Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

Η μικρή μας κοινωνία έχει ήδη αλλάξει.

Η μικρή μας κοινωνία σε αυτήν την όμορφη, ακόμα, γωνιά της Εύβοιας αγωνίζεται να βρει τον προσανατολισμό της και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Όσο απογοήτευση πιάνει κάποιον παρακολουθώντας την πορεία των κοινών, τόσο αισιοδοξία αισθάνεται όταν παρακολουθεί τις δράσεις των πολιτών.

Άνθρωποι ενώνονται, τόσο ξεχωριστοί μεταξύ τους, μέσα από το ενδιαφέρον για κοινές δράσεις.
Είτε στον αθλητισμό, είτε στην τέχνη, είτε στην προσφορά.

Αθροιστικά πιάνουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, που στην ουσία, δεν υπάρχει οικογένεια η παρέα, που να μην έχει ένα μέλος τουλάχιστον, που να μην ασχολείται με κάτι θετικό.

Οι κάτοικοι αυτής της περιοχής έχουν αλλάξει νοοτροπία έχουν δει συνολικά και την όμορφη πλευρά της ζωής που μοιράζεται.

Αν και είναι διάχυτη η αβεβαιότητα και η απογοήτευση για το αύριο, το ελπιδοφόρο σήμερα, μπορεί να αλλάξει τα προγνωστικά, και το μέλλον να είναι πράγματι καλύτερο.

Αν δεν ελπίζεις, δεν αξίζει να προσπαθείς.. έτσι νομίζω.

Νομίζω ακόμα ότι είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωνόμαστε στα θετικά που έχει να προσφέρει ο καθένας και εκεί να στεκόμαστε.

Πολλές φορές, τυχαίνει να μιλάμε για την δράση κάποιου ανθρώπου, και ενώ αναφέρουμε το καλό που κάνει, συνεχίζεται η κουβέντα με αρκετά αρνητικά.
Κανείς δεν είναι τέλειος, και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να υπάρχει η αντίληψη της συνολικής κρίσης στην ζωή ενός ανθρώπου.
Μου φαίνεται ότι δεν είναι θέμα κακίας όμως, αλλά εσωτερικής αβεβαιότητας και έλλειψη αυτοπεποίθησης του καθενός η της κάθε μιας, που τους οδηγεί στο να υποβιβάζουν κάποιον για να μην φαίνεται η δική τους έλλειψη, που στο κάτω κάτω, το ξέρουν μόνο οι ίδιοι, και στην εξωτερίκευση του, φαίνεται σαν κουτσομπολιό η κακία.

Δεν ήμαστε οι άνθρωποι παρά ένας πίνακας από παζλ, και όσο ατελείωτο είναι το δικό μας, άλλο τόσο βλέπουμε και των άλλων.

Ας ήμαστε λοιπόν αισιόδοξοι, ας ήμαστε ανοιχτοί στους άλλους ανθρώπους και στο καλό που έχουν μέσα τους, άλλωστε πολλά ρυάκια κάνουν ένα ποτάμι, και το ποτάμι της αποδοχής και της προσφοράς, φτάνει για να ποτίσει τις καρδιές μας και να γεμίσει καλοσύνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη ανεμογεννήτρια, είναι του γείτονα σου στο χωράφι σου.

Το κόλπο γκρόσο της εποχής λέγεται, Ενεργειακή κοινότητα.  Η Ενεργειακή Κοινότητα, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται μια πάρα πολύ καλή περιβαλλοντι...