Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παναγιώτης Λαφαζάνης ..που είναι το λάθος?

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το αν και κατά πόσο είναι έτοιμος ο
 ΣΥΡΙΖΑ να   κυβερνήσει τη Χώρα. Το ερώτημα δεν είναι πλέον θεωρητικό, δεδομένης
της κατάρρευσης της «τρόϊκας εσωτερικού», του πολιτικού συστήματος συνολικά  και
 της δημοσκοπικής υπεροχής του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των άλλων κομμάτων.

        Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε το αυτονόητο όταν δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι         έτοιμος να κυβερνήσει, όπως εξ’ άλλου δεν ήταν έτοιμες και οι προηγούμενες κυβερνήσεις -  αν και δήλωναν το αντίθετο εξαπατώντας τον Ελληνικό Λαό.

      Είναι πολύ απλό: όσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει Plan B οικονομικής πολιτικής, όσο δεν έχει επεξεργασμένο σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την -πολύ πιθανή- περίπτωση που εξαναγκαστεί ως κυβέρνηση να βγάλει τη Χώρα από την Ευρωζώνη, δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Όσο δεν τολμά να διακηρύξει ευθαρσώς ότι η παραμονή μας στο Ευρώ δεν είναι μονόδρομος και δεν μπορεί να συνεχίζεται πάση θυσία, με τίμημα την καταστροφή της οικονομίας και της κοινωνίας και δίχως καμία προοπτική ανάκαμψης και βιωσιμότητας, θα είναι καταδικασμένος να απολογείται στην κατηγορία ότι τυχόν εκλογή του θα οδηγήσει στην έξοδο της Χώρας από το Ευρώ. Είναι μεν σωστή η θέση του ότι είναι η ασκούμενη μνημονιακή πολιτική που οδηγεί τη Χώρα εκτός Ευρώ και μόνο μια ριζικά διαφορετική πολιτική μπορεί να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο, αλλά αυτό το επιχείρημα δεν γίνεται κατανοητό από πολλούς και δεν επαρκεί από μόνο του για να διασκεδάσει τους φόβους μεγάλου μέρους του λαού που έντεχνα καλλιεργούν οι κρατούντες. Εκτός του ότι δεν απαντά στο εύλογο ερώτημα τι θα γίνει αν τελικά, παρ’ όλες τις επιδιώξεις παραμονής στο Ευρώ, υποχρεωθούμε τελικά να βγούμε, δεν θέτει καν το πρωταρχικό ερώτημα κατά πόσο η παραμονή μας στο Ευρώ είναι θεμιτή υπό τις επικρατούσες συνθήκες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!