Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

Το μυστικό είναι η συνεργασία...και στα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου.

Η συνεργασία είναι κάτι που δυσκολεύει πολύ εμάς τους Έλληνες αλλά κάτω από την πίεση των καταστάσεων, πρέπει να αλλάξουμε πρακτικές και να δούμε τα πράγματα αλλιώς.

Και αν δεν μας πιέζει το θέμα της Υγείας, αναρωτιέμαι αν  βρεθεί κάτι άλλο να μας κάνει να συνεργαστούμε εποικοδομητικά και με ανοικτό μυαλό.

Αναφέρουμε στην συνάντηση με τον Υπουργό και τις προτάσεις Βόσσου για ιατρικό τουρισμό και Συνεδριακό από τον Δήμαρχο της Κύμης, Θωμά.

Στην Κύμη λειτουργεί μονάδα νεφροπαθών. Το ξέρατε? Εγώ όχι για να σας πω την αλήθεια.
Και πες τε μου, αν υπάρχει άνθρωπος που να μην βουρκώνει μόνο με την ιδέα να κλείσει η να μη λειτουργεί σωστά μια τέτοια μονάδα...
Στην Κάρυστο πάλι, έχουμε μια εξαιρετική Ορθοπεδική Κλινική που γίνονται Χειρουργεία από όλη την Ελλάδα, και επίσης μια Εξαιρετική Καρδιολογική Κλινική, που το μόνο που λείπει είναι ένα test κοπώσεως και 2 επιπλέον καρδιολόγοι για να είναι στο 100% της ανάπτυξης. Επιπλέον όσο αναφορά το τουριστικό κομμάτι, ήμαστε στην ίδια περιοχή, Κεντρική και Νότια Εύβοια.
Να σκεφτείτε μόνο ότι στους Ολυμπιακούς, έμεναν στο Πήλιο για να πάνε στους αγώνες στο Ολυμπιακό Στάδιο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αποστάσεις δεν μετρώνται  όπως στην καθημερινότητα μας.

Πως θα μπορούσε το ένα Νοσοκομείο να βοηθήσει το άλλο, να αναπτύξει τους τομείς που ξέρει καλύτερα?

Επίσης, όταν μιλάμε να ανοιχτούμε στον Κόσμο, είτε για ιατρικό είτε για συνεδριακό τουρισμό, αυτό προυποθέτει μια υποδομή και προσφορές που μόνο αν το αντιμετωπίσουμε ενιαία θα μπορέσουμε να έχουμε ένα σωστό και αποτελεσματικό πρόσημο.

Τώρα θα με ρωτήσεις αναγνώστη, και πιθανόν με το δίκιο σου...
"Εσύ πια, που τα έμαθες όλα και μας πρίζεις...΄΄εγινες και συ ειδικός...."

Κοίτα αναγνώστη, είναι θέμα απλής μπακαλικής. Περιμένω, 100 άτομα, έχω 50 καρέκλες, θα δανειστώ και 50 από τις γειτόνισσες.

Αν εμείς έχουμε να προσφέρουμε Α παροχές, και η Κύμη Β,  με Γ τον τουρισμό, τι πρέπει να κάνουμε? Να προσθέσουμε το Α και το Β...
Μου φαίνεται πολύ απλή σκέψη και σωστή.
Άλλωστε οι αποφάσεις του Υπουργείου που μας έχουν ορίσει σαν διασυνδεόμενα με την Χαλκίδα, μας βάζει στην ίδια μοίρα. Κοινή μοίρα, κοινές προσπάθειες.

Να τονίσουμε επι τη ευκαιρία ότι το Νοσοκομείο Καρύστου, έχει δικό του πορτοφόλι, και αυτό είναι πολύ σημαντικό επίσης.

Πολύς κόσμος φοβάται την είσοδο ιδιωτικοποιήσεων στην Υγεία..
Νομίζω ότι αν ο γνώμονας είναι το κοινό καλό, γιατί να είναι αρνητικό?
Τα οικονομικά μέτρα δεν είναι από μόνα τους κακά. Η κακή εφαρμογή τους είναι που φέρνει την καταστροφή. Είναι  κάτι σαν τις λέξεις..που λέμε , δεν υπάρχουν βρώμικες λέξεις, βρώμικα μυαλά υπάρχουν...
Ναι αναγνώστη, ξέρω τι σκέφτεσαι....Ότι τα υπεραπλουστεύω και δεν ξέρω το μου γίνεται από πολιτική, οικονομικά κλπ....Ένα πράγμα θα σου πω...
Πολλά παιδιά μένουν στα διαγωνίσματα επειδή δεν μπορούν να δεχθούν ότι οι απαντήσεις μπορεί να είναι τόσο απλές η προβλήματα τόσο προβλέψιμα..Ψάχνουν το δύσκολο και το πολύπλοκο και στο τέλος χάνουν το διαγώνισμα.
Ελπίζω να μην πάθουμε τα ίδια.

υστερόγραφο
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου των γιατρών, λέω μάλλον χαζά,αλλά δεν πειράζει..ας ήμαστε και λίγο αισιόδοξοι...για κάτι..

http://wwwaristofanis.blogspot.gr/2013/07/10_27.html

ένα βίντεο που μιλάει για την συνεργασία και όπου τα ..μυρμύγκια μας βάζουν τα γυαλιά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-2045-%CE%B8%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1

akrat είπε...

για όλα φταίνε οι βουλευτάδες και τα κόμματα που ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ...

Δημοσίευση σχολίου