Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δημοτικό Συμβούλιο. Θέμα. Ψήφισμα για το Νοσοκομείο Καρύστου.

Διαβάστηκε χτες το προσχέδιο ψηφίσματος που θα επιδοθεί μαζί με τον Ψήφισμα των Εργαζομένων και Συλλόγων, όπως επίσης και το Ψήφισμα της Περιφέρειας για τα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου.

Η Επιτροπή που θα συναντηθεί με τον Υπουργό στις 10 το πρωί της Παρασκευής, αποτελείται από τους
κ.Μανώλη, Δήμαρχο
κ. Ραβιόλο, Αρχηγό της Μείζονος Αντιπολίτευσης
κ. Βρανά, Αρχηγό της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης
κ.Βόσσο, Εκπρόσωπος των γιατρών του Νοσοκομείου
κ.Μπουραντά, Εκπρόσωπο των Εργαζομένων.

Θα παρευρεθεί και ο κ.Υποδιοικητής κ.Μίχας.

Ο Κ. Δήμαρχος, τόνισε τον ρόλο των ΑΠΕ, και την ανάγκη συλλογικού αγώνα.

Ο κ.Ραβιόλος τόνισε ότι με τους προηγούμενους αγώνες έχουμε καταφέρει την αναβάθμιση του Νοσοκομείου με περισσότερους γιατρούς, την πρόταση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει με κάθε τρόπο να το πράξει, και την ενημέρωση των Εταιριών ΑΠΕ, έτσι ώστε να πιέσουν και αυτοί προς όφελος του Νοσοκομείου.

 Η κ. Βρανά είπε ότι προχωρά σταδιακά η υποβάθμιση στην Υγεία, σε ένα ίδιο σχέδιο, ακόμα και αν οι κυβερνήσεις αλλάζουν και ότι τα προβλήματα εκπορεύονται από την ίδια πολιτική τόσο στην Υγεία όσο και στην Παιδεία.
Πρόσθεσε επίσης ότι προχωρά το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της  Υγείας και ότι πρέπει να ζητάμε αυτά που έχουμε ανάγκη, δηλαδή, Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία χωρίς ιδιωτικοποιήσεις.
Ο κόσμος πρέπει να μην συμβιβάζεται αλλά να ζητά ότι του αξίζει.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Σαραβάνος πρόσθεσε ότι ζητάμε αναβάθμιση και προσλήψεις, έστω και αν αυτό δεν είναι στα σχέδια της Κυβέρνησης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Διγαλέτος, έκανε την πρόταση να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι Δ.Σ, και να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι οι βουλευτές , όπως επίσης να στηθούν κάλπες για δημοψήφισμα για το θέμα, η να μην πάρουμε μέρος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.


Η Δημοτική Σύμβουλος κ.Τούρλα, πρότεινε να γίνει μεγάλη συγκέντρωση μετά την συνάντηση με τον Υπουργό, και να προχωρήσουν σε σχηματισμό Συντονιστικού Οργάνου του Αγώνα για το Νοσοκομείο.

Ο κ.Βόσσος, περιέγραψε την αλήθεια των γιατρών, λέγοντας ότι φυσικά και δεν θα δεχτούν να γράφουν φάρμακα, αλλά θα αναζητήσουν την τύχη τους εκεί όπου το επιστημονικό τους έργο έχει πρακτική. Επίσης εξήγησε την ανάγκη σύμπραξης ιδιωτικής πρωτοβουλίας μέσα στο νοσοκομείο, έτσι ώστε να παραμείνει βιώσιμο και κερδοφόρο, προς στήριξη των ασθενεστέρων και την παραμονή του ως μονάδα δευτεροβάθμιας μονάδας υγείας.
 Από τα στοιχεία του Νοσοκομείου βλέπουμε ότι εξυπηρετείτε η ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας, όπως έχουμε πολλά περιστατικά από όλη την Ελλάδα.

Οι Εκπρόσωποι των εργαζομένων είπαν ότι οι βουλευτές δεν απαντούν καν στα τηλέφωνα και ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη των δυνατοτήτων του παρά τις ελλείψεις στο προσωπικό λόγω αδειών κύησης, μητρότητας και σύνταξης.

Προς αναμονή εξελίξεων...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!