Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Δημοτικό Συμβούλιο. Θέμα. Ψήφισμα για το Νοσοκομείο Καρύστου.

Διαβάστηκε χτες το προσχέδιο ψηφίσματος που θα επιδοθεί μαζί με τον Ψήφισμα των Εργαζομένων και Συλλόγων, όπως επίσης και το Ψήφισμα της Περιφέρειας για τα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου.

Η Επιτροπή που θα συναντηθεί με τον Υπουργό στις 10 το πρωί της Παρασκευής, αποτελείται από τους
κ.Μανώλη, Δήμαρχο
κ. Ραβιόλο, Αρχηγό της Μείζονος Αντιπολίτευσης
κ. Βρανά, Αρχηγό της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης
κ.Βόσσο, Εκπρόσωπος των γιατρών του Νοσοκομείου
κ.Μπουραντά, Εκπρόσωπο των Εργαζομένων.

Θα παρευρεθεί και ο κ.Υποδιοικητής κ.Μίχας.

Ο Κ. Δήμαρχος, τόνισε τον ρόλο των ΑΠΕ, και την ανάγκη συλλογικού αγώνα.

Ο κ.Ραβιόλος τόνισε ότι με τους προηγούμενους αγώνες έχουμε καταφέρει την αναβάθμιση του Νοσοκομείου με περισσότερους γιατρούς, την πρόταση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει με κάθε τρόπο να το πράξει, και την ενημέρωση των Εταιριών ΑΠΕ, έτσι ώστε να πιέσουν και αυτοί προς όφελος του Νοσοκομείου.

 Η κ. Βρανά είπε ότι προχωρά σταδιακά η υποβάθμιση στην Υγεία, σε ένα ίδιο σχέδιο, ακόμα και αν οι κυβερνήσεις αλλάζουν και ότι τα προβλήματα εκπορεύονται από την ίδια πολιτική τόσο στην Υγεία όσο και στην Παιδεία.
Πρόσθεσε επίσης ότι προχωρά το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της  Υγείας και ότι πρέπει να ζητάμε αυτά που έχουμε ανάγκη, δηλαδή, Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία χωρίς ιδιωτικοποιήσεις.
Ο κόσμος πρέπει να μην συμβιβάζεται αλλά να ζητά ότι του αξίζει.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Σαραβάνος πρόσθεσε ότι ζητάμε αναβάθμιση και προσλήψεις, έστω και αν αυτό δεν είναι στα σχέδια της Κυβέρνησης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Διγαλέτος, έκανε την πρόταση να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι Δ.Σ, και να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι οι βουλευτές , όπως επίσης να στηθούν κάλπες για δημοψήφισμα για το θέμα, η να μην πάρουμε μέρος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.


Η Δημοτική Σύμβουλος κ.Τούρλα, πρότεινε να γίνει μεγάλη συγκέντρωση μετά την συνάντηση με τον Υπουργό, και να προχωρήσουν σε σχηματισμό Συντονιστικού Οργάνου του Αγώνα για το Νοσοκομείο.

Ο κ.Βόσσος, περιέγραψε την αλήθεια των γιατρών, λέγοντας ότι φυσικά και δεν θα δεχτούν να γράφουν φάρμακα, αλλά θα αναζητήσουν την τύχη τους εκεί όπου το επιστημονικό τους έργο έχει πρακτική. Επίσης εξήγησε την ανάγκη σύμπραξης ιδιωτικής πρωτοβουλίας μέσα στο νοσοκομείο, έτσι ώστε να παραμείνει βιώσιμο και κερδοφόρο, προς στήριξη των ασθενεστέρων και την παραμονή του ως μονάδα δευτεροβάθμιας μονάδας υγείας.
 Από τα στοιχεία του Νοσοκομείου βλέπουμε ότι εξυπηρετείτε η ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας, όπως έχουμε πολλά περιστατικά από όλη την Ελλάδα.

Οι Εκπρόσωποι των εργαζομένων είπαν ότι οι βουλευτές δεν απαντούν καν στα τηλέφωνα και ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη των δυνατοτήτων του παρά τις ελλείψεις στο προσωπικό λόγω αδειών κύησης, μητρότητας και σύνταξης.

Προς αναμονή εξελίξεων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου