Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

Καλό μήνα με ένα παραμύθι...


Η κοκινοσκουφίτσα Μάρλευ...Ένα ροκ παραμύθι!

Μια φορά και ένα καιρό σε μια μακρινή πολιτεία που θα μπορούσε να είναι αυτή που ζούμε εμείς η εσείς, η ίσως, και οι άλλοι, ζούσε ένα μικρό κοριτσάκι....
Ήταν αρκετά μικρό να κάνει ότι ήθελε, αλλά αρκετά μεγάλο για να του κολλάνε όλη μέρα για έλλειψη υπευθυνότητας και πειθαρχίας..
Δεν περνούσε μέρα, ώρα και στιγμή, χωρίς κάποιος, - γονιός, δάσκαλος-φροντιστής- να έχει μια εντολή να της δώσει.
Παρηγοριά έβρισκε μόνο κοντά στην αγαπημένη της γιαγιά που ζούσε λίγο πιο έξω από την πόλη. Αλλά και αυτή την παρηγοριά πήγαιναν να της την στερήσουν αφού την έβαζαν να τρέχει όλη μέρα από δω και από κει από την μια, και από την άλλη διάφοροι μετανάστες που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή της γιαγιάς, φόβιζαν τους γονείς της και δεν την άφηναν να πηγαίνει μόνη της.
Για να νιώθει λοιπόν πιο κοντά την αγαπημένη της γιαγιά, φορούσε ένα κόκκινο σκουφάκι που της είχε πλέξει..Είχε και μια κίτρινη γραμμούλα γύρω γύρω που θύμιζε ρέγκε σκουφάκια, και τώρα στο σχολείο όλα τα παιδιά την φώναζαν Μάρλευ...
Δεν την πείραζε καθόλου! Τους άφηνε να νομίζουν ότι ήθελαν και τους έλεγε ότι όταν θα κλείσουν τα σχολεία θα κάνει τα μαλλιά της ράστα και θα γίνει η ίδια ρασταφάρι...
Σε κάποιο διάλειμμα το άκουσε το καρφί του σχολείου και το πρόφτασε στην διευθύντρια, αλλά ευτυχώς όταν την ρώτησε, η μικρή έκανε τον σταυρό της και είπε με έκπληξη, ¨Έλα Παναγία μου!!" και η διευθύντρια την κοίταξε λοξά και της είπε -" Ελεύθερη να φύγεις, και βγάλε αυτό το πράμα από πάνω σου να πάρει το κεφάλι σου αέρα!"
"Μάλιστα" είπε η μικρή και έφυγε από το γραφείο, κλείνοντας μαλακά την πόρτα...

Ήταν Σάββατο μεσημέρι και αφού έφαγαν και μάζεψαν το τραπέζι, ρώτησε την μαμά της αν μπορούσε να πάει στην γιαγιά...
' Έχεις διάβασμα" της το έκοψε η μαμά..." Πάρτην τηλέφωνο να μιλήσετε, εγώ θα πάω αύριο, αν θέλεις πάμε μαζί να κάτσουμε και λίγο πιο πολύ..."
" Όχι μαμά¨" παραπονέθηκε η μικρή...¨Θέλω να πάω και να κάτσω όλο το Σαββατοκύριακο..να της μιλήσω, να κουβεντιάσουμε.....μόνες μας! Δεν είναι ανάγκη να τα ακούς και όλα!!"
" Και τι έχεις να πεις εσύ μόνη σου με τη γιαγιά!?" Την ρώτησε καχύποπτα η μαμά της...
" Τίποτα καλέ μαμά!" Απάντησε δήθεν αδιάφορα εκείνη....
' Άστηνε να πάει να δούμε τι θα καταλάβει" είπε εκνευρισμένος ο πατέρας της...

Ο πατέρας της , η αλήθεια είναι, ότι δεν πίστευε ότι η μικρή θα πήγαινε μόνη της, εκείνη όμως το έδεσε κόμπο στο μαντήλι, και μόλις πήγαν να ξαπλώσουν, μάζεψε λίγα ρούχα στο σάκο , πήρε τα βιβλία της, μέτρησε και λίγα χρήματα από τον κουμπαρά της, και με ελαφρά βήματα να μην την καταλάβουν, έφυγε από το σπίτι, αφού τους άφησε και ένα σημείωμα πάνω στο τραπέζι..." Πάω στην γιαγιά! Μπαμπά σε ευχαριστώ που με άφησες, μόλις φτάσω θα σας πάρω τηλ"
Χαμογελούσε τσαχπίνικα ενώ περίμενε στην στάση, σκεπτόμενη την έκπληξη που θα έκανε στην γιαγιά της! Θυμήθηκε την σωστή στάση για το μετρό, κατέβηκε την σκάλα, πήρε την σωστή διαδρομή, βγήκε από τα έγκατα της γης για να πάρει άλλο λεωφορείο, και όταν πια είχε για τα καλά σκοτεινιάσει έφτασε στην γειτονιά της γιαγιάς της...
Με ανυπομονησία κτύπησε το κουδούνι και κρατώντας σφικτά τα λουριά του σάκου περίμενε να αγκαλιάσει την αγαπημένη της γιαγιά..
" Ποιος είναι" Ακούστηκε ανήσυχη και λίγο φοβισμένη η φωνή της γιαγιάς..
' Εγώ είμαι καλέ γιαγιά" Απάντησε το κοριτσάκι....
" Άνοιξε του παιδιού!" Ακούστηκε μια άγνωστη αντρική φωνή.......

Η μικρή μπερδεύτηκε,,,αλλά δεν πρόλαβε να σκεφτεί τίποτα άλλο γιατί μπροστά της φάνηκε η γιαγιά της που την έκλεισε στην αγκαλιά της και την έπνιξε στις ερωτήσεις...

' "Πως ήρθες? Που είναι οι γονείς σου? Το ξέρουν? Να τους τηλεφωνήσουμε!¨¨ Και ενώ έμπαιναν στο μικρό σαλονάκι της είπε σχεδόν απολογητικά.." Να σου συστήσω τον κύριο Μιχάλη...ένας φίλος είναι και κάνουμε παρέα!"

Η μικρή τον κοίταξε καλά καλά, και ενώ έσφιγγε το κόκκινο σκουφάκι στα χέρια της γύρισε και ρώτησε την γιαγιά της..." Ο μπαμπάς μου το ξέρει?"

5 σχόλια:

akrat είπε...

μα ειδες ποσο εγωιστικα πλασματα ειναι τα μικρα?

ΦΛΩΡΑ είπε...

Πολύ καλό.... Η έκπληξη η γιαγιά...
Το πιο ροκ άτομο στην ιστορία η γιαγιά...
Φιλιά πολλά.
Θέλω κι άλλα τέτοια παραμύθια.

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

Akrat
ναι τα χρυσά μου!!!
Καλή Κυριακή

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

Φλώρα,
κοντεύουμε και μεις, κατάλαβες! Να ήμαστε ροκ, τουλάχιστον!!!χα..χα..!

Ανώνυμος είπε...

Μας ξενερωσε η γιαγια!

Δημοσίευση σχολίου

Το Ορεινό καταφύγιο της Όχης. Ιστορικά στοιχεία.

  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης Αρχική   /  ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ   /  Karystion Blog   /  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης   Το ορεινό καταφύγι...