Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013

Η Παράσταση του ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΎ ΚΑΡΥΣΤΟΥ.

Το χορευτικό τμήμα των ΑΝΕΜΟΠΥΛΩΝ, έφτασε να έχει 230 μέλη τον Χειμώνα.
Μεγάλη συμμετοχή έχουν και τα τμήματα Μαρμαρίου και Στύρων, από όπου φτάνουν και τα καλύτερα μηνύματα ικανοποίησης χορευτών και κοινού .

Αυτό δεν θα γινόταν αν πάνω από όλα όλοι οι δάσκαλοι των τμημάτων δεν είχαν αυτήν την απεριόριστη αγάπη για τον χορό και την παράδοση.

Το Σάββατο 20 Ιουλίου είδαμε χορούς από  την Θάσο, την Ήπειρο, τα Κύθηρα, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη, τα Μέγαρα, την Δυτική Θράκη, την Βόρεια Θράκη (Ανατολική Ρωμυλία) και την περιοχή μας, την Νότια Εύβοια.

Η Ελλάδα ολόκληρη οδηγήθηκε μέσα από τα βήματα των χορών πάνω στην σκηνή και εντυπωσίασαν τους θεατές.
Στον χαιρετισμό της η δασκάλα του χορευτικού κ.Βουλή, αναφέρθηκε στα μέλη του χορευτικού, και εν γένη στην κοινωνία μας, τονίζοντας ότι τα μέλη της, έχουν όρεξη και μεράκι, φιλότιμο και εργατικότητα, αρκεί να υπάρχει ένας στόχος και ένα ιδανικό που θα τα εμπνεύσει.

Συμφωνούμε νομίζω όλοι με αυτό, απλά θα ήθελα να προσθέσω ότι χρειάζεται και ο ανάλογος αρχηγός, η δάσκαλος για να γίνει κάτι τέτοιο.

Ο Γιάννης Μαμάς, αρχηγός του Χορευτικού, σε μια αποστροφή του λόγου του ανέφερε ότι,
"ο χορός δεν είναι αυτοσκοπός, είναι το μέσο που θα μας φέρει πιο κοντά, να επικοινωνήσουμε, να προβληματιστούμε, να σκεφτούμε, σε μια εποχή που μας θέλουν μη σκεπτόμενους, σε μια εποχή ευτέλειας και υποκουλτούρας. "

Εκτός από αυτά που ανέφερε, ζούμε και σε εποχή όπου τα μαύρο της Χρυσής Αυγής αναδεικνύεται και επικροτείται. Αυτό το μαύρο η παράδοση έρχεται να το χαστουκίσει με τα ονόματα και μόνο των παραδοσιακών χορών μας, όπως ο 'μπέρδε μπέρδε" από τα Μέγαρα,  ο Ντρίτα, ο Μπαιτούχα, και ο Σχτίρ Χοβασί από την Θράκη.

Η ομορφιά δεν περιορίζεται ούτε από τα μαντήλια , ούτε από τις μακριές φούστες. Τα νιάτα και η λεβέντικη κορμοστασιά είναι από μόνα τους, τα πιο όμορφα στολίδια .

 (Της Γιώτας Μούμπαλου, από το φεις μπουκ)!! ΚΟΥΚΛΕΣ!!
 Και του χρόνου με υγεία λοιπόν, να καμαρώσουμε μικρούς και μεγάλους σε χορούς που γεμίζουν την σκηνή, με κέφι και ομορφιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια πρόσκληση για Δημοτικό Συμβούλιο και ένα σχόλιο.

Άσχετη φωτογραφία, λόγω εποχής.   Διαβάζουμε άλλη μια πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου που απευθύνεται φυσικά μόνο σε όσους αναφέρεται η πρόσκ...