Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013

Η απόδειξη ότι τα μέσα ενημέρωσης και διαμόρφωσης κοινής γνώμης...δεν είναι παρά υπάλληλοι κάποιων..

Όπως και να το κάνουμε, όσο και να λέμε ότι αμφιβάλουμε, πιστεύουμε ότι μας λένε οι....ειδικοί της ενημέρωσης και ξεχνάμε ότι στην ουσία δεν είναι παρά υπάλληλοι που φοβούντε μη χάσουν την δουλειά τους.

Η σύλληψη Ρέστη δεν είναι μόνο ενδιαφέρον επειδή είναι το αφεντικό της RF ENERGY, που έχει συμφέροντα στην περιοχή, αλλά και η αντιπετώπιση ενός τεράστιου θέματος από τα μέσα, που όπως φαίνεται είναι ελεγχόμενα ως εκεί που δεν πάει άλλο.

Για τον κάθε κακομοίρη αφιερώνουν σελίδες, γράφουν και αναλύουν στα παράθυρα για ώρες, για κάποιον τέτοιου μεγέθους απόλυτη σιωπή. Ευτυχώς υπάρχει το ίντερνετ...για να ξέρουμε γενικώς...με ποιους έχουμε να κάνουμε.

Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013

Πρώτο Θέμα και ΒΗΜΑ της διαπλοκής... «ξέχασαν» την προφυλάκιση Ρέστη


Ούτε μισή λέξη για τη σύλληψη και την προφυλάκιση του πανίσχυρου οικονομικού παράγοντα Βίκτωρα Ρέστη δεν αφιέρωσαν στα σημερινά πρωτοσέλιδα τους οι εφημερίδες Πρώτο Θέμα και ΒΗΜΑ.
Θυμίζω ότι ο κ. Ρέστης θεωρείται ο βασικός μέτοχος της εφημερίδας Πρώτο Θέμα ενώ σημαντική υπήρξε και η παρουσία του στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ) που εκδίδει το Βήμα της Κυριακής. Εξάλλου, ο κ. Ρέστης παραμένει μέχρι και σήμερα ο... 3ος μεγαλύτερος μέτοχος του Mega.
Αναλυτικά εδώ.
Η προσπάθεια υποβάθμισης της συγκεκριμένης είδησης αποτελεί ένα καλό μάθημα για τους αναγνώστες των συγκεκριμένων εφημερίδων που συνεχίζουν να τις εμπιστεύονται όταν σηκώνουν ψηλά τον πήχη της κάθαρσης και της διαφάνειας, μόνο και μόνο για να περάσουν από κάτω.
Από Παραπολιτική, μέσω "Το Γρέκι" sibila

axortahos,gr

CRIME

Ποιος είναι ο Βίκτωρ Ρέστης: Από τις χειραψίες με τον Ομπάμα στην σύλληψη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και την ΓΑΔΑ

Ποιος είναι ο Βίκτωρας Ρέστης: Από τις χειραψίες με τον Ομπάμα, στην ΓΑΔΑ
Στις 12 Ιουνίου 2012 ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης συναντήθηκε στην Φιλαδέλφεια Ηνωμένων Πολιτειών σε στενό κύκλο, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα με επίκεντρο τις οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη, αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις στη διεθνή ναυτιλιακή αγορά.
Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής βρίσκεται ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας, Βίκτωρ Ρέστης για τον οποίον το πρωί της Τρίτης εξεδόθη ένταλμα σύλληψης για υπεξαίρεση και χρέη προς το Δημόσιο.
Οι κατηγορίες, που, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδίδονται στον κ. Ρέστη αφορούν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ το ποσό για το οποίο ελέγχεται ο κ. Ρέστης φέρεται να φτάνει τα 500 εκατ. ευρώ.
Ποιος είναι ο Βίκτωρ Ρέστης
Η Restis Group είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος ναυτιλιακός όμιλος στην χώρα και επικεφαλής της είναι ο Βίκτωρ Ρέστης. Ο όμιλος δραστηριοποιείται τόσο στα media όσο και στην ενέργεια, το real estate την βιομηχανία τροφίμων και τον τραπεζικό κλάδο μέσω της FBBank. Το όνομα της οικογένειάς του μάλιστα συγκαταλέγεται μεταξύ άλλων στην «χρυσή λίστα» των πλουσιότερων Ελλήνων.
Η FBBank είναι μεταξύ των κυριότερων λόγων για τους οποίους συνελήφθη. Όπως δημοσίευσε το Έθνος της Κυριακής ο επιχειρηματίας έδωσε δάνειο όχι μόνο… στον εαυτό του αλλά και σε μέλη της οικογένειάς του. Πώς το πέτυχε αυτό; Μπλεγμένη στην υπόθεση είναι αλυσίδα offshore εταιρειών η οποία έκανε τις «χορηγίες» χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα τα χρήματα αυτά να επιστραφούν ή έστω να αποκατασταθεί μερικώς η ζημιά που υπέστη η τράπεζα.
Η… χάρη του εφοπλιστή φτάνει μέχρι και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπου και έχει εισηγμένες μερικές από τις εταιρείες του. Ο Βίκτωρ Ρέστης είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι κατέχουν σημαντική θέση στην παγκόσμια ναυτιλία εκπροσωπώντας με τις δραστηριότητές τους την Ελλάδα. Ανάμεσά τους, έκτος για την ακρίβεια είναι και ο κ. Ρέστης ο οποίος καταλαμβάνει και την 56η θέση στην λίστα του βρετανικού ομίλου Lloyd’s στην οποία μεταξύ των 100 παγκοσμίως φιγουράρουν και 14 Έλληνες.
Όπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα Dealnews.gr ο κ. Ρέστης σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς διαχειρίζεται ένα cash flow που αγγίζει τα τέσσερα δις. δολάρια. Μεταξύ των δραστηριοτήτων του εφοπλιστή είναι:
  • Ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρίας «Enterprise Shipping & Traiding», υπό τον έλεγχο της οποίας βρίσκονται 98 πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια
  • Κάτοχος του 33 της ναυτιλιακής εταιρίας «Freeseas»
  • Ιδιοκτήτης του κρουαζιερόπλοιου «Delphin Voyager» το οποίο και τον έβαλε στον χώρο της κρουαζιέρας.
Ο δρόμος προς την σύλληψη
Το πόρισμα καταπέλτης του Προέδρου της Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης των εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Νικολούδη «καίει» τον Βίκτωρα Ρέστη καθώς τον φέρνει αντιμέτωπο με τρία σοβαρά κακουργήματα:
  • Υπεξαίρεση
  • Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα
  • Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
Η συγκεκριμένη υπόθεση αναφέρεται στην προαναφερθείσα ύποπτη χορήγηση δανείου από την FBBank στον… ίδιο του τον εαυτό. Η πορεία του δανείου μπορεί να χαρακτηριστεί και δαιδαλώδης καθώς από την τράπεζα πέρασε σε offshore εταιρείες για να καταλήξει σε προσωπικούς λογαριασμούς του εφοπλιστή.
Ταυτοχρόνως, στο πόρισμα του προέδρου της Αρχής γίνεται ειδική αναφορά στα 524 εκατ. ευρώ που ήταν το παθητικό της συγκεκριμένης τράπεζας και θα κληθούν να πληρώσουν τελικά οι Έλληνες φορολογούμενοι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια πρόσκληση για Δημοτικό Συμβούλιο και ένα σχόλιο.

Άσχετη φωτογραφία, λόγω εποχής.   Διαβάζουμε άλλη μια πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου που απευθύνεται φυσικά μόνο σε όσους αναφέρεται η πρόσκ...