Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Το σύστημα έχει γερά θεμέλια.Επιστολή Παπαγεωργόπουλου και άρθρο του Ι.Μανώλη.

Ο ένας μετά τον άλλο, παίρνουν τον δρόμο για την φυλακή άνθρωποι που μέχρι χτες ήταν οι αφρόκρεμα της κοινωνίας, της μόδας, του ποδοσφαίρου, και της πολιτικής.

Όμως, σκέφτομαι το πως, το πως, τόσα χρόνια, πολλά χρόνια, ρίζωναν και αναπτύσσονταν όλα αυτά τα φαινόμενα της διαφθοράς, τόσο πολύ, που έμοιαζε πια φυσιολογικό, που έμοιαζε πια σαν να μην υπήρχε κανείς άλλος δρόμος, εκτός από αυτόν.

Όποιος προσπαθούσε να μιλήσει, να καταγγείλει, γινόταν περίγελος. Δεχόταν απειλές και μηνύσεις!
Πολλές μηνύσεις έχει το σύστημα στο ενεργητικό του, και σήμερα παραδείγματος χάριν, ενώ ο Παπαγεωργόπουλος είναι στην φυλακή, εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο μήνυση κατά της κ.Αράπογλου που τον είχε κατηγορήσει για διαφθορά!

Απίστευτο, αλλά αληθινό.

Το σύστημα ήταν εκεί και είναι παντού, τόσο γερό, που δεν άφηνε, και ίσως ακόμα να μην αφήνει, παραθυράκια που θα μπορούσε κάποιος να πει κάτι, και αν έβρισκε η βρίσκει, δέχεται συντονισμένα πυρά, τόσα πολλά, και σε τόση ένταση, που χρειάζεται μεγάλη ψυχική αντοχή για να συνεχίσει.

Οι φίλοι του συστήματος, δέχονται πολλά οφέλη. Επαινείται για ότι κάνει, στηρίζεται, διαφημίζεται με άμεσο η έμμεσο τρόπο αν πρόκειται για επαγγελματίες. Από την άλλη, αν κάποιος είναι αντίθετος, η ακόμα πολέμιος, τότε υπάρχουν χίλιες δικαιολογίες για να τον οδηγήσουν στην απομόνωση.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος που χρόνια πολλά προσπαθούσε να βρει κάποιον να τον πάρει σοβαρά, ήταν όλες οι πόρτες κλειστές και όλα τα μικρόφωνα, και όλες οι εφημερίδες ,όχι μόνο δεν του έδιναν βήμα, αλλά διάφοροι τον γελοιοποιούσαν.

Μου έχει κάνει απίστευτη εντύπωση αυτή η ιστορία με τον Παπαγεωργόπουλο.

Νομίζω ότι μεγάλο ρόλο παίζει το γεγονός ότι έχουμε τρικομματική κυβέρνηση και το σύστημα έχει αρχίσει να μπάζει, δίνοντας την ευκαιρία στην δικαιοσύνη να πάρει αέρα...

Κάποτε όχι πολύ καιρό πριν, μου είχε πει ένα υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης εταιρίας, ότι δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει οποιαδήποτε δουλειά που να έχει σχέση με το κράτος, χωρίς το λάδωμα από πάνω ως κάτω. Ήταν το δεδομένο, δεν ήταν το περίεργο.

Πως θα τελειώσουμε με αυτά τα φαινόμενα?

Μήπως τα κόμματα πρέπει να πάρουν γενναίες αποφάσεις και να σταματήσουν να καλύπτουν από έμπορους ναρκωτικών , χρηματιζόμενους υπαλλήλους, ανίκανα στελέχη με μόνο εφόδιο αφισοκολλήσεις  και χειροκρότημα?
Μήπως πρέπει και οι πολίτες να μην έχουν πια τόση ανοχή στους διάφορους εντεταλμένους της οποιαδήποτε εξουσίας, άκριτα και ελαφριά τη καρδία?
Μήπως πρέπει επιτέλους να απαιτούμε τον σεβασμό που μας οφείλουν, την προσοχή που δικαιούμαστε, την ενημέρωση που υποχρεούνται, την διαφάνεια στις κινήσεις που εγγυάται την τιμιότητα?1 σχόλιο:

ΦΛΩΡΑ είπε...

Αυτά που λες και άλλα πολλά πρέπει να απαιτούμε...
Γιατί λεηλάτησαν τη χώρα κι εμάς και κυρίως τις ψυχές μας. Κατέστρεψαν το μέλλον των παιδιών μας...
Και είναι υποχρέωσή μας να μην το ανεχόμαστε...

Δημοσίευση σχολίου

Το Ορεινό καταφύγιο της Όχης. Ιστορικά στοιχεία.

  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης Αρχική   /  ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ   /  Karystion Blog   /  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης   Το ορεινό καταφύγι...