Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Η Συγκέντρωση στο Γιοκάλειο για το Νοσοκομείο Καρύστου.

Πολύς κόσμος με έντονη ανησυχία για το μέλλον του Νοσοκομείου μας και στην σημερινή συγκέντρωση όπου οι εκπρόσωποι του προσωπικού και των γιατρών περιέγραψαν την κατάσταση ως έχει, και τους προβληματισμούς , που γίνονται σιγά σιγά βεβαιότητα, όσο αναφορά το μέλλον του.
 Τον λόγο πήραν με την σειρά, ο κ.Δήμαρχος, Ν.Μανόλης, που επεσήμανε την ανάγκη ενότητας και αγώνα , ο κ.Ραβιόλος, αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης όπου αφού συμφώνησε με τον Δήμαρχο, είπε ότι επεξεργάζεται ήδη σχέδιο στήριξης του Νοσοκομείου. Μετά τον λόγο πήρε η κ.Βρανά, αρχηγός της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, όπου ανέπτυξε τα αίτια τους σκοπούς και τα αποτελέσματα που θα έχει η συγκεκριμένη πολιτική.


 Στην συνέχεια ο κ.Κακάτσος ζήτησε να  υπάρξει ψήφισμα και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο θα το προωθήσει στην Στερεά για στήριξη μας και από κει.

 Ο κ. Θεωδόρου μίλησε και αυτός για την πολιτική που έχει σαν συνέπεια τις πιέσεις που δέχονται η Υγεία και η Παιδεία. Τον λόγο επίσης και αρκετοί πολίτες αλλά αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι , όπως μας είπε ο κ.Βερούχης, το συνεχές και συγκινητικό έμπρακτο ενδιαφέρον της Ομογένειας.
Σαν απόδειξη, είναι η προθυμία τους να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες, οι οποίες κατεγράφησαν από το προσωπικό.                                          


Την ώρα που γινόταν η συγκέντρωση, μια ανθρώπινη ζωή σωζόταν στο Νοσοκομείο, χάριν της παρουσίας του καρδιολόγου κ.Γεωργιάδη. Φανταστείτε την επικινδυνότητα της κατάστασης αν έπρεπε να πάει στην Χαλκίδα η στην Αθήνα, ακόμα περισσότερο λόγω της απόστασης από το Καλλιανού από όπου και κατοικεί ο ατυχής συνάνθρωπος μας.
Του ευχόμαστε ολόψυχα, περαστικά.

Αυτό που δεν ξέραμε ήταν ότι λόγω της διασύνδεσης του Νοσοκομείου μας με την Χαλκίδα, τα περιστατικά που φεύγουν για Αθήνα δεν γίνονται δεκτά στην Ραφήνα από το ΕΚΑΒ και πρέπει, να υπάρχει προσυνεννόηση με συγκεκριμένο γιατρό σε κάθε κλινική όπου θα υποδεχθεί τον ασθενή.
Φανταστείτε την δυσκολία από την μια, αλλά και το πόσο περισσότερο καιρό μένει ακάλυπτο το Νοσοκομείο από Ασθενοφόρα.

Αναφέρθηκαν πολλά πράγματα και διαφορετικές προσεγγίσεις.
Από την μια, η γενική πολιτική, και η ανάγκη συλλογικής πάλης με άλλα Νοσοκομεία σαν και εμάς.
Από την άλλη, η μοναδικότητα μας και ο τρόπος στήριξης του Νοσοκομείου μας,

Υπήρξαν και προτάσεις, όπως το να μεταφερθεί το Αίμα της Αδελφότητας εδώ από τον κ.Νταλάκα.
Επειδή οι γιατροί είχαν την καλοσύνη να μου εξηγήσουν μερικά πράγματα, θα ήθελα να σας πω, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, γιατί εκτός από τις κατάλληλες εγκαταστάσεις, χρειάζονται και ειδικές ειδικότητες και να σημειώσουμε ότι το αίμα το χρειάζονται για χειρουργεία το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν χειρουργεία όλων των ειδικοτήτων ...επομένως, αν και ακούγεται ωραία πρόταση, στην πράξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Ακούστηκε και σαν ιδέα ο ιατρικός τουρισμός.
Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί με μια συλλογική προσπάθεια των διαφόρων δομών που εμπλέκονται σε κάτι τέτοιο.
Θα ήθελα να εξηγήσω το εξής. Το να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι θα επιλέγουν να κάνουν κάποια επέμβαση εδώ, δεν σημαίνει ότι θα δουλεύει σε βάρος της κοινωνικής παροχής υγείας.
Το αντίθετο μάλιστα. Θα επιφέρει έσοδα, έτσι ώστε να είναι δυνατή και η στήριξη αυτών που δεν έχουν. Πρέπει λίγο να αλλάξουμε οπτική αν θέλουμε να επιβιώσουμε σε αυτόν τον αβέβαιο κόσμο αυτήν την σκληρή εποχή.

Η Πρόεδρος των εργαζομένων, κ.Μαρίνα Κρομετίδη, ανέπτυξε πολύ διεξοδικά τα προβλήματα και παρακάλεσε για την ηρεμία και συνεργασία όλων μας, έτσι ώστε να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα.

Το ίδιο και η κ.Μαγκανιάρη, (ελπίζω να θυμάμαι σωστά το όνομα) που υποστήριξε ότι στην συνάντηση με τον Υπουργό πρέπει να στηρίξουμε το δικό μας Νοσοκομείο και να μην μπερδευτούμε με τα υπόλοιπα.
Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και όπως είχε πει και ένας γιατρός στην συνάντηση τους, άλλο θέμα το πως θα κρατήσουμε το Νοσοκομείο στην δευτεροβάθμια παροχή Υγείας, και άλλο το πως θα αλλάξει η πολιτική της Χώρας όσο αφορά τα Νοσοκομεία.

Τελικά αποφασίστηκε να συσταθεί μια επιτροπή από τον κ.Μανόλη, τον κ.Ραβιόλο, την κ.Βρανά, τους εκπροσώπους των εργαζομένων και  των ιατρών , οι οποίοι θα παραστούν στην συνάντηση με τον υπουργό και θα του εκθέσουν το θέμα μας.
Παράλληλα, θα διεργαστούν διάφορες μορφές κινητοποιήσεων οι οποίες θα στηρίξουν τα αιτήματα μας.
 Να σημειώσουμε εδώ ότι οι εκπρόσωποι του Νοσοκομείου, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Υποδιοικητή κ.Μίχα, ο οποίος είναι νιόπαντρος και με τούτα και με κείνα, θα του βγεί ξινό το honeymoon.
Θα ήθελα να πω και γω, μιας και είχα την ευκαιρία να μιλήσω αρκετά μαζί του, ότι είναι είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος, πολύ επικοινωνιακός, ευγενής, μορφωμένος στο αντικείμενο του, με μεγάλο ενδιαφέρον για να προσφέρει και να αναπτύξει το Νοσοκομείο. Είναι ένα μεγάλο ΣΥΝ ένας τέτοιος άνθρωπος στην διοίκηση σήμερα.
Τα γράφω αυτά γιατί ακούστηκαν και μερικά ...κάπως...από ομιλούντες, αλλά καλά είναι να γνωρίζουμε τους ανθρώπους πρώτα..

Αυτά έγιναν, και εν αναμονή εξελίξεων..Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου