Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Πόσα αναλογούν στις Ανεμοπύλες?

Πόσα αναλογούν στις Ανεμοπύλες? Τι κάνουμε για να βρεθούν πόροι?

Υπάρχει στον Προυπολογισμό μνεία για τον Πολιτισμό η γίνεται ξεχωριστός προυπολογσμός και τα λεφτά που αναλογούν είναι ξεκάθαρα για τις Ανεμοπύλες? Γιατί αυτά τα λεφτά δεν φτάνουν για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες της λειτουργείας τους?
Είναι κάτι που το βλέπουμε όλοι,το βλέπουν και οι γονείς που πληρώνουν για κάτι που δικαιούνται τα παιδιά τους.

Ας πούμε, το ότι δεν έχει ολόκληρος Δήμος Καρύστου ηχεία ούτε για την παρέλαση και δανείζετε από άλλους καλή την πίστη, στέκει σε κάποια λογική?

Το ότι βγαίνει το λάδι  σε όσους έχουν αναλάβει να δημιουργήσουν είτε στον χορό είτε στο θέατρο για να βρούνε μια δεκάρα να παρουσιάσουν κάτι ευπρεπές και να τιμούν τα παιδιά και τους μεγάλους που συμμετέχουν ,επίσης στέκει στην λογική?
Έχουμε βρει την καραμέλα, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ...
Επίσης είμαι σίγουρη, ότι μπορούν να μας αραδιάσουν πίνακες λογιστικούς, που να αποδεικνύουν ότι πράγματι δεν υπάρχουν λεφτά, και για να μη σας πω, να δώσουμε και ελεημοσύνη στον Δήμο για να ανοίξει το πρωί..

Το πρόβλημα είναι ότι πολύ απλά δεν ενδιαφέρονται  για τον πολιτισμό που παράγετε στην Κάρυστο.
Είπα δεν θα μιλήσω μία, δυο τρεις, αλλά, πρέπει πια να παραδεχθούμε την αλήθεια για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ανάλογα από δω και μπρος.

Πως εξηγείτε να αφήνετε χρόνια και χρόνια απλήρωτο το νοίκι του χορευτικού, να μη μπορεί το θεατρικό να μετακομίσει σε μια πιο κατάλληλη αίθουσα, γιατί αυτή είναι ακατάλληλη!
Η Επωδός είναι '"Κάντε ότι θέλτε, λεφτά μόνο μη ζητήσετε" 

Παρά τις θυσίες και το μεράκι, και την άοκνη προσπάθεια των ανθρώπων του θεατρικού, είναι ακατάλληλη! Είναι και επικίνδυνο όπως είναι υπόγειο και σε περίπτωση ανάγκης...καταλαβαίνετε...

Χρειάζεται άλλη αίθουσα, χρειάζεται πάνω από όλα, να καταλάβει ο αρχηγός και οι συν αυτώ, ότι ο πολιτισμός δεν είναι λόγια του αέρα, είναι ο ίδιος ο αέρας την ψυχής...
 Σε μια εποχή που ο άνθρωπος ψάχνει πάλι να στηριχτεί σε πανανθρώπινες αξίες, που βρίσκει ξανά τις ευαισθησίες του για τον συνάνθρωπο,έστω και κάτω από την πίεση των συνθηκών, σε μια εποχή που πρέπει με κάθε τρόπο να πολεμάς το σκοτάδι με το φως, στην Κάρυστο ο πολιτισμός έχει αναχθεί σε παιχνίδι για δύσκολους λύτες.
Σε αυτήν την περίοδο που όλα νεκρώνουν, που οι διέξοδοι χάνονται, ο πολιτισμός και η τέχνη πρέπει να αγκαλιάζονται με αγάπη και ενδιαφέρον και όχι να λέμε, 'Εντάξει μωρέ, αυτοί έχουν την τρέλα τους και θα τα κάνουν καλά, θα βρούνε τρόπο, ξέρουν αυτοί" και άλλα τέτοια όμορφα.

Κατά τα άλλα, αγαπάμε την νεολαία, νοιαζόμαστε, κάνουμε δείχνουμε, ράνουμε, και δεν πατάμε να τους πούμε ούτε ένα μπράβο..!!!!

Εν τοιαύτη περιπτώσει, δεν τα λέω παρά για να τα πούμε, να τα βγάλουμε από μέσα μας, μιας και δεν βλέπω να αλλάζει κάτι , τουλάχιστον σύντομα.5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από όσο γνωρίζω πρέπει να χρώσταγε ο δήμος για την αίθουσα από το 2010 και πέρυσι εξόφλησε μέχρι το τέλος του 2011. Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι κάπως έτσι είναι η κατάσταση...

Ανώνυμος είπε...

Οι έννοιες πολιτισμός και παιδεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την έννοια της κοινωνικής προόδου. Δυστυχώς, στην Ελλάδα γενικά και, στον τόπο μας ειδικότερα η παροχή χρημάτων είτε από κρατικούς είτε από τοπικούς φορείς για πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες είναι από ελάχιστη έως ανύπαρκτη. Η εκπαίδευση πρέπει να στηρίζεται σε μία φιλοσοφία συμμετοχής των παιδιών και όχι μόνο στην πολιτιστική ζωή.
ΜΦΧ
Σ


ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

Ανωνυμε
χρώσταγε και τα πλήρωσε φέτος γύρω στα Χριστούγεννα αφού ο ιδιοκτήτης απειλούσε να τους βγάλει..

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

ΜΦΧ Σ
και οι δάσκαλοι κάθε τέχνης, πρέπει να τρώνε, χρειάζεται εξοπλισμός, χρειάζονται νοίκια, χρειάζονται ναύλα...τσάμπα δεν είναι τίποτα...Καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Σοφία,
Συμφωνώ απόλυτα με όσα αναφέρεις και σε συγχαίρω για το θέμα που έθιξες!!!!
Καλημέρα
Σ.

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη ανεμογεννήτρια, είναι του γείτονα σου στο χωράφι σου.

Το κόλπο γκρόσο της εποχής λέγεται, Ενεργειακή κοινότητα.  Η Ενεργειακή Κοινότητα, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται μια πάρα πολύ καλή περιβαλλοντι...