Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Τσ..τσ..τσ...τι πράματα είναι τούτα...!?

'Κάνε τον σταυρό σου πουλάκι μου και κοιμίσου! Όνειρο είναι!'

Έκανα τον σταυρό μου, γύρισα πλευρό, αλλά το μάτι γαρίδα, και το μόνο όνειρο ήταν η φωνή που ερχόταν από παλιά, τόσο παλιά όσο και η νιότη μου και η γιαγιά μου που με παρηγορούσε.

Δεν ήταν όνειρο, ήταν αλήθεια, και σταυροκοπήθηκα μπροστά στην Οθόνη της τηλεόρασης να ξορκίσω το κακό που μας βρήκε, αλλά μάταια.

Λένε ότι όταν μεγαλώνει ο άνθρωπος, χωρίς να το θέλει, ακολουθεί τα μοτίβα που έμαθε παιδί, και γω άρχισα τα "τσ'τσ''τσ''τσ..Τι πράματα είναι τούτα! Ο Χριστός και η Παναγία να βάλουν το χέρι τους!"

Ο Άδωνις έλεγε ότι θα λέει λίγα και θα κάνει έργα και δεν θα βλάψει την υγεία, αλλά, ΑΛΛΑ, προέχει η σωτηρία της Χώρας και το επικείμενο δάνειο που κινδυνεύει από την  τρύπα στην Υγεία.
Τούτον καθηερμηνευόμενον σημαίνει, ότι έχει παραγγείλει κάτι λουκέτα να..με το συμπάθιο, μεγάλα σαν την γλώσσα του και παίζει άμπε μπα μπλομ, για να μαζευτεί το 1 δις.

1 δις ψέμματα, και πάρα πάνω, με την όμορφη εικόνα της εθνικής ανάκαμψης, την στροφή που έπαιρνε το καράβι και θα ξεμυτίζαμε από τον κάβο, με τα λόγια αναγνώρισης και στήριξης από τους έξω, από τις κουβέντες των μέσα, όλα θα  κριθούν ξανά στο παρά ένα για μια δόση που ποτέ δεν έρχεται στην ώρα της και ποτέ δεν είναι αρκετή για να μη βλάπτει ζωτικές κοινωνικές παροχές.

"Είναι αφορεσμένη φάρα πο πολιτικοί παιδάκι μου" Τόλεγε η έρμη, και γω της έλεγα λόγια για μια Ευρώπη που υπήρξε μόνο στα όνειρα μας.

'Φάε καλύτερα μια σκάφη σκατά παρά να πιστέψεις αυτά που λένε'

Συμπυκνωμένο μάθημα πολιτικής αλλά μάλλον πήγε άδικα, αφού και γω όπως και σεις, προτιμάμε πάντα να πιστεύουμε πιο πολύ από ότι να ερευνούμε. 'Αλλωστε ακόμα και κει, ένα κόμμα κάνει την διαφορά.
' Πίστευε, και μη ερεύνα"
"Πίστευε και μη, ερεύνα"

Το ένα λέει, πίστευε και μην ψάχνεις πάρα κάτω, το άλλο, είτε πιστεύεις είτε όχι, πρέπει να ερευνάς.

Το δεύτερο είπε ο Χριστούλης, το πρώτο συνέφερε την εκκλησία, στο πρώτο μείναμε.

"Κύριε Ελέησον" λέμε και ζητιανεύουμε χάρη και βοήθεια, ενώ κανονικά σημαίνει, Κύριε δώσε ανάταση στην ψυχή και στο πνεύμα μου. Και τα elation, στα αγγλικά σημαίνει ανάταση, για όποιον αμφιβάλει για τις μεταφράσεις.

Έτσι πάει αναγνώστες, η κάθε εξουσία, παραλλάζει, τροποποιεί, μεταμορφώνει και διαστρεβλώνει κάθε τι που ξυπνάει τον κόσμο και τον κάνει να αξιώνει την αξιοπρέπεια του, και παίρνει τα χούγια η μια εξουσία από την άλλη για να νιώθουμε πάντα ζητιάνοι  και με ένα Κύριε Ελέησον και ένα Πίστευε, και μη ερεύνα.

Το είπε ο Σαμαράς? Τέλος της ιστορίας!! Είναι σωστό!
Το είπε ο Άδωνις?

Εδώ ακόμα και ο πιο καλόπιστος, ο πιο αφελής, σταματά. Είναι μια αυτόματη αντίδραση να μην μπορείς να το δεχτείς ούτε τον Άδωνι σαν υπουργό Υγείας, ούτε την Φώφη σαν Υφυπουργό στο Άμυνας.
Δεν είναι ότι είναι γυναίκα, είναι όλο το πακέτο και αν ήμουν στρατιωτικός θα ένιωθα να τσούζει το μάγουλο μου από τα απανωτά χαστούκια στο όνομα της Άμυνας της Χώρας.

'Κάνε τον σταυρό σου παιδάκι μου και μη στεναχωριέσαι, αυτοί την δουλειά τους, και μεις την δουλειά μας"

Εδώ πάντα είχα αντιρρήσεις, και ακόμα έχω, γιατί πως θα κάνω εγώ την δουλειά μου αν αυτοί δεν με αφήνουν, μου στερούν τα πάντα, και διαχειρίζονται κάκιστα ότι έχουμε και δεν έχουμε..

Το επόμενο επεισόδιο, ίσως παιχτεί μετά τις Γερμανικές Εκλογές, και μέχρι τότε, έχουμε τα μπάνια του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου