Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Λίγο σεβασμός..δεν βλάπτει..

Έχει παραγίνει το κακό με το να ταμπελώνουν αδικοχαμένους ανθρώπους με τα δεινά και τα πάθη της δημόσιας, κονωνικής ,πολιτικής η άλλης ζωής.

Να αναφέρονται σε αυτούς, να μιλάνε εκ μέρους αυτών, να χρησιμοποιούν την προσωπική συμφορά της οικογένειας για να δηλώνουν αλήθεια...τι?

Τι ,που να μπορεί να συγκριθεί με το πένθος των οικείων?

Τα ίδια με τον Αλέξη, τα ίδια με τον αυτόχειρα στο Σύνταγμα, τα ίδια τώρα με τα παιδιά που όπως είπε ένας γονέας, πήγαιναν σε αυτό το σπίτι γιατί είχε πιο γρήγορο ίντερνετ.

Ούτε μεγάλα λόγια, ούτε τίποτα...

Κια αυτή η αηδία με τα ρεσό....

Άκου ρεσό!! Ντροπή...καντήλι ανάβουν στην μνήμη των νεκρών, τουλάχιστον από όσο ξέρω από το χωριό μου και από την εκκλησία, καντήλι και κάνουν στάρι και λειτουργία στα τρίμερα, στα εννιάμερα...
Δεν ανάβουν ρεσό σαν και αυτά που βάζουμε στα τραπέζια για να κάνουμε ατμόσφαιρα...

Όλα μόδα τα κάναμε..ακόμα και τον θάνατο..Μόδα και θεαθείναι, μόστρα και φασαρία, για να πούμε και μεις το κάτι τις μας.
Μη και δεν επαναστατήσουμε δεόντως!!

Δεν υπάρχει σεβασμός σε όλα αυτά. Κανείς.
Που είναι τα προσωπικά δεδομένα?
Που είναι η προστασία των οικογενειών?
Γίνονται  όλα αυτά με την άδεια τους?

Είπα να μην γράψω τίποτα για αυτό το θέμα...γιατί δεν μπορώ,,στεναχωριέμαι,,αλλά είδα κάτι φωτογραφίες με λεζάντες, 'η κ.τάδε και ο κ.δείνα> στην πλατεία με τα ρεσό...και λέω εντάξει...το ξεφτιλίσαμε τελείως...
όχι ότι θα τα διαβάσουν....
Μπαα...είναι πολύ μακρυά...
Αλλά, να..σκέφτομαι ότι δεν μπορεί βρε παιδί μου, κάποιος , κάποια μπορεί να σκέφτεται κάπως παρόμοια με αυτά που γράφω,,,μπορεί να ήμαστε λίγοι, αλλά δεν ήμαστε μόνοι... 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν η συντριπτική πλειοψηφία της πολιτικής μας τάξης δεν μπορεί να πουλήσει πολιτική μέσω της πεπατημένης, ρουσφέτια-υποσχέσεις κτλ δηλαδή, βρίσκει άλλα πράγματα να εκμεταλλευτεί και να πουλήσει. Έχουν καταντήσει αηδία πια! Ντροπή και αίσχος. Πολύ σωστά τα γράφει ο Χειμωνάς.
http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&amp%3Bview=article&amp%3Bid=24992&amp%3Bcatid=76&amp%3BItemid=122

Γιάννης Μανώλης

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θεωρώ ασύνδετο το τραγικό γεγονός με την πολιτική κατάσταση και την κρίση, έχει χαθεί το μέτρο, ναι φταίει εν μέρει το γεγονός ότι τα παιδιά δεν είχαν χρήματα να αγοράσουν πετρέλαιο αλλά μόνο εν μέρει, δεν είναι η κύρια αιτία. Η κύρια αιτία είναι ότι έβαλαν μέσα το μαγκάλι και δεν έμπαινε από πουθενά καθαρός αέρας, αυτό το κάνεις μόνο αν θες να αυτοκτονήσεις, άνοιξε και το γκάζι και κάτσε. Οι γονείς των παιδιών δεν ενδιαφέρθηκαν για το με ποιους εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης θα ζεσταθούν τα παιδιά τους; Εντάξει χρήματα για να αγοράσουν πετρέλαιο δεν είχαν και δεν τους έδωσαν, μετά δεν τους ρώτησαν "και πως θα ζεσταθείτε παιδιά;" Υπάρχουν λιγότερο θανατηφόροι τρόποι για να ζεσταθείς, σε τελική ανάλυση κοιμάσαι σε σλιπινγκ μπαγκ ή κάτι ανάλογο, ναι μεν δεν είναι το καλύτερο αλλά τουλάχιστον είσαι σίγουρος ότι θα ξυπνησεις.
Ναι, υπάρχει μεγάλη κρίση, το είπαμε και το ξαναείπαμε αλλά να μην χάσουμε το μέτρο και να μην χαιδεύουμε τα αυτιά του κόσμου (δεν το λέω για έσένα Σοφία) γιατί με το χαϊδεμα ο κόσμος γίνεται ακόμα πιο ανεύθυνος και θα έχουμε και άλλα θύματα. Έχει γίνει μια μόδα και το μαγκάλι, να ζεσταθούμε όπως παλιά, όπως στην Κατοχή, όμως τότε τα σπίτια έμπαζαν από παντού ενώ τωρα με τα αλουμίνια κουφώματα είναι κίνδυνος θάνατος το μαγκάλι, το ξέρουν και οι πέτρες. Λοιπόν λυπάμαι για το τραγικό ατύχημα αλλά ειλικρινά δεν το αποδίδω στην κρίση.
Μ

Δημοσίευση σχολίου

Το Ορεινό καταφύγιο της Όχης. Ιστορικά στοιχεία.

  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης Αρχική   /  ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ   /  Karystion Blog   /  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης   Το ορεινό καταφύγι...