Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Ήρθαν τα χελιδόνια !!
Είναι ορισμένες εικόνες που έχουν την ίδια δυναμική , χρόνο με τον χρόνο, και  δεν χάνεται ποτέ.
Είναι η θέα ενός χελιδονιού που σχίζει τον αέρα μπροστά σου, αρκετή για να θυμηθείς πως είναι το αυθόρμητο χαμόγελο, που σημαίνει κάτι από ελπίδα.

Ήρθαν τα χελιδόνια, και απορώ για άλλη μια φορά, το γιατί αυτός ο ερχομός μας κάνει τόσο χαρούμενους όλους.

Ίσως είναι κάτι σαν την επιστροφή του αγαπημένου ξενιτεμένου παιδιού μας, ίσως πάλι σαν έναν φίλο που δεν μαθαίνεις ποτέ νέα του, αλλά όταν τον βλέπεις είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα..ίσως είναι η σταθερότητα της φύσης που επιβεβαιώνεται κάθε τόσο, και μας κάνει να αισθανόμαστε λιγότερο μετέωροι σε αυτήν την αβέβαιη πραγματικότητα.

Μπορεί όμως να είναι και αυτό το χαριτωμένο πέταγμα, όχι πολύ ψηλά, εκεί που πετούν τα πουλιά που δεν θέλουν να έχουν τίποτα με τους ανθρώπους, αλλά ούτε και πολύ κοντά μας..σαν να θέλουν την βοήθεια μας.
Τα χελιδόνια κρατούν μια αξιοπρεπή απόσταση από τους ανθρωπους, που δείχνει θάρρος και ευφυία και μάλλον είναι και αυτός ένας λόγος που τόσο πολύ μας συγκινούν.

Ξεχωρίζουν από άλλα πουλιά, που προτιμούν να μένουν μακρυά από τα σπίτια μας. Εκείνα έρχονται, χτίζουν τις φωλιές τους, αλλά δεν εξαρτώνται από μας.

Η Άνοιξη ήρθε και μαζί της ήρθαν και τα παράξενα αυτά πουλιά που θα μας συντοφεύουν μέχρι το Φθινόπωρο. Ας τα χαρούμε και ας τα καλώς ορίσουμε..Ποιος ξέρει? ; Iσως και να μας καταλαβαίνουν..

2 σχόλια:

ΦΛΩΡΑ είπε...

Τα χελιδόνια έφτασαν. Η άνοιξη όμως αμφιβάλλω αν θα έρθει φέτος στις ζωές μας.
Φεύγω γιατί τα βλέπω όλα σαν βαρυχειμωνιά.
Φιλιά

sofiascomments είπε...

ΦΛΟΡΑ,
πας ταξιδάκι? Mε το καλό!

Δημοσίευση σχολίου