Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Στιγμές "Νοσοκομείου" χθες στο ΔημοτικόΣυμβούλιο για το Κοχύλι- Τίτλοι τέλους την Παρασκευή?

Χθες το βράδυ, ομάδα εργαζομένων στο Κοχύλι, ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να εκφράσει την αγωνία του για το σφράγισμα του καταστήματος την Παρασκευή, στις 10  το πρωί,μετά από μακρά ιστορία στις δικαστικές αίθουσες αφού ένας συγκεκριμένος γείτονας κάνει τα αδύνατα δυνατά να το κλείσει.

Το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι ότι δεν θέλει κανένα κατάστημα εκεί, από τον οποιονδήποτε.

Οστόσω, μέσω της νομικής οδού , θα βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί το πρόβλημα, και το Κοχύλι, θα μπορεί να λειτουργεί ξανά.Να σημειώσουμε εδώ ότι η τελική εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει σε περίπου 2 μήνες.

Ο Δήμος είναι και ιδιοκτήτης αλλά και Αρχή, και με αυτή την διπλή ιδιότητα έχει εμπλακεί και ο ίδιος σε πολλές δικαστικές περιπέτειες εξ αιτίας του καταστήματος και του γείτονα.

Δεν θα μπω στον λαβύρινθο των νομικών ζητημάτων γιατί ούτε ένας δικηγόρος δεν μπορεί να βγάλει εύκολα απόφαση του τι έχει συμβεί, όμως νομίζω ότι πρέπει να τονίσουμε μερικά πράγματα, τα οποία άλλα ειπώθηκαν χτες και άλλα όχι.

Η Αντιπολίτευση δεν ήταν ενήμερη για το θέμα, και οι τόνοι ανέβηκαν μιας και έχουν υπογράψει και αυτοί στην συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος.


Το Κοχύλι είναι ανοικτό από την δεκαετία του 60. Πολλοί, πάρα πολλοί επαγγελματίες έχουν περάσει από αυτόν τον χώρο, άλλοι με επιτυχία, άλλοι με αποτυχία. Άλλες χρονιές έχει ένα ρεύμα, άλλες πάλι, η μόδα, τα νέα καταστήματα που ανοίγουν, οδηγούν το ρεύμα κάπου αλλού.

Μπορεί το Κοχύλι να είναι ένα τουριστικό συν στον τόπο, και γνωστό σε όλους, αλλά δεν θα πληγεί ο τουρισμός από αυτό, στον βαθμό που θίχτηκε, απλά θα οδηγηθούν οι καταναλωτές σε άλλα καταστήματα., και αυτό πιθανόν να είναι προσωρινό.

Συμμερίζομαι την αγωνία των εργαζομένων, έστω και εποχικών. Ο οποιοσδήποτε χάνει την γη κάτω από τα πόδια του όταν μαθαίνει ότι την άλλη μέρα δεν θα έχει μεροκάματο, ακόμα και μικρό, αλλά όσο και να το καταλαβαίνω αυτό, δεν μπορώ να καταλάβω, τις ευθείες υπόνοιες, ότι επειδή ο γείτονας είναι πλούσιος, του κάνει ο Δήμος τα χατίρια. Πως δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση?

(όταν λέμε Δήμος, ενοούμε την Αρχή και όχι την συγκεκριμένη Δ.Α.μιας και η ιστορία αυτή έχει βάθος εξαετίας τουλάχιστον)

Μήπως επειδή όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, δέχθηκε να βάζει την υπογραφή του για να παραμείνει έστω το καλοκαίρι ανοικτό, παρά τις μηνύσεις που έχει δεχθεί?

Το γνώριζαν αυτό οι παρευρισκόμενοι πριν έρθουν?
Γνώριζαν την μακρά ιστορία στις δικαστικές αίθουσες για στήριξη του επαγγελματία στην ουσία, πριν από χθες το βράδυ?


Σήμερα έχει κατάληψη ο Δήμος από τους εργαζομένους. Αγωνιούν γιατί μετά από τόσα χρόνια, σε νόμιμη και ασφαλισμένη εργασία, κινδυνεύουν μαζί με άλλες 12000 κόσμο περίπου να ξημερώσουν σε μια κατάσταση πολύ πιο δύσκολη από αυτή που βιώνουν σήμερα.


Υπάρχει μια παροιμία που λέει, 'Πιο καλά να έχεις κακό συγγενή, παρά κακό γείτονα" ,μόνο που αυτός ο γείτονας κάνει κακό σε περισσότερους από έναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου