Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Ευθύνη του Ενός.

Αν θυμάμαι καλά, ο Πλάτωνας έλεγε ότι δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία σε έναν πληθυσμό πάνω από περίπου 10000 ανθρώπων.
Σε αυτούς τους αριθμούς μπορεί να υπάρχει απόλυτη γνώση των προβλημάτων, υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό για ιδέες και τρόπους επίλυσης των προβλημάτων, υπάρχει διαχείριση των τοπικών προβλημάτων από ανθρώπους που ξέρουν και ζουν τις καταστάσεις, υπάρχουν οι σχέσεις ζωής μεταξύ των πολιτών που μιας και επηρεάζεται άμεσα  ζωή τους, προσπαθούν για το καλύτερο σε κάθε επίπεδο.

Η πραγματικότητα του παρόντος διαψεύδει κατάφωρα τις ιδέες του Πλάτωνα και καταρρίπτει κάθε ελπίδα για μια στοιχειώδη δημοκρατική κοινωνία έστω και σε ένα τόσο μικρό πληθυσμό.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει συναίσθηση σε πολλούς από αυτούς που κατά λάθος η εξ επίτηδες βρέθηκαν να έχουν θέσεις κλειδιά και διαχειρίζονται τις τύχες μας και την τσέπη μας.

Ίσως αν έρθουν έξτρα φόροι στους ήδη βεβαρημένους, οι πολίτες θα αρχίσουν να σκέφτονται το πως συνέβη αυτό και ποιος ευθύνεται.
Φυσικά θα αναζητήσουν την ευθύνη στους πιο προβεβλημένους της κοινωνίας.
Είναι όμως έτσι?
Ήμαστε ειλικρινής με τον εαυτό μας?
Σε κάθε ομάδα η ευθύνη δεν μοιράζεται?
Σε κάθε κοινωνία που η λογική δεν μιλά, ο παραλογισμός δεν θριαμβεύει?
Όταν γίνεται κάποιο πρόβλημα μοχλός εξυπηρέτησης , τουλάχιστον εγωιστικών κινήτρων, δεν είναι κατακριτέο?
Όταν καλούμαστε να διαλέξουμε και τα κριτήρια μας είναι λάθος ,δεν είναι ευθύνη δική μας όταν το μικρό μας λάθος γίνεται ένα τεράστιο συλλογικό στο τέλος?

Το μόνο που καταλαβαίνουν αμέσως και εύκολα όλοι είναι το σύνολο που πρέπει να πληρώσουν στους λογαριασμούς. Σε αυτούς τους καιρούς που ζούμε όμως, εκτός από τον λογαριασμό, θα πληρώσουμε και το μάρμαρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!