Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναμνήσεις από τα κέντρα διασκέδασης της Καρύστου.

Τώρα που η μιά ανάμνηση φέρνει και μια άλλη, θυμάμαι και έναν άλλον καλοκαιρινό σινεμά.
Βρισκόταν εκεί που είναι τώρα η ΑLPHA BANK.
Πολύ όμορφος κήπος, καταπράσινος.

Ο χειμερινός κινηματρογράφος  ΚΑΦΗΡΕΑΣ, ήταν εκεί που είναι τώρα το κλειστό σούερ μάρκετ ΓΑΛΗΝΟΣ.
Δερμάτινα καθίσματα, εξώστης προβολές και γέλια, αξέχαστες θεατρικές παραστάσεις. Εκεί είδα για πρώτη φορά τον Βουτσά .Σχολικές εκδηλώσεις μιας και τότε δεν υπήρχε ακόμα το Γιοκάλειο. Μετά μετακόμισαν εκεί.
.Έργα Καράτε, Ο Μπρους Λι , ίδαλμα!!
 Καθηγητές να μαλώνουν τα παιδιά γιατί την άλλη μέρα είχαμε σχολείο. Τότε οι καθηγητές συμβούλευαν τα παιδιά γενικώς, τώρα πρέπει να πάρεις πρωτοκολλημένη άδεια από τους γονείς και να έχεις πληρώσει και παράβολο στο Ταμείο.
Εκεί είδα την ζωή του  Γκάντι, την Σιωπή των Αμνών..Ρόδα τσόντα και κοπάνα..Γέλια με τον Ψάλτη!!Όλο το σινεμά μια παρέα.
Πορτοκαλάδα ΦΆΝΤΑ στο διάλειμα, πασαντέπος σε σακουλάκι, και ταυτότητα στα ακατάλληλα.

Εκεί που τώρα είναι το κλειστό Palace,  στην Δυτική Παραλία, ήταν το ΜΑΊΑΜΙ.
Ένα καταπληκτικό μαγαζί, με φοβερή ατμόσφαιρα, δούλεψε χρόνια σαν ντισκοτέκ και μπαρ, αλλά ήταν ένας χώρος συγκέντρωσης της νεολαίας, μια νεολαίας που είχε ήδη ξεφύγει από την αποπνικτική και καταπιεστική συμπεριφορά των προηγούμενων γενεών.

Ήταν τόσο δημοφιλές σε ντόπιους και παραθεριστές, που η παραλία μπροστά πήρε το όνομα της από το Μαίαμι και λέγαμε όλοι, ότι πάμε για μπάνιο στο Μαιάμι.

Τα χρόνια πέρασαν και η δεκαετία του 80 είχε μπει για τα καλά. Τα rollers είχαν γίνει μόδα και το  μαγαζί έγινε χώρος για rolles.  ΧΑΜΟΣ! Παιδιά μέχρι την άμμο, κουβεντιάζαμε, χαζεύαμε, κάναμε rollers.Στο πίσω μέρος ήταν τα μπιλιάδρα.
Τα χρόνια πέρασαν, πέρασε και αυτή η μόδα, και με νέα διεύθυνση, έγινε Ελληνάδικο, με το όνομα ΒΑΡΕΛΙΑ.
Ήταν η εποχή που η πλάκα Καρύστου είχε αρχίσει να φέρνει πολύ χρήμα στην περιοχή, και τα μπουζούκια και τα Ελληνάδικα είχαν τον πρώτο λόγο.

Εκεί που είναι το Καρνάγιο τώρα, στα μέσα του 70 μέχρι κάποτε το 80  ήταν μια καλοκαιρινή ντισκοτέκ, ο αξέχαστος ΒΑΤΡΑΧΟΣ.
Με αμφιθεατρική κατασκευή, μεγάλη πίστα, δίπλα στην θάλασσα, τι καλύτερο?
ΠΑΝΙΚΟΣ!! Μεγάλες δόξες, καλοκαιρινής διασκέδασης!

Όταν η μόδα των Ντισκοτέκ άρχισε να πέφτει , πίσω από τον ΒΑΤΡΑΧΟ  ήταν η ΑΠΑΝΕΜΙΑ.
Ζωντανή μουσική για τους λάτρεις της λαικής μουσικής που έφερνε φίρμες κάθε καλοκαίρι και ο κόσμος συνωστιζόταν να τους ακούσει.

Τότε άνοιξε  και η BARBADOS στα Αλαμανέικα. Στην αρχή, νομίζαμε ότι επειδή ήταν τόσο μακρυά από την θάλασσα δεν θα είχε επιτυχία. Η επιτυχία ήταν όμως τεράστια και όλος ο δρόμος μέχρι τα Αλαμανείκα, ήταν μια σκέτη περατζάδα, και να θυμηθείτε ότι τότε ήταν ένας ερημικός δρόμος, με περιβόλια και κυπαρίσσια.H BARBATOS, έμεινε μαζί μας για πολλά πολλά χρόνια με την ίδια διεύθυνση, πριν να αρχίζει να αλλάζει και να δοκιμάζει νέους προσανατολισμούς.
Τα χρόνια όμως είχαν φέρει νέες μόδες, και το Κοχύλι είχε ήδη ξεκινήσει να μαζεύει τον μοντέρνο κόσμο ξανά.

Θυμάμαι την ΒΕΓΓΕΡΑ, πάνω από την Μουσική Σχολή της Εύας Βασιλοπούλου σήμερα.
Μια πρόταση μπουατ, με μικρές ορχήστρες, ποιοτική μουσική, ρομαντικό περιβάλλον και πολύ πολύ αγαπητό από όλους.

Για τους πιο original λαικούς τύπους, ήταν η Όμορφη Νύχτα. Ένα σκυλάδικο με τραγουδιστές και τραγουδίστριες που μάζευαν τον κόσμο που ζούσε την δική του Παραλιακή ...στα Αλαμανέικα.
Ήταν τότε που ξενυκτούσαν αξέχαστοι χαρακτηριστικοί τύποι της περιοχής...
Πιο κάτω στα Αλαμανέικα ήταν το Τσάκι, επίσης σκυλάδικο, που μετά στέγασε τα ΒΑΡΕΛΙΑ, όταν έφυγαν από την παραλία.

Στην δεκαετία του 70 και μέχρι κάπου το 80, τα ξενοδοχεία στον Μπούρο ήταν ανοικτά, τα πούλμαν πήγαιναν και ερχόντουσαν και τον χωμάτινο τότε δρόμο η κίνηση ήταν σε συνεχή ροή. 
Ο λόγος ήταν τα μπουζούκια στο υπόγειο του μεγάλου ξενοδοχείου. Ένα κανονικό μεγάλο μπουζουξίδικο, με άλλοτε καλές και άλλοτε κακές στιγμές, αλλά πάντα γεμάτο.
Τα πρωινά τα μπαρ στην παραλία του Μπούρου θύμιζαν κοσμοπολίτικα νησιά.

Πέρασαν τα χρόνια, πέρασαν τα μεγαλεία της τρελής σπατάλης , πέρασαν τα χρόνια της έντονης τουριστικής περιόδου και άρχισε η πτώση.

Τότε είχαμε το ξενοδοχείο ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ!
ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ήταν εκεί που είναι τώρα το σουβλατζίδικο του Τσίπα. Γέμιζε οικογένειες και συνταξιούχους το πεζοδρόμιο, όμως τι όνομα αλήθεια!!

Στον δρόμο που ανεβαίνει για το Δημαρχείο βλέπουμε ένα ερείπιο. Όμως ήταν ένα μοντέρνο και όμορφο ξενοδοχείο το ΠΛΑΖΑ, τώρα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να προφυλαχθούν οι πεζοί από τα κομμάτια που ξεκολούν από τα μπαλκόνια.

Για τους νέους αλλά και για τους μεγαλύτερους ίσως φαίνεται απίστευτο ότι κάποτε είχαμε τουρισμό με την κανονική έννοια του όρου, και όμως είχαμε...ίσως στο μέλλον να ξανασυμβεί.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!