Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

Αύξηση της ΔΕΗ για τις ΑΠΕ, και άρθρα από παλιότερα...

Άλλη μια αύξηση της ΔΕΗ για τις ΑΠΕ! Συνολικά 118% πάνω στο οικιακό ρεύμα!

Η ΕΝΕΛ, μας το παίζει δημοτικός σπόνσορας σε αθλοπαιδιές και άλλα.... αφού τους ανοίξαμε διάπλατα την πόρτα σαν σωτήρες! Δεν χάνει ευκαιρία ο κ.Δήμαρχος να μας τονίζει την σημασία (?) των ΑΠΕ για τον τόπο.

 Ένα άρθρο από το 2011 για να δούμε την αλλαγή που ήδη συμβαίνει...προς το χειρότερο.

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011


Όταν οι περισσότεροι σιωπούν, λίγοι ψυθιρίζουν, και ελάχιστοι μιλάνε, το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο.

Θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου, με μοναδικό θέμα την εγκατάσταση νέων αιολικών πάρκων στην περιοχή της Ν.Εύβοιας.

Τακτική Συνεδρίαση στο Γιοκάλειο Ίδρυμα, (λόγω του ότι η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δεν επαρκεί για την συγκεκριμένη περίπτωση αρ. 96 ν. 3463/2006) την 27η Νοεμβρίου 2011, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεως στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:

«Λήψη απόφασης για το θέμα της εγκατάστασης νέων Αιολικών Πάρκων στο Δήμο Καρύστου»
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαβάζω στον ηλεκτρονικό τύπο την ανακοίνωση για το Δημοτικό Συμβούλιο, που ήρθε ΜΕΤΑ την έγκριση των περιβαντολλογικών μελετών της ΤΕΡΝΑ.
Πριν να γίνουμε ΤΕΡΝΟΒΙΛ λοιπόν, ας δούμε το τι συμβαίνει σε όλη σχεδόν την Ελλάδα.

Δεν υπάρχει μέρος που να ανήκει στο Νatoura, που να μην είναι εξαιρετικής τουριστικής σημασίας που να μην έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους οι Εταιρίες Αιολικής Ενέργειας.
Και ενώ το κράτος μας είναι πρωταθλητής στην γραφειοκρατία και στην καθυστέρηση, όσο αφορά το σπρώξιμο προς όφελος πάντα και μόνο των Εταιριών, δείχνει μια πρωτοφανή ενεργητικότητα να προχωρήσουν οι εγκαταστάσεις και οι συμφωνίες.

Ο λόγος είναι φυσικά, οι συμφωνίες που έχουν κλείσει με την Γερμανία κυρίως για την λεγόμενη πράσινη ενέργεια.
Το θέμα λοιπόν είναι να εξασφαλίσει η Γερμανία ρεύμα ενώ εμείς θα αποπληρώνουμε μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με επιπλέον χρεώσεις τις επενδύσεις τους.
Αν σκεφτούμε ότι ήδη θα έπρεπε να έχουμε σύμφωνα με τον Νόμο μειωμένες χρεώσεις, που δεν έχουμε, να έχουμε ανταποδοτικά τέλη, που πάλι δεν έχουμε, θα καταλάβουμε ότι η οποιαδήποτε υπόσχεση γραπτή η προφορική βρίσκεται στον αέρα η αλλάζει μονομερώς όποτε θέλουν.

Κατά τη ίδια λογική που εφαρμόζουν δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τον πληθυσμό, μιας και δεν υπάρχουν πια συμβάσεις εργασίας, και υπάρχουν παραδείγματα όπου ενώ προσέλαβαν προσωπικό από τους κατοίκους, μόλις η θέση τους έγινε δυνατή, τους απέλυσαν και προσέλαβαν άλλους από αλλού.

Περνάμε δύσκολα και ο χειμώνας έρχεται όλο και πιο φορτωμένος με προβλήματα και μια απέραντη μοναξιά για την πόλη μας και τα χωριά μας.
Αυτή η μοναξιά θα γίνει ακόμα πιο απελπιστική αν στερηθούμε τους επισκέπτες και τους τουρίστες που κατακλύζουν την περιοχή μας για να χαρούν την μοναδική σε ομορφιά φύση που μας περιβάλλει.
Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να βάλουμε στον νου μας τα βουνά γεμάτα ανεμογεννήτριες, τις κορυφογραμμές, απ άκρη σε άκρη πληγωμένες από την κατά τα άλλα, πράσινη ενέργεια.
Τώρα που η Πλάκα Καρύστου, δεν είναι πια ο πιο σημαντικός αιμοδότης της οικονομίας μας, τώρα που η κρίση φαίνεται όλο και πιο ζοφερή, τώρα χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε τον τουρισμό σε οποιαδήποτε μορφή του για να μείνει ζωντανή η Πόλη και τα Χωριά μας.

Δεν μπορούμε να αποφύγουμε εντελώς την εγκατάσταση τους, και ας δεχτούμε ότι είναι αναγκαίο κακό, όμως η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΗ τοποθέτηση τους, ακόμα και σε αρχαιολογικούς χώρους (ΑΡΧΑΜΠΟΛΗ) θα μας στερήσει από σημαντικά έσοδα και θα οδηγήσει σε μαρασμό και εγκατάλειψη.

Ακόμα και αν δεν μας πληγώνει η καταστροφή της ΓΗΣ, της ΓΗΣ που μας συντήρησε τόσους αιώνες, φτωχικά αλλά αξιοπρεπώς, πιστεύω ότι θα πληγώσει πολύ στο μέλλον, αυτή η έλλειψη της αξιοπρέπειας που δίνει στον άνθρωπο η ικανότητα να ζει στην γη του.

Ακόμα και αν δεν μας πληγώνει η σκέψη ότι θα κληρονομίσουμε στα παιδιά μας ένα απέραντο Βιομηχανικό Πάρκο και ότι αυτό συνεπάγεται, ίσως μας πληγώσει το ότι θα στερηθούμε εμείς, την φύση και τις αποδράσεις, τις ανέξοδες εκδρομές, όπως και τα οικονομικά οφέλη που μας δίνει αυτός ο κυνηγημένος τόπος.

Παντού στην Ελλάδα οι τοπικές κοινωνίες οργανώνονται και νικούν, ΝΑΙ νικούν, και επιβάλλουν τους όρους τους στις αδηφάγες Εταιρίες, εμείς εδώ γιατί όχι?
Γιατί αφήνουμε την μοίρα μας και των παιδιών μας, έτσι, ελαφρά την καρδία, μόνο σε αμφιβόλου εγκυρότητας γνώμες?

Ενημερωθείτε, και αν η απόφαση της κοινωνίας είναι σύμφωνη με των Εταιριών, τότε ας γίνει το θέλημα της. Η μετανάστευση άλλωστε είναι ένας γνωστός αν πολύ πληγωμένος δρόμος, ίσως όμως λιγότερο από το να βλέπεις την δολοφονία της γης σου και της ίδιας σου της μοίρας.
Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011


Μια ιστορία από το Μέλλον, όχι το πολύ μακρυνό...

Έφτασε κιόλας το 2021!
Πως περνάει ο καιρός αλήθεια!?
Οι Κομματικές επιτροπές έχουν ραντεβού με τους αντιπροσώπους των Εταιριών να έχουν μια πρώτη προσέγγιση και αξιολόγηση των ανθρώπων που θα κατέβουν στις εκλογές.

Οι Εταιρίες έχουν ήδη ενωθεί σε ΚΑΡΤΕΛ και επιβάλουν πια τους όρους τους από θέση ισχύος.
Το σύνολο του πληθυσμού είτε εργάζονται εκεί, είτε προμηθεύουν τα συνεργεία, είτε τα φιλοξενούν, είτε έχουν βοηθηθεί να ξεδιαλύνει το τοπίου του Ιδιοκτησιακού.

Όλοι αισθάνονται υποχρεωμένοι και αμήχανοι.

Μάταια τα κομματικά στελέχη, οι λιγοστοί σύλλογοι, προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα ευφορίας και ελπίδας που συνήθως ακολουθεί τις εκλογές..

Τα χρήματα από τις πρώτες επενδύσεις έχουν εξαφανιστεί εδώ και χρόνια, η νεολαία έχει φύγει να βρει τον δρόμο της αλλού, μιας και τα όνειρα δεν συνδέονται πάντα με τα καλώδια της ΔΕΗ, και το απέραντο βιομηχανικό Πάρκο έχει εξελιχθεί στον απόλυτο άρχοντα όλου του τόπου.

Και γιατί όχι άλλωστε?
Ακόμα και το που θα μπουν και το πως το σχεδίασαν οι ίδιοι, ακόμα και οι λιγοστοί άνθρωποι που προέβλεψαν την απόλυτη εξουσία τους, εξοβελίστηκαν και τρομοκρατήθηκαν, ποιος θα τους εναντιωθεί?
Η Επιλογή ήταν εύκολη.
Ένας υποψήφιος ένας συνδυασμός, λίγοι σύμβουλοι.

Η κατάσταση της χώρας είναι σε άθλια κατάσταση, τα χρήματα έρχονται όλα από τον Βορρά, δεν υπάρχει λόγος να τα σπαταλάνε για το θέατρο των εκλογών να έχουν οι πολίτες την ψευδαίσθηση ότι αποφασίσουν για τον τόπο τους....αυτές ήταν πολυτέλειες του παρελθόντος!

Το μέλλον αρχίζει το 2011.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου