Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Προς βουλευτές Ευβοίας..

Αγαπητοί κύριοι,
σήμερα πέθανε ένας άνθρωπος από δάγκωμα φιδιού, στο Μαντούδι, και επειδή δεν υπήρχε ούτε ορός, ούτε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει γρήγορα στην Χαλκίδα, κατέληξε..Ήταν πια αργά...


Μετά από τις δηλώσεις του κ.Μαρκόπουλου ότι δεν θα επιτρέψει τον κλείσιμο του Νοσοκομείου Κύμης και Καρύστου, αλλά και τις δηλώσεις του Υπουργού Άδωνι, ότι το ΩΝΑΣΕΙΟ την γλυτώνει μέχρι το 15, μιας και μέχρι τότε υπάρχει χρηματοδότηση για συγκεκριμένα τμήματα νοσοκομείων, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην ασχολείστε πια με την περιοχή μας.

Εγώ είμαι ένας απλός άνθρωπος, δεν ξέρω και πολλά γράμματα, αλλά όταν πεθαίνει ένας άνθρωπος από φίδι λόγω ελλείψεων του κράτους, τότε φταις και συ που σε ψήφισα να με φροντίζεις μέσα στο κράτος, και αφου δεν μπορείς, άμε στο καλό, να γλιτώνουμε και τα τραπεζώματα κάθε τρις και λίγο.

Μιας και τόσα πολλά χρόνια που ασχολείστε, το οδικό δίκτυο που θα έσωζε τόσες ψυχές δεν μπορείτε να το φτιάξετε, ασθενοφόρα εξοπλισμένα δεν μπορείτε  να εξασφαλίσετε, θέσεις εργασίας δεν μπορείτε να προσφέρετε, τα ήδη εργοστάσια δεν μπορείτε να τα προστατεύσετε και κλείνουν , υποδομή για τουρισμό δεν έχετε αρμοδιότητα να δημιουργήσετε (?), τότε καλύτερα να μας αφήσετε ήσυχους.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω ακόμα, να μην μου ξαναπείτε για ιδιαιτερότητες του εδάφους, όταν μιλάμε για τους δρόμους. Ξέρω πολύ καλά τι πιστεύετε για μας, αλλά μη με πιέζετε με κάτι τέτοια να σας δείξω τι πιστεύω εγώ για σας..

Για αυτό σας λέω..αμέτε στο καλό...
Έτσι νομίζω ότι είναι καλύτερα. Το  μόνο που κάνετε είναι να μας μπερδεύεται με αοριστίες, με πισωγυρίσματα, με νόμους και υπονόμους και διατάγματα διαταγές και διαμαρτυρίες.

Αυτά.Δεν πέθανε λόγω έλλειψης ασθενοφόρου, όλα έγιναν κανονικά” σημειώνει στο iatropedia.gr ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Πάνος Ευσταθίου σχετικά με το θάνατο 73χρονου άνδρα από το Μαντούδι Ευβοίας ο οποίος τσιμπήθηκε από φίδι την ώρα που βρισκόταν στο χωράφι του. Συγγενείς κατήγγειλαν ότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο και ορός στο Κέντρο υγείας Μαντουδίου με συνέπεια ο άνδρας να χάσει τη ζωή του. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ.Ευσταθίου στο iatropedia.gr “ο ασθενής είχε προσέλθει στο κέντρο Υγείας προχθές με δείγμα από κάποιο φίδι. Αντιμετωπίσθηκε άμεσα με την προβλεπόμενη αγωγή και διακομίσθηκε με αντισταμινικά και κορτιζονούχα σκευάσματα άμεσα στο νοσοκομείο Χαλκίδας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Εκεί έγινε και ο αντιοφικός ορός διότι διατηρείται συνήθως σε μεγάλες μονάδες υγείας”.

Όπως περιγράφει ο κ.Ευσταθίου: “όμως βάρυνε η κατάστασή του και έτσι διασωληνώθηκε. Η κατάστασή του επιβαρύνθηκε από το δηλητήριο του φιδιού και όχι από τη λανθασμένη αντιμετώπιση. Άλλωστε το δηλητήριο απεδείχθη αρκετά ισχυρό και οι υπάρχοντες οροί δεν βελτίωσαν την κατάσταση της υγείας του.”
 Παρ αυτά και για κάθε ενδεχόμενο ο επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ έχει διατάξει έρευνα ώστε να διαπιστωθεί και επισήμως ότι όλοι οι χειρισμοί έγιναν με βάση τα πρωτόκολλα που προβλέπονται.
Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη
all about Evia.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου