Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα πολλαπλά οφέλη του Φεστιβάλ της Σχολής Εύας Βασιλοπούλου.

Με αφορμή το Φεστιβάλ στο Μοντοφώλι, και όλων όσων μας είπε ο κ.Πρόξενος, θυμήθηκα το πόσο σημαντικό είναι για τον τόπο μας το Φεστιβάλ που διοργανώνει εδώ και 10 χρόνια περίπου, η κ.Εύα Βασιλοπούλου, της οποίας το όνομα αν και δεν ήταν στους χορηγούς ,συνέδραμε στην επιτυχία του Φεστιβάλ Μουσικής .

Ας πούμε με λίγα λόγια τα οφέλη, γιατί μπορεί όταν μιλάμε για πολιτισμό να μην καταλαβαίνουν όλοι τι λέμε, καταλαβαίνουν όμως άπαντες, όταν μιλάμε για κέρδος.

1. Δωρεάν διαφήμιση.
Όταν και η πιο οικονομική εκχώρηση σε κάποιο φυλλάδιο στοιχίζει, η δωρεάν αναφορά του ονόματος της Πόλης στους καταλόγους των συμμετεχόντων Πόλεων, μας δίνει ένα μεγάλο κοινό σε όλη την Ελλάδα. Με την συνεχή παρουσία τους σε διάφορα Φεστιβάλ , παίρνουν και το όνομα της Πόλης μας μαζί, και την κάνουν γνωστή ακόμα και σε ένα κοινό που ίσως δεν αγοράζει εφημερίδες για να δει τις ακριβοπληρωμένες δημοσιεύσεις μας.

2. Τόνωση της Αγοράς.
Τα εισιτήρια, τα ξενοδοχεία, η εστίαση, τα είδη ένδυσης, τα αναμνηστικά και είδη δώρων, και ακόμα περισσότερα, είναι μόνο μερικές πτυχές της αγοράς που παίρνουν μια τονωτική ένεση τον Σεπτέμβρη.

3. Η Πρόσκληση των Χορωδών σε άλλα Φεστιβάλ.
Όπως τους υποδεχόμεθα , έτσι μας υποδέχονται σε άλλες Πόλεις. Η  παρουσία της Χορωδίας είναι μια ζωντανή κινούμενη διαφήμιση και πρόσκληση στην περιοχή, αφού τίποτα καλύτερο για ένα τόπο παρά η φυσική παρουσία ανθρώπων που την αντιπροσωπεύουν.
Για να γίνει όμως η πρόσκληση, πρέπει να γίνει και η υποδοχή. Και όσο πιο σωστά γίνονται και τα δύο, τόσο περισσότερο δυναμώνουν οι δεσμοί ανάμεσα στα διάφορα μέρη.
Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την χορευτική μας ομάδα.

4. Μια εκδήλωση πολιτισμού προς τους επισκέπτες της Καρύστου.
Όπως υπάρχουν οι Εκδηλώσεις του Αυγούστου, που ένας από τους σκοπούς που έχουν, είναι η προσφορά διασκέδασης προς τους επισκέπτες, έτσι και το Φεστιβάλ, είναι η πολιτιστική πρόταση του Σεπτέμβρη.

5. Αναβάθμιση της Εικόνας της Πόλης.
Αν ρωτήσει κάποιος έναν image maker, δηλαδή έναν δημιουργό εικόνας, για το πως πρέπει να επικοινωνεί αυτά που θέλει , ανάλογα το είδος του, του κάνει διάφορες αλλαγές, του δείχνει πως να μιλάει και τι να λέει, πως να ντύνεται, και γενικά πως να φέρεται για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
Είναι πολύ πολύ σημαντική η εικόνα που έχουν οι άλλοι για μας σε κάθε επίπεδο, και επηρεάζει την εντύπωση και την συμπεριφορά τους απέναντι μας.
Με λίγα λόγια και ξεκάθαρα για να καταλαβαινόμαστε, αν η εικόνα που έχουμε ως πολίτες της περιοχής, είναι ότι η πλειονότητα είναι αμόρφωτοι, άξεστοι, χωρίς ενδιαφέρον για το περιβάλλον τον πολιτισμό και βλέπουμε τους τουρίστες σαν κουνούπια στον τοίχο, τότε θα μείνουμε με περιστασιακούς επισκέπτες και χαμηλού επιπέδου τουρισμό.
Αν εμείς πρώτα από όλα, επιβάλλουμε την φωτεινή πλευρά των κατοίκων, αναδείξουμε τους ανθρώπους που καλλιεργούν πολιτισμό, αθλητισμό, τέχνες, τότε ανάλογοι επισκέπτες θα ακολουθήσουν.
Ένα μικρό παράδειγμα, είναι η πρόσκληση που έχουν από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ο Αντώνης Δρόσος και Γιώργος Πολυχρονίου για να παρουσιαστεί το περιοδικό, να μιλήσουν για τα θέματα τους και να γνωριστούν με το κοινό του περιοδικού.
Εδώ είναι η Έδρα τους, ενώ θα μπορούσαν να δηλώσουν άλλη, και καλά καλά δεν ξέρουμε τι κάνουν, όχι να τους τιμήσουμε και από πάνω. Μπορείτε να φανταστείτε το πόσο θετικά επικοινωνούν το όνομα της Πόλης και της περιοχής μόνο και μόνο η παρουσία τους?

Για όλους τους πάρα πάνω λόγους πιστεύω ακράδαντα ότι σαν Δήμος, σαν Σύλλογοι, σαν Πολίτες, όχι μόνο πρέπει αλλά επιβάλλεται η στήριξη τέτοιων προσπαθειών για να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε τα θετικά στοιχεία και να προβάλλουμε μια πολιτισμένη εικόνα που βοηθά πολύπλευρα την περιοχή.


Υστερόγραφο.
 Ένας από τους υποστηρικτές του φεστιβάλ μουσικής στο Μοντοφώλι, ήταν και ο Δήμος Καρύστου.

Σχόλια

Ο χρήστης Sofia Moutsou είπε…
Πάντα τέτοια να ακούγεται ο τόπος μας.
Οσο ανοίγουμε τους ορίζοντές μας στον Πολιτισμό τόσο λιγότερα λάθη κάνει η κοινωνία μας !!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!