Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Όλα τα παιδιά του κόσμου!

Τόσα χρόνια στην πολιτική, τσακώνονται οι ακόλουθοι των κομμάτων, της κάθε λογιών αρχής, για το ποιους θα βάλουν που, και όταν αλλάζει η κατάσταση, αλλάζει πάλι φύλλα η τράπουλα.
Πολλοί φωνάζουν και ωρύονται, κάνουν και καταγγελίες, τσακώνονται υπουργοί ακόμα και για τα νομοσχέδια, μήπως ευνοήσουν κάποιους κατά λάθος.

Εμένα πάλι, αυτό δεν με ενοχλεί.

Αν ένας νέος άνθρωπος, έχει τα προσόντα, χρειάζεται δουλειά, τι σημασία έχει αν παίρνει αυτήν την δουλειά επειδή έχει κάποια πρόσβαση?

Tι σημασία έχει αν είναι αυτός η άλλος, εκείνη η εκείνος?

Mε τα ποσοστά ανεργίας  στους νέους να φτάνουν στον Θεό, το τελευταίο που σκέφτομαι είναι αν είναι με μέσον η όχι..Είπαμε, αρκεί να έχει τα προσόντα..και να μην μένουν έξω άλλοι που πληρούν και την κεραία των ζητουμένων.

Θέλουν να βγάλουν τον διευθυντή του ΟΑΕΔ τον Κικίλια νομίζω, και από ότι κατάλαβα, για κάτι τέτοιους λόγους.Ακόμα και σε αυτές τις στιγμές, το κομματικό θέμα είναι τόσο ριζωμένο, που δεν λειτουργεί τίποτα εύκολα μακρυά από αυτό.

Με αυτά τα δεδομένα, τι να κάνουμε? Nα θυμώσουμε σε όλον τον κόσμο?

H αλλαγή νοοτροπίας, θέλει χρόνο, ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ, θέλει και πολύ δουλειά, θέλει πάνω από όλα ένα αξιόπιστο και αξιοσέβαστο κράτος.

Είναι τόσο αποκαρδιωτικό να βλέπεις νέα παιδιά, σπουδαγμένα, γεμάτα όνειρα, γεμάτα ζωή, και διέξοδο πουθενά.

Ας μην παρασυρόμαστε λοιπόν σε παλαιοκομματικές πολιτικές, σε πράγματα που κατέστρεψαν την επαγγελματική ηθική στις δουλειές, ας κοιτάμε το μέλλον, χωρίς να καταστρέφουμε το παρόν άλλο πια με τις φθαρμένες νοοτροπίες της εκδίκησης και της μικρότητας στο όνομα μιας ηθικής από καιρό ξεπεσμένη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη ανεμογεννήτρια, είναι του γείτονα σου στο χωράφι σου.

Το κόλπο γκρόσο της εποχής λέγεται, Ενεργειακή κοινότητα.  Η Ενεργειακή Κοινότητα, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται μια πάρα πολύ καλή περιβαλλοντι...