Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

Το Κράτος, η ΤΡΌΙΚΑ, και η ανθρωποφαγία μας.

Δεν  ξέρω αν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει από λίγο ως  πολύ βαριά καρδιά με όλα αυτά που συμβαίνουν.
Υπάρχουν όμως πολλοί, που ξεπερνούν αυτό το βάρος, βάζοντας αντίβαρο τον θυμό, τα καταπιεσμένα συναισθήματα  αδικίας, την εμπάθεια και την ζήλια απέναντι σε συνανθρώπους μας, ακόμα και το μίσος, προσωποποιώντας πολιτικές πρακτικές δεκαετιών , πάνω στα πρόσωπα των υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα, που για πολλούς είναι ίσον απόλυση.

Όλοι  θέλουν τον ορθολογισμό και την σωστή κατανομή των υπαλλήλων.
Όμως ο τρόπος που γίνεται δείχνει την απελπισία της τελευταίας στιγμής, την αυτοκτονική παρόρμηση κάποιου που δεν αντέχει την αγωνία του πότε θα τον σκοτώσει ο Δήμιος και τραβάει πρώτος την σκανδάλη.

Ο κ.Μητσοτάκης, σε πρόσφατη συνέντευξη του είπε ότι, 'Δεν θα τρελαθούμε κιόλας...το Κράτος μπορεί να επιβιώσει και χωρίς τους Σχολικούς φύλακες, η την Δημοτική Αστυνομία"

Και τι έκανε ο κ.Μητσοτάκης? Πήρε τον κατάλογο και τον έδωσε.

Όμως σε ένα Κράτος ο κυριότερος ρόλος του είναι η προστασία των πολιτών, αλλιώς δεν είναι απλά Χούντα, είναι σκέτος Δήμιος.
Τι κοινωνικές επιπτώσεις θα υπάρξουν αν σε μια οικογένεια με έναν μόνο εργαζόμενο, κοπεί και αυτό το εισόδημα?
Τι θα συμβεί σε αυτούς που βλέπουν το όνομα τους στους καταλόγους, αλλά έχουν παιδιά ΑΜΕΑ? Μέλη οικογενειών με θανατηφόρες ασθένειες?
Σε τι εξυπηρετεί η οριζόντια εξομοίωση των πολύτεκνων με των άγαμων?

Δεν είχε χρόνο ο κ.Μητσοτάκης και ο προηγούμενος δεν είχε το κουράγιο να ξεκινήσει καν την αποπομπή των επίορκων, η κόβοντας τον μισθό ακόμα και των φυλακισμένων για απιστία στη υπηρεσία η ποινικά αδικήματα.

Ίσως λόγω της εργασίας μου σαν εκπαιδευτικός, πίσω από κάθε πρόσωπο βλέπω έναν γονέα. Βλέπω τα παιδιά και τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτές οι κινήσεις στην ζωή τους και στο μέλλον τους.

Δεν φταίει για όλα η ΤΡΟΙΚΑ, φταίει η αναποτελεσματικότητα, η επαίσχυντη ανικανότητα του Κράτους που στρέφεται ενάντια στα άκρα του , αλλά ποτέ ενάντια στην καρδιά του, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μακρά λίστα φοροφυγάδων, επίορκων, ανίκανων διαπλεκόμενων στα πολύ υψηλά επίπεδα και όχι στους δρόμους που βρίσκονται οι απελπισμένοι πολίτες διαφόρων υπηρεσιών.

Απολυμένοι στον ιδιωτικό τομέα, άνεργοι μικροί επαγγελματίες πνιγμένοι στα χρέη, και τώρα άρον άρον, θα προστεθεί και μια ακόμα ομάδα από τον Δημόσιο Τομέα.

Πολλοί λένε, ότι δεν έχουμε ούτε μια απόλυση από το Δημόσιο, αλλά ας σκεφτούμε τις χιλιάδες χιλιάδων που έφυγαν με πρόωρη σύνταξη, η εθελούσια, η με άλλο τρόπο. Δεν καλύφθηκαν οι αριθμοί?

Η Λίστα Λαγκάρντ πόσα χρήματα μας έφερε? Πόσα θα μπορούσε να μας φέρει? Ίσως τα 180 εκατομμύρια που υποτίθεται ότι θέλουν να  βγάλουν από τις πρόσφατες μετακινήσεις?

Και τι θα ακολουθήσει στην επόμενη αξιολόγηση?
Τα νοσοκομεία ήδη έχουν πάρει τον δρόμο τους, τα Σχολεία το ίδιο, η Αστυνομία και ο Στρατός υποφέρουν αξιοπρεπώς την απίστευτη πίεση που υφίστανται, και τι θα μείνει από το ΚΡΑΤΟΣ?

ΑΣΦΑΛΕΙΑ- ΥΓΕΙΑ- ΠΑΙΔΕΙΑ σε διαλύση, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ σε ξεπούλημα, τι έμεινε λοιπόν?

Εμείς μείναμε, εμείς..Εμείς, αρκεί να σταθούμε με συμπόνοια και σύμπνοια ο ένας για τον άλλον, όχι με μίσος και αδιαφορία, και ίσως τα ξανακάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου