Ο ΜΑΚΑΡΟΥΝΑΣ ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ! -φωτό!!Χάριν στα παιδιά της Λέσχης 4Χ4, αναβίωσε σήμερα, μετά από πολλά πολλά χρόνια το τοπικό έθιμο του Μακαρούνα.

Ο κόσμος μαζεύτηκε από νωρίς και χόρεψε, δοκίμασε νηστίσιμες νοστιμιές, και άκουγε μουσική, για άλλη μια φορά, χάριν στον Βαγγέλη Τηνιακό, που όπως φαίνεται, είναι ο μοναδικός που μπορούμε να στηριχτούμε για μια εκδήλωση στην Πόλη μας!! 'Αντε με το καλό το παιδί να πάρει και άδεια από το Λύκειο και να μας συμπαρασταθεί και την 25 Μαρτίου!!

Αφού οι χήρες ετοιμάστηκαν, βάφτηκαν, καμαρώθηκαν, άρχισαν τον θρήνο για τον αγαπημένο τους Μακαρούνα, που αφού έφαγε πολύ έμεινε πάνω στο καθήκον της ικανοποίησης των γυναικών του!Η άμαξα ετοιμάστηκε , και αφού τον χόρεψαν, τον έκλαψαν, τσακώθηκαν, μαλλιοτραβήχτηκαν, τον φόρτωσαν και ξεκίνησαν για την Κάρυστο!


Ο κόσμος ακουλήθησε  με πομπή μέχρι την Κάρυστο, όπου αφού έφτασαν στην Αναστασία, πεζή τον πέρασαν από την παραλία και του έκαναν άλλο ένα θρήνο στην πλατεία όπου ήταν και πολύ συγκεντρωμένος κόσμος.

Μετά τον έκαψαν κάτω από το Κάστρο, δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να δει τον τελευταίο αποχαιρετισμό μιας και είχε αμφιθεατρική θέα.

Το κέφι μεγάλο, και το ταλέντο του Δ. μοναδικό!!
Πάντα μας κάνει να γελάμε η να κλαίμε ανάλογα τον ρόλο, και είναι το τοπικό μας ταλέντο που αν τα πράγματα ήταν αλλιώς, ίσως ήταν και για όλη την Ελλάδα..Το γνήσιο ταλέντο δεν κρύβεται, ούτε μασκαρεύεται ακόμα και αν φοράει μάσκες.Ευχαριστούμε την Κούλα που επέμενε, τα παιδιά που πήραν μέρος, τον κόσμο που συμμετείχε και του χρόνου πια, ελπίζω να είναι πιο οργανωμένο με μικρόφωνα και να μη ξεχνάμε ότι ο Βαγγέλης θα πηγαίνει 3 Λυκείου και θα έχει διάβασμα!!!!

Η αναγέννηση της φύσης, το τέλος του Χειμώνα, το σύμβολο της γονιμότητας, ...σε όλο του το μεγαλείο...η γιορτή της δύναμης της Γης και η διαχρονικός κύκλος της Ζωής, γιορτάστηκαν μέσα στα πρώτα ανθισμένα δέντρα της Άνοιξης και τα νοτισμένα βράχια της Ακτής.Και όπως πιάνουμε τα χέρια στο χορό, έτσι και με τα έθιμα, πιάνουμε τα χέρια των προγόνων μας, μέχρι ο κύκλος να κλείσει χιλιάδες χρόνια πίσω στον χρόνο.Οι Αρχαίοι Έλληνες, απαλλαγμένοι από σεμνοτυφίες και ενοχές, γιόρταζαν τους χυμούς της Ζωής, και απέδιδαν τιμές στον Βάκχο η  Διόνυσο.

Οι σημερινοί Έλληνες, αναβιώνουν τα έθιμα τους και γελάνε το ίδιο δυνατά, αποτινάσσοντας την καθημερινή  πρακτική της κόσμιας συμπεριφοράς.Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Βάκχος είναι ο Διόνυσος...
Ο χρήστης dimosf είπε…
Πολύ ωραία παρουσίαση. Δεν ήμουν εκεί αλλά φαντάζομαι το πανηγύρι. Το 1998 έγινε και τότε αναβίωση που όμως δεν είχε μεγάλη συνέχεια. Ελπίζω και εύχομαι αυτή τη φορά σε μακροημέρευση του εθίμου. Από την αναβίωση του 1998 ένα μικρό ρεπορτάζ εδώ http://disaki.blogspot.gr/2011/02/blog-post_17.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις