Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Οι Βάτραχοι ανέβηκαν στο Πρώτο Δημοτικό..

 Οι Βάτραχοι του Αριστοφάνη, σε διασκευή του Γιάννη Καλατζόπουλου σε μια κωμωδία για παιδιά, ανέβηκαν  στο προαύλιο του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου.
 Πολύς κόσμος και σε αυτήν την εκδήλωση, παρακολούθησαν τους μικρούς ηθοποιούς που με κέφι και μπρίο έπαιξαν, και...έπαιξαν με την καρδιά τους.

  Ο κύριος Τσακνάκης βγαίνει στην σύνταξη, και υπήρχε ένας χαιρετισμός από τους δασκάλους, μέσω του κ. Ανέστη Ιορδάνογλου και των παιδιών. Ο μεγάλος μου γιος είχε δάσκαλο τον κ. Τσακνάκη, και περάσαμε ήρεμα και όμορφα 3 χρόνια. Τους δίδαξε πολλά πράγματα, εκτός της ύλης και ο ήπιος χαρακτήρας του ήταν ένα συν στην επικοινωνία του με τα παιδιά.

Τον κ.Ανέστη τον είχε δάσκαλο ο μικρός..Περάσαμε και με αυτόν τον δάσκαλο πολύ ωραία, παίξαμε τα θέατρα μας, είχαμε μια καλή συνεργασία,  όλα τα παιδιά ήταν μια παρέα..και μια χαρά πήγαμε στο Γυμνάσιο.
Καλή σύνταξη στον κ.Τσακνάκη, καλή συνέχεια στον κ.Ανέστη.
  Οι κ. Χριστίνα Κυπρίδου- θεατρολόγος, η κ.Ηρώ Πλακιά -Μουσικός, και η κ.Μάρθα Τζαβάρα- Εικαστικός, ήταν υπεύθυνες για αυτό το όμορφο αποτέλεσμα.
Είχαμε και ζωντανή ορχήστρα και να λοιπόν το πόσο σημαντική είναι η μουσική στα παιδιά και πόσο σπουδαίο είναι που έχουμε τις μουσικές σχολές της κ. Βασιλοπούλου και Στελιάτου στον τόπο μας!


 Η Θεατρική παιδεία η μουσική και τα εικαστικά  είναι πολύ σημαντικά, γιατί εκφράζουν συνολικά τον συναισθηματικό κόσμο του παιδιού, αναπτύσσουν δεξιότητες, διευρύνουν το πνεύμα και ενώνουν τα παιδιά σε παρέες. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχουν 7 ολόκληρες μορφές ευφυίας, και αν δεν δίνουμε περιθώριο στα σχολεία και έξω από αυτά, να αναπτύσσονται όλες ισότιμα, το μόνο που κάνουμε είναι να διαμορφώνουμε ανάπηρες προσωπικότητες.
Καλό καλοκαίρι και μπράβο σε όλους.!

Υστερόγραφο
Μου είπαν ότι επιτρέπεται η ανάρτηση φωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου