Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Αιολικές και πολιτικές αναταράξεις!

Υπάρχει κινητικότητα τους τελευταίους μήνες σε κάθε επίπεδο και αν και δεν φαίνεται κάποια έντονη αλλαγή, παρόλα αυτά υπάρχει και δημιουργεί νέα δεδομένα στην διαμόρφωση της ζωής μας.

Το καλώδιο έπεσε από το Λαύριο και η σύνδεση για τα Αιολικά προχωρά μια χαρά.
Οι γραμμές υψηλής τάσης το ίδιο, οι άδειες προχωράνε, όλα προχωράνε και σε λίγο που όλα θα είναι έτοιμα και τακτοποιημένα και δεν θα έχουν την ηρεμία των κατοίκων ανάγκη, θα τους γυρίσουν κανονικά την πλάτη , για να πω την πιο ήπια έκφραση , για αυτό που θα ακολουθήσει.

Το γράμμα του Συλλόγου προς την Εταιρία ΑΝΕΛ, δείχνει την ανησυχία των κατοίκων αλλά και τις πρακτικές των Εταιριών.

Σερνόμαστε αργά και βασανιστικά προς την καταστροφή μας αλλά ακόμα και τώρα δεν θέλουμε να δούμε την πραγματικότητα...Πολύ φοβάμαι πως είναι πια αργά.

Όσο για τα πολιτικά οι νέες δυνάμεις που αναδύονται στην κρίση είναι το ΣΥΡΙΖΑ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Τώρα αν μέσα στην ίδια οικογένεια έχεις τον ένα Κνίτη και τον άλλον Χρυσαυγίτη, την έκατσες την βάρκα. Όσο για τις πιο λάιτ καταστάσεις της Αριστεράς που είναι ορισμένα ρεύματα του Σύριζα, υπάρχει περίπτωση να πλευριτώσεις και να πάθεις μια σοσιαλιστική πνευμονία.

Σοβαρά όμως τώρα, ο Σύριζα  έχει αξιόλογα άτομα που δεν έχει κανείς να τους προσάψει τι, και παρακολουθούμε αυτή την νέα προσπάθεια να δυναμώνει και ας ελπίσουμε ότι κάτι καλό θα βγει για την κοινωνία γενικότερα και για τον τόπο ειδικότερα.

Από την άλλη ο Αλέξης δεν μας τα λέει και πολύ καλά τον τελευταίο καιρό με τις ξεναγήσεις στα κτήρια του τύπου που στήριξε "το σάπιο πολιτικό σύστημα" και τις χαιρετούρες με το βαθύ κατεστημένο "που έφερε την χώρα ως εδώ"

Ο κόσμος δεν είναι ούτε ηλίθιος ούτε αδιάφορος. Απλά πολύ απλά, ακόμα και αν δεν μπορεί να τα εκφράσει ακριβώς, αισθάνεται το τι δεν πάει καλά και δεν αποφασίζει να κάνει ένα βήμα αποφασιστικό που θα έφερνε κάποια ανατροπή.

Αυτήν την περιβόητη ανατροπή, που όλοι λένε "όλοι μαζί" αλλά με τους δικούς τους όρους ο καθένας, και μεις , οι απλοί σκέτοι και εντελώς μπερδεμένοι πολίτες, δεν ξέρουμε κατά που να κάνουμε..

Όσο για την Χρυσή Αυγή, κάποιος πρέπει να εξηγήσει στα μέλη της ότι η ταινία ΟΙ ΤΡΑΚΟΣΙΟΙ έχει γυριστεί στον υπολογιστή και ότι οι Αρχαίοι Έλληνες δεν συμμετείχαν στην ταινία..

Διαβάζουμε στον τύπο για ελέγχους στους ΟΤΑ, τα πάντα την τελευταία δεκαετία!  Αυτό να δω και να μη το πιστεύω!

