Τα ντολμαδάκια της Μυρτούς .

Λοιπόν αναγνώστη και φιλενάδα θα σου πω και ένα παραλειπόμενο του σημερινού διαγωνισμού, να ακούς και να μη το πιστεύεις!

Φεύγοντας από το ξενοδοχείο, είδα την Μυρτώ να κλαίει στην βορινή πλευρά! Κρατούσε το πιάτο της, και στα δάκρυα έτρεχαν πάνω στο αλουμινόχαρτο, τόσο πολύ, που είχαν κάνει ένα ρυάκι και έτρεχαν στο χώμα.
Ανησύχησα και πήγα κοντά της να δω τι συμβαίνει..
-Τ ι έχεις ? Την ρώτησα ..

- Άσε με! άσε με! Μου είπε κλαίγοντας με αναφιλητά και μου γύρισε την πλάτη!

-Την κοίταξα καλά καλά μήπως είχε κτυπήσει, αλλά όχι! Μια χαρά ήταν και έσφιγγε το πιάτο με δύναμη!

-Τι έχεις καλέ και κλαις? Την ξαναρώτησα.

-Το πιάτο μου ήταν το καλύτερο αλλά μόλις το δοκίμασαν ....

Δεν πρόλαβε να τελειώσει την πρόταση και ταράχτηκε πάλι από τα αναφιλητά....Περίμενα λίγο να συνέλθει , τώρα πιο πολύ περίεργη παρά ανήσυχη, γιατί δεν είναι πια και τόσο τρομερό να μην κερδίσεις στον διαγωνισμό μαγειρικής, κυρίως όταν δεν είσαι εργαζόμενος σε κάποιο κλάδο που να σχετίζεται με το φαγητό.

-Αααχχχχ!! Γιατί να τον ακούσω και χάλασα την συνταγή μου!!
Συνέχισε τον θρήνο η Μυρτώ  σφίγγοντας με το ένα χέρι το πιάτο και το άλλο σκουπίζοντας την μύτη και τα μάτια!

-Ποιον να ακούσεις? Πες μου καλέ, μπααα! Θα με σκάσεις!! Της είπα και περίμενα ξανά να τελειώσει με το κύμα κλάματος.

-Αχχχ! Αυτός ο αφορεσμένος με κατέστρεψε! Μου είπε να βάλω κύμινο και ο σεφ μου είπε ότι δεν βάζουμε κύμινο στα ντολμαδάκια!!

-Βρε Μυρτώ μου! Έλα στα συγκαλά σου! 60 χρονών γυναίκα, έχεις μαγειρέψει χιλιάδες φορές , τώρα σου ήρθε να βάλεις κύμινο?

-Ναι...τώρα...Τι τόθελα? Έχασα και περίμενα και γω στην ζωή μου να κερδίσω κάπου, αλλά μούπε ο άλλος να βάλω και το παλιοκύμινο!!

Άντε πάλι κλάμα η Μυρτώ , μέχρι που το αλουμινόχαρτο τρύπησε και τα ντολμαδάκια εκτός από κύμινο απέκτησαν και έξτρα αλάτι!!

-Ποιος τελικά φταίει βρε Μυρτώ?

-Σκούπισε με την ανάστροφη τα μάτια, με κοίταξε με απορία λες και έπρεπε να το καταλάβω από μόνη μου, και είπε με έκπληξη για την χαζομάρα μου..


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εχει καταλήξει ανέκδοτο πλέον. Δε λένε καλά που ο Τσολάκης έφτιαξε βιολογικό στην Κάρυστο και δεν είμαστε σαν το Μαρμάρι που περπατάς στο δρόμο και νομίζεις ότι διακτινίστηκες στο μεσαίωνα τότε που δεν υπήρχε αποχετευτικό σύστημα;
Μ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κυριολεκτικά σε ταξιδεύει στο χρόνο
Μ

Δημοφιλείς αναρτήσεις