Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

O Έλληνας κινέζος.

Ο Έλληνας κινέζος, είναι ένα φρούτο που ευδοκιμεί σε όλη την επικράτεια.
Με την έναρξη της κρίσης ευδοκίμησε ακόμα περισσότερο, και μετά τόσο καιρό με την Τρόικα, κοντεύει να μας πνