ζαλίζω το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα.
Έβαλα και τα μυγδαλάκια και τα καρυδάκια και την κανελίτσα και ήσυχη ότι δεν μιλάνε για μένα τα γνωμικά, έβαλα ένα μεγάλο κομμάτι και μέτρησα ίσα με 1000 θερμίδες, μπορεί και πάρα πάνω!!

Συμπέρασμα

Ακόμα και η πιο απλή συνταγή, θέλει ανάλυση σε κάθε της βήμα!!

Σχόλια

Ο χρήστης Sofia Moutsou είπε…
Χάρμα Σοφούλα !!!
Χάρμα και πάει κατευθείαν στις Γεύσεις !!!!!
Ο χρήστης ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε…
Μερσί μερσί !! Αύριο θα έχουμε τις περιπέτειες της μαρμελάδας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!