Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποτέ πια ξανά?

Από το φεις , και την ανακοίνωση του Δήμου
Η διαφύλαξη του περιβάλλοντος είναι πρωταρχική ευθύνη έναντι στις επόμενες γενιές και όχι υποχρέωση που απορρέει από κάποιο νόμο. 
 
Επομένως γιατί ρίχνουν τα βάρη αλλού και άφησαν την κατάσταση να φτάσει εδώ που έφτασε? Η Ευθύνη είναι ηθικά αποκλειστικά δική τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μιας και έχουν και την εξουσία...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
μην το ψαχνετε, προφανως εχουν ευθυνη οι εμπλεκομενοι με πρωτη την εταιρια που ανελαβε το εργο.
Ο χρήστης ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε…
Ανώνυμε
σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Έχεις δίκιο βέβαια. Η Ευθύνη είναι πάντα μοιρασμένη αλλά αναρωτιέμαι, αν , πάει κάποιος και κάνει μια επέμβαση για καλό, αφου κανείς δεν είναι υπεύθυνος, ποιος θα είναι αυτός που θα τον σταματήσει?
Ο χρήστης ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε…
Ανώνυμε
όταν πέφτει ο δρόμος, μπαίνει σε κίνδυνο ο βιολογικός αγωγός, υπάρχουν ανοικτά ρείθρα και ανοίγματα στον δρόμο...τότε,,,ποιος πρέπει να επέμβει? η τουλάχιστον να έχει κινήσει τις διαδικασίες? Είναι αυτό κάτι που μπορεί να το κάνει ο πολίτης? Αν ήταν θα το είχα κάνει..αλήθεια..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πως να επέμβει ένας πολίτης μόνος του; Έχει κόστος αφού αφορά μια ολόκληρη παραλία. Θεωρητικά μπορεί ο πολίτης να μηνύσει το Δήμο ή μια ομάδα πολιτών, ένας σύλλογος ας πούμε περιβαλλοντικός ή ακόμα και εμπορικός. Και ο εισαγγελέας μπορεί να επέμβει - αν φιλοτιμηθεί και εφόσον ενημερωθεί.
Και αν πάει ένας και κάνει μια επέμβαση - για καλό - όπως λες και προκαλέσει ζημία; Γιατί τι επέμβαση θα κάνει; Δεν πρέπει να ξέρει από αυτά τα πράγματα; Δε χρειάζεται μελέτη; Δηλαδή εννοώ δεν είναι τόσο εύκολα και απλά τα πράγματα.
Είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει αδιαφορία ή αμέλεια της αρχής; Πιστεύω ότι αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες όπως όλα στην Ελλάδα και ενδεχομένως να μην είναι ευθύνη του Δημάρχου ή του Λιμενικού Ταμείου κλπ οτι δλδ καθυστερεί χωρίς λόγο να κινήσει διαδικασίες. Όλοι θα θέλαμε όλα να γίνονται αμέσως αλλά οταν αφορά τέτοιου είδους δημόσια έργα προφανώς δεν είναι εύκολο να γίνουν αμέσως για ευνόητους λόγους. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει αδιαφορία συμπερασματικά αλλά ότι υπάρχει ίσως και αμηχανία ως προς το τι πρέπει να γίνει, τι κόστος θα έχει κτλ.
Η εταιρεία που έχει την κύρια ευθύνη, κατα τα φαινόμενα πάντα, δεν το έχω ερευνήσει κιόλας, θα αργήσει πολύ να αποζημιώσει για τη ζημία που έκανε αν δικαστεί ποτέ για αυτό και αποδειχτεί ότι από παράλειψη της έγινε ζημιά τέτοιου τεραστίου μεγέθους.
Μ
Ο χρήστης ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε…
Μ
Ας πούμε μια κορδέλα, μια πινακίδα που να προιδοποιεί,,πόσο κακό είναι αυτό? H Αρχή μας καθυστέρησε ένα ολόκληρο χρόνο και βάλε να φωνάξει την Περιφέρεια,,,Τι να πω..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ναι δίκιο έχεις, το πιο απλό είναι να μπει μια κορδέλα αν όντως είναι επικίνδυνη η διέλευση, όμως όπως όλοι ξέρουμε αυτό δεν μπορεί να το κάνει πολίτης, μπορεί όμως να το ζητήσει επίμονα από την αρμόδια αρχή και να λάβει εξηγήσεις γιατί δεν γίνεται.
Επειδή δεν ξέρω τι ενέργειες έχουν γίνει και ποιες δεν έχουν γίνει δεν μπορώ να σχολιάσω τίποτα επ αυτού.
Αν όντως καθυστέρησε ένα χρόνο να ενημερώσει τοτε τι να πω; Αλλά πραγματικά δεν το πιστεύω. Μήπως έκανε η περιφέρεια ένα χρόνο να έρθει;
Μ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!