Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

H καλή κυρία της διπλανής πόρτας. (στην Μανωλάδα αλλά και αλλού)

Διαβάζουμε παντού για τις καταστάσεις άγριας Δύσης στην κοντινή μας Πελοπόννησο. Βλέπουμε εικόνες και βίντεο, αναλύουμε τα αίτια και απορούμε για τα γεγονότα.

Αλλά, πράγματι, γιατί ακριβώς απορούμε?

Zούμε σε μια κοινωνία που κανείς δεν επιτρέπεται να ανακατεύεται σε τίποτα. Κανείς δεν κάνει να ανακατεύει οποιαδήποτε κατάσταση για οποιονδήποτε λόγο.
Ο φόβος είναι διάχυτος, οι απειλές πλανώνται στον αέρα και πολλές φορές γίνονται φραστικές επιθέσεις η μετατρέπονται σε συκοφαντίες και ύπουλες φήμες για εκδίκηση.

Η καλή κυρία της διπλανής πόρτας , απλά , δεν μιλά.

Γυρίζει αλλού το βλέμμα στην αδικία, χαμογελά στους δήμιους γιατί έχουν χρήμα και διασυνδέσεις με την εξουσία, αφήνει όλη την κόλαση σε κατάσταση αναπνοής να καίει ψυχές, ενώ σταυροκοπιέται ο Θεός να τους έχει όλους καλά.

Τι μπορεί να κάνει?

Tίποτα! Τίποτα απολύτως.

Πήγαιναν οι πολιτικοί και λυπόντουσαν τόσο με την κατάσταση των ανθρώπων που κανένας αρμόδιος, καμιά αρχή, κανένας υπεύθυνος δεν βρέθηκε ποτέ να διορθώσει την κατάσταση.

Όλοι αυτοί οι πολιτικοί, με τα χρόνια, έγιναν οι Αρχές, και οι Θεσμοί, και οι κλειδοκράτορες της Χώρας, ενώ τα ανθρώπινα απομεινάρια συνέχιζαν την ελάχιστη ζωή τους κάτω από τον ζυγό των σύγχρονων Δήμιων..

Και ξαφνικά, ζητάμε πάλι τα ρέστα από την κυρία της διπλανής πόρτας επειδή δεν μίλησε και ανέχτηκε την απάνθρωπη κατάσταση.

Έτσι είναι...Είμαστε αδύναμοι και μικροί και πάντα φταίμε, για ότι κάνουμε και για ότι δεν κάνουμε.

Στις Σκουριές περίσσευαν οι δυνάμεις, στην Μανωλάδα δεν υπήρχαν καν...παρά όταν ήταν πολύ αργά για δικαιολογίες και ανούσιες εξηγήσεις.
afi3

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό μου με εξοργίζει περισσότερο είναι η υποκρισία όλων αυτών που μέμφονται τα γεγονότα τώρα.
Να σημειώσουμε δε, ότι είναι η πολλοστή φορά που παρόμοια γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Μανωλάδας εις βάρος μεταναστών εργαζομένων.
Και διερωτάται κανείς : Δεν υπάρχουν κλιμάκια στην περιοχή αυτή για οικονομικούς ελέγχους και τη πάταξη της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας;
Σ.

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

Καλημέρα Σ.
Μα για αυτό και το γράφω, για την υποκρισία όλων όσων κατεβαίνουν, φωνάζουν ,και είναι γεμάτοι έκπληξη. Από το 2008 έχουμε πολλά κρούσματα εκεί, με απειλές, με κλεισίματος δρόμων, με προπυλακισμούς δημοσιογράφων,κλπ, αλλά τίποτα δεν έγινε...και τώρα δεν μπορούν να βρουν τους δράστες....ναι...καλά...

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη ανεμογεννήτρια, είναι του γείτονα σου στο χωράφι σου.

Το κόλπο γκρόσο της εποχής λέγεται, Ενεργειακή κοινότητα.  Η Ενεργειακή Κοινότητα, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται μια πάρα πολύ καλή περιβαλλοντι...