Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

H Oλική καταστροφή της Δυτικής Παραλίας...Μετά την δημιουργία του Λιμενοβραχίονα ήταν φανερό ότι τα ρεύματα άλλαξαν φορά και κτυπούσαν, όπως και κτυπούν την δυτική παραλία.

Πρώτα εξαφανίστηκε η άμμος, μετά υποχώρησε το τοιχίο, κατόπιν άρχισε να βαθαίνει το πλακόστρωτο μέχρι που έπεσε τελείως, και ο δρόμος είχε σειρά.

Μετά από κάθε δυνατό νοτιά, η ανάγκη για κάποιου είδους έργου, γινόταν όλο και πιο έντονη.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, παραθεριστές, ντόπιοι, και επισκέπτες, κουβέντιαζαν και αντάλλαζαν γνώσεις για το πως θα μπορούσε να σωθεί η παραλία.

Με ειδικό τοιχίο που θα εμπόδιζε την πάρα πέρα διάβρωση, με ειδικά μπλόκια που τοποθετούνται μέσα στην θάλασσα και αλλάζουν το ρεύμα, και με παράλληλα έργα ανάπλασης του χώρου.

Τι λένε όμως οι ειδικοί?  Μέχρι στιγμής δεν έχουμε μάθει κάτι συγκεκριμένο.

Το ότι είμαστε μια τουριστική περιοχή και αυτό το σημείο είναι στην βιτρίνα μας, θα έπρεπε από μόνο του να έχει κινήσει το ενδιαφέρον για διόρθωση του προβλήματος με μελέτη , πρώτα από όλα, και μετά την άμεση δρομολόγηση του έργου.
Αντί για αυτό, με θλίψη παρακολουθούμε τον θάνατο της παραλίας και του υποβιβασμού , θα μπορούσαμε να πούμε , του τουριστικού μας προιόντος.

Εκτός από θλίψη όμως, δημιουργείται και έντονη ανησυχία , γιατί από αυτό το σημείο περνά ο βιολογικός, ελάχιστα μέτρα, αν όχι εκατοστά, από τα σημεία διάβρωσης.

Προβάλλει λοιπόν η επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης του θέματος.

5 σχόλια:

FLORA GIA είπε...

Σοφία μου, τελευταία όλες οι αναρτήσεις σου έχουν να κάνουν με τα τοπικά σας προβλήματα.
Πάντα μπαίνω και τις διαβάζω αλλά δεν σχολιάζω, γιατί δεν είμαι μέσα στα προβλήματά σας και δεν είναι σωστό να κάνω σχόλια σε κάτι που δεν ξέρω καλά.
Να ξέρεις όμως πως είμαι εδώ πολύ συχνά.

sofia είπε...

Καλημέρα Φλόρα.
Σε ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη. Τα προβλήματα μας είναι πολύ μεγάλα και κάποιος πρέπει να εκφράζει το γενικό συναίσθημα που δεν εκφράζεται αλλιώς..καταλαβαίνεις..
Καλό Σ/Κ!

Σοφία Μούτσου είπε...

Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει τεθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο; Είναι τόσο δύσκολο να γίνει η αντίστοιχη μελέτη και έργο προστασίας της περιοχής ; Υπάρχουν και σε άλλες περιοχές αντίστοιχα προβλήματα !!!!!!

sofia είπε...

Καλημέρα Σοφία,
δεν ξέρω, αλήθεια. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν, απλά από κει περνάω για να πάω σπίτι.Ρώτα εσύ που ξέρεις τα πράγματα και πες μας.

Ανώνυμος είπε...

I got this web site from my buddy who informed me about this web site and at the moment this time I am browsing
this site and reading very informative articles or reviews at
this place.

Here is my web site - free online movies
Also see my web site > letmewatchthis

Δημοσίευση σχολίου