Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ήρθαν τα χελιδόνια !!
Είναι ορισμένες εικόνες που έχουν την ίδια δυναμική , χρόνο με τον χρόνο, και  δεν χάνεται ποτέ.
Είναι η θέα ενός χελιδονιού που σχίζει τον αέρα μπροστά σου, αρκετή για να θυμηθείς πως είναι το αυθόρμητο χαμόγελο, που σημαίνει κάτι από ελπίδα.

Ήρθαν τα χελιδόνια, και απορώ για άλλη μια φορά, το γιατί αυτός ο ερχομός μας κάνει τόσο χαρούμενους όλους.

Ίσως είναι κάτι σαν την επιστροφή του αγαπημένου ξενιτεμένου παιδιού μας, ίσως πάλι σαν έναν φίλο που δεν μαθαίνεις ποτέ νέα του, αλλά όταν τον βλέπεις είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα..ίσως είναι η σταθερότητα της φύσης που επιβεβαιώνεται κάθε τόσο, και μας κάνει να αισθανόμαστε λιγότερο μετέωροι σε αυτήν την αβέβαιη πραγματικότητα.

Μπορεί όμως να είναι και αυτό το χαριτωμένο πέταγμα, όχι πολύ ψηλά, εκεί που πετούν τα πουλιά που δεν θέλουν να έχουν τίποτα με τους ανθρώπους, αλλά ούτε και πολύ κοντά μας..σαν να θέλουν την βοήθεια μας.
Τα χελιδόνια κρατούν μια αξιοπρεπή απόσταση από τους ανθρωπους, που δείχνει θάρρος και ευφυία και μάλλον είναι και αυτός ένας λόγος που τόσο πολύ μας συγκινούν.

Ξεχωρίζουν από άλλα πουλιά, που προτιμούν να μένουν μακρυά από τα σπίτια μας. Εκείνα έρχονται, χτίζουν τις φωλιές τους, αλλά δεν εξαρτώνται από μας.

Η Άνοιξη ήρθε και μαζί της ήρθαν και τα παράξενα αυτά πουλιά που θα μας συντοφεύουν μέχρι το Φθινόπωρο. Ας τα χαρούμε και ας τα καλώς ορίσουμε..Ποιος ξέρει? ; Iσως και να μας καταλαβαίνουν..

Σχόλια

Ο χρήστης ΦΛΩΡΑ είπε…
Τα χελιδόνια έφτασαν. Η άνοιξη όμως αμφιβάλλω αν θα έρθει φέτος στις ζωές μας.
Φεύγω γιατί τα βλέπω όλα σαν βαρυχειμωνιά.
Φιλιά
Ο χρήστης ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε…
ΦΛΟΡΑ,
πας ταξιδάκι? Mε το καλό!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!