Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Πικρά Κούλουμα.

Η αλήθεια είναι ότι αν έβγαιναν στον δρόμο για να πέσουν τα σκληρά μέτρα, όσοι βγήκαν για το καρναβάλι, τώρα τα προβλήματα μας θα είχαν λυθεί.

Όπως κάθε τι, έτσι και αυτό έχει διπλή ανάγνωση.
Η πρώτη είναι ότι ο κόσμος έχει ανάγκη πιο πολύ την διασκέδαση , παρά την επανάσταση, η άλλη είναι ότι ο κόσμος βγαίνει στον δρόμο μόνο όταν ξέρει ότι δεν θα διαψευστεί η προδοθεί η κίνηση του.
Επειδή και γω πιστεύω ακράδαντα ότι ο κόσμος δεν είναι αδιάφορος, παρά πολλαπλώς προδομένος, υποστηρίζω την άποψη ότι δεν βγαίνουν μαζικά στον δρόμο γιατί δεν υπάρχει μια αξιόπιστη αρχή, ένας δυναμικός αρχηγός, που θα τους οδηγούσε στην έξοδο των βασάνων του.

Σήμερα τα Κούλουμα, ο αετός, η μουσική και η γενική ευφορία.
Σήμερα ο φόβος για το τι θα γίνει με τις Τράπεζες, μετά το ξαφνικό κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο με τον Σόιμπλε να υποστηρίζει ότι αυτό είναι κάτι που δεν το ζήτησε η Τρόικα.
Ο Αναστασιάδης υποσχόταν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν θα αγγίξει ποτέ τις καταθέσεις μόλις πριν λίγες μέρες, τόσες λίγες, που είναι λογικό να συμπεράνει κανείς, ότι την ίδια στιγμή, κανόνιζε το πως θα γίνει το κούρεμα.
Θα πάρει λέει τους τόκους λίγων ετών και όχι το κεφάλαιο, όμως στο απλό μου μυαλό, είναι άσχημο να κάνεις προηγούμενο, είναι κλοπή να βάζεις το χέρι στις καταθέσεις, και μάλιστα ΧΩΡΙΣ να έχεις ενημερώσει τους καταθέτες, έστω και αν είναι τόκοι.

Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τις ανησυχίες για λίγες ώρες, να πετάξουν ψηλά μαζί με τον αετό, και μετά, θα διαχειριστούμε και αυτήν την ανησυχία.

Οι δημοσιογράφοι προσπαθούν βέβαια να μας πείσουν ότι αυτό είναι κάτι λογικό, και να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουν γιατί έχουμε μάθει να έχουμε εμπιστοσύνη στους μορφωμένους, στους ειδήμονες, στα πτυχία και τους τίτλους.
Όμως δεν πρέπει να βγάζουμε από το μυαλό μας ότι αυτή είναι μια πράξη ακραία πραξικοπηματική,χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου, χωρίς την ενημέρωση των καταθετών, αθετώντας τις προηγούμενες δεσμεύσεις που οδηγεί στο συμπέρασμα της -για μια άλλη φορά- κλοπής ψήφου.
Ήμαστε στην τανάλια της Μέρκελ και μας σπάει σαν καρύδια.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ορεινό καταφύγιο της Όχης. Ιστορικά στοιχεία.

  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης Αρχική   /  ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ   /  Karystion Blog   /  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης   Το ορεινό καταφύγι...