Τι σου είναι όμως το μυαλό του ανθρώπου αλήθεια... Έχει ένα κακό...σκέφτεται..και όσο σκέφτεται, τόσο περίεργα τα βλέπει όλα τούτα, τόσο περίεργα, που λέει, 'Βρε λες....βρε λες όλη η λειτουργία να είχε μόνο και μόνο στόχο να έχει κάθε φορά το κάθε κόμμα τον δικό του τζομπάνο στα πρόβατα και μακάρι τι, όλα τα υπόλοιπα?

Και να εξηγήσω αμέσως τι λέω.

Οι ΟΤΑ δεν είναι  το μπακάλικο που κρύβεις το τεφτέρι στο ταγάρι. Είναι οργανισμοί, με λογιστήρια, οικονομικές υπηρεσίες, με ελέγχους, με προυπολογισμούς και ισολογισμούς που περνάνε από έγκριση στην Περιφέρεια, ακόμα παίρνουν δάνεια, που για να πάρουν τα δάνεια, πρέπει να πληρούν όρους και εγγυήσεις. Ακόμα όλα περνάνε και ψηφίζονται, όλα αναρτώντε στην Διαύγεια..
Όλα αυτά τι δείχνουν? Ότι πρέπει να είναι όλα καθαρά για να προχωρούν οι διαδικασίες από το ένα στάδιο στο άλλο . Για να γίνονται λοιπόν όλα όσα λέγονται στους ΟΤΑ πρέπει όλα αυτά να μην γίνονται σωστά...Θέλετε να μετρήσουμε το πόσοι εμπλέκονται....?
Άστο, θα νυχτώσει.

Καλό τριήμερο και καλές πτήσεις των αετών...αν και είναι οι μόνοι που ανοίγουν πια φτερά...

3 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Οι ΟΤΑ έχουν ανακαλύψει τις τριγωνικές συναλλαγές. Δανείζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος για δουλειές, τρώει τα λεφτά ή δεν μπορεί να ξεχρεώσει, βάζει κάποιον άλλο Δημοτικό Σύμβουλο ή συνεργαζόμενο λαμόγιο σε αλλα παρακλάδια των ΟΤΑ να κάνει μία απ ευθείας ανάθεση σε κάποιον τρίτο (επίσης συνεργαζόμενο, πχ εργολάβο), ο εργολάβος εξοφλεί το χρέος του αρχικού πιστωτή, ο πιστωτής φαίνεται ότι ρύθμισε το χρέος, όλα καλά. Αντε να το βρει ο ΣΔΟΕ. Και καρφωτό να πάει, δύσκολα τεκμηριώνεται. ΜΟΝΟ με πόθεν έσχες και πόθεν έσχες για να ξοφλήσεις.

Όσο για τα καλώδια, μόνο άρνηση πληρωμής τελών ΑΠΕ και ρητή δήλωση στις ΕΝΕΛ του κόσμου ότι θα λαλήσουν τα αιολικά τους από μονόβολα. Λίγο παράνομο, αλλά όταν σε φέρνουν προ τετελσμένου, ξέρεις άλλη λύση?

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

archeopteryx
όχι. αλλά δεν θα φτάναμε μέχρι εκεί αν έμπαιναν στον κόπο να σκεφτούν ότι αυτά που γράφουμε τόσα χρόνια δεν είναι βλακείες...τελικά πράγματι παίρνει ο καθένας ότι του αξίζει? και εμείς τι φταίμε,,,

Melissani είπε...

Το πόθεν έσχες θα ελεγχθεί από το 2003,επομένως, Αρχαιοπτέρυξ, θα βρεθούν ενδεχομένως οι παρασπονδίες.

Δημοσίευση σχολίου

Το Ορεινό καταφύγιο της Όχης. Ιστορικά στοιχεία.

  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης Αρχική   /  ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ   /  Karystion Blog   /  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης   Το ορεινό καταφύγι...