Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

Ρούκλια "Ενας πράσινος παράδεισος' και ένα πανηγύρι αφιερωμένο στην Πρωτομαγιά.

 Τα Ρούκλια  είναι γνωστό σε όλους για το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής που γίνεται στην ταβέρνα του Βαγγέλη Μπουρέλου, εγγονός του αξέχαστου Γιώργου Φλωρού και γιος του "Τζίμη" Δημήτρη Μπουρέλου.

Στην δική του περίπτωση η αναφορά στον παππού και στον πατέρα έχει σημασία με την έννοια του ότι, διαχρονικά η οικογένεια Μπουρέλου αγωνίζεται για να μη σβήσει από τον χάρτη το χωριό Ρούκλια.

Από τους πρώτους που ανακάλυψαν τις ομορφιές της περιοχής είναι ο Παναγιώτης Κόλλιας, και χάριν τις προτροπές του αήμνηστου μπάρμπα Γιώργη, άρχισε πριν πολλά πολλά χρόνια, να κάνει τα Ρούκλια, δεύτερο σπίτι.

Το σπίτι είναι περίπου ,ίσως και πάρα πάνω, από 400 χρονών, και ενώ τα χρόνια έδειχναν να μένει ένα από τα  μοναχικά αναχώματα  στην εξαφάνιση του χωριού, δειλά δειλά, νέες καμινάδες άρχισαν να ξεφυτρώνουν μέσα από τις πυκνές φυλλωσιές, και νέοι κάτοικοι, μόνιμοι και παραθεριστές, έχουν δώσει νέα ζωντάνια στην περιοχή, και τις ελπίδες για την συνέχεια της ύπαρξης του χωριού .Σε αυτό το μπαλκόνι της απότομης πλαγιάς, ξεκίνησαν τα ...πανηγύρια, είτε για την Αγία Παρασκευή, είτε για την γιορτή της Πρωτομαγιάς.

 Κόσμος και κόσμος, έχει περάσει, έχει γίνει ο λόγος για να γνωρίσουν την περιοχή, ακόμα και να την βάλουν στην ζωή τους. Η αγάπη για τον τόπο φαίνεται ότι είναι μεταδοτική, και το μάζεμα γειτόνων, φίλων, συγγενών, γνωστών, ακόμα και περαστικών, δημιουργεί τις συνθήκες για μια γιορτή που μοιάζει με παραδοσιακό πανηγύρι, με πολύ χορό που για φέτος τουλάχιστον, φρόντισε ο
Τάσος Γουλέτας...Άξιος!


Η φύση είναι πλούσια σε ομορφιά, σε νερά, σε ποικιλία δέντρων ,
που σφιγκταγγαλιάζονται από κισσούς και άλλα αναρριχώμενα.

Το έντονο χρώμα των άγριων κρίνων? τραβάει το βλέμμα,

οι βουνοπλαγιές αρχίζουν να αλλάζουν βλάστηση,

μέχρι που γυρίζει η στροφή και βλέπεις την θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου