Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Ο Μουσικός δίαυλος και μεις..

Χαζεύοντας στο φεις μπουκ τα νέα της ημέρας, έπεσα πάνω στις φωτογραφίες του Μουσικού Διαύλου, και πράγματι ξαφνικά πέρασαν πολλές στιγμές από το μυαλό μου, από αυτές τις στιγμές πολιτισμού που μας έχουν χαρίσει.

 Δεν είναι θέμα, αν μας αρέσει η μουσική που προτάσσουν η όχι, δεν είναι καν θέμα αν έχουμε όρεξη να πάμε σε μια παράσταση η σε κάποια άλλη.
Το θέμα είναι πολύ απλό.

Ο Μουσικός Δίαυλος είναι ένας πυλώνας πολιτισμού, και κινούμενης διαφήμισης με τον καλύτερο τρόπο της Καρύστου.
Ποιος θα τολμούσε καν να σκεφτεί να αμφισβητήσει,την σημασία που έχει για την Πόλη το μουσικό φεστιβάλ που έχει καθιερώσει κάθε Σεπτέμβρη?
Μάλλον μόνο και μόνο όσοι επιθυμούν διακαώς της εξαφάνιση κάθε κίνησης πολιτισμού στην Κάρυστο.


Την αλήθεια που λέει ότι δεν μπορείς να λες, απλά δεν μπορείς, να λες ότι αγαπάς την Κάρυστο, ότι στηρίζεις και νοιάζεσαι τους ανθρώπους της, και από την άλλη, να μην κάνεις απολύτως, μα απολύτως τίποτα για να έχουν την πιο απλή στήριξη που χρειάζονται, από την συμμετοχή στις εκδηλώσεις, από μια καλή κουβέντα βρε αδελφέ, από μια πιο έμπρακτη στήριξη από όσους έχουν την δυνατότητα.

Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε, οι πράξεις πολιτισμού παίρνουν άλλη σημασία. Την σημασία της στήριξης και της αλληλοεπίδρασης ανάμεσα στα μέλη της κοινωνίας και είναι πράγματι πια έγκλημα να αδιαφορούμε για ότι γίνεται και απευθύνεται ανοικτά, τίμια, και όμορφα σε όλο τον κόσμο.
Εύχομαι ολόψυχα, να έχουν δύναμη και να μας χαρίσουν και φέτος ένα ΥΠΕΡΟΧΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ορεινό καταφύγιο της Όχης. Ιστορικά στοιχεία.

  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης Αρχική   /  ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ   /  Karystion Blog   /  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης   Το ορεινό καταφύγι...