Η κότα έκανε το αυγό, η το αυγό την κότα..

Μετά το μεγάλο ΟΧΙ ήρθε το μεγάλο ΝΑΙ, και η φούσκα της συναισθηματικής φόρτισης έσκασε σκορπώντας δάκρυα και πόνο.

Γιατί όπως φάνηκε, δεν ήταν μόνο ο Χρυσοχοίδης αδιάβαστος αλλά και οι Κύπριοι πολιτικοί.
Πήγαν χωρίς πλάνο, χωρίς προτάσεις, χωρίς να έχουν συμμετάσχει καν σε συσκέψεις.

Πήγαν στην Ρωσία, στον μεγαλύτερο προμηθευτή της Γερμανίας σε ενέργεια, για να ζητήσουν βοήθεια σε ένα μη καν επεξεργασμένο σχέδιο.

Ποιος άλλος φταίει εκτός από τους πολιτικούς που δεν έκαναν τίποτα χρόνια τώρα για να διορθώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες το σύστημα τους?  Ποιος πήρε για άλλη μια φορά τον απλό κόσμο στον λαιμό του?  Ποιος και από που παίρνει πάνω του με τόσο ελαφρά την καρδία τις οικονομίες και την ζωή των απλών ανθρώπων, εκτός απο αυτούς που στηρίζουν όλη την οικονομία ενός τόπου σε ένα διεφθαρμένο, σαθρό και αναξιόπιστο τραπεζιτικό σύστημα?

Τα ίδια και δω, τα ίδια και κει.

Για να βρει κάποιος μια άκρη πρέπει να σκέφτεται με δυο τρόπους. Ο πρώτος είναι να αντιμετωπίζει το πρόβλημα, όπως το αντιμετωπίζει μια Εταιρία σε έλεγχο, ο δεύτερος είναι να το βλέπει όπως έχουμε μάθει , σαν χώρα.

Τώρα κάνουν κουμάντο οι Τράπεζες και όλα περνούν μέσα από αυτές, επομένως τι κάνουν οι πολιτικοί?

Μιλάνε στον κόσμο σαν να είναι χώρα και όλα όσα αυτά συνεπάγονται, και από την άλλη, προσπαθούν να λύσουν τα θέματα σαν να είναι Εταιρία.

Όμως ο κόσμος, δεν είναι, ούτε ενημερωμένος ότι θεωρούνται  απλοί εργαζόμενοι σε μια Εταιρία, που μια την λένε Ελλάδα , την άλλη Κύπρο, κλπ,  ούτε αμφισβητούν εύκολα αυτούς που έχουν εκλέξει για να τους αντιπροσωπεύουν , και έρχονται αντιμέτωποι με τις αποφάσεις της Διοίκησης χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα.

Έτσι λοιπόν, ενώ μέχρι πρότινος οι πολίτες ήταν πελάτες, για όσο εξυπηρετούσαν δάνεια, αγορές κλπ, τώρα έγιναν εργαζόμενοι και οι βουλευτές προσωπάρχες.

Ο απλός άνθρωπος που την πληρώνει πάντα, με αγωνία ψάχνει να βρει το ποιος φταίει, και γιατί να αισθάνεται ένοχος για τις παροχές που είχε από την ¨Εταιρία, αφού δεν την ζήτησε, ούτε ήξερε τους πόρους από όπου προέρχονταν...Η , αλλιώς θα έπρεπε ένα ολόκληρο κράτος, να είναι γεμάτο ντετέκτιβ να παρακολουθούν τις άνομες πράξεις των καταθετών, εκεί που δεν έχουν πρόσβαση καν οι Αρχές.

Όλοι πια έχουμε καταλάβει ότι το πρόβλημα το έχουν οι Τράπεζες που κυλάνε τις ζημιές στο δημόσιο και το δημόσιο βάζει τον κόσμο να τα πληρώσει.

Που κολλάνε τα μεγάλα λόγια, από κάθε κατεύθυνση σε αυτό το πρόβλημα?

Οι πολιτικοί μας, αντί να βοηθήσουν να συνετίσουν τους τραπεζίτες για να μη πληρώνει ο κόσμος τα λάθη τους, αμέριμνοι και φαντασμένοι φτάνουν στο παραπέντε και μετά αρχίζουν τα προς πίσω, και πέρα δώθε, λέγοντας ότι τους έρθει, αρκεί να μην τους καταλογιστούν ευθύνες.

Αυτά είναι τα συμπεράσματα μου από ότι έχω ακούσει και διαβάσει, με απλά λόγια μέχρι τώρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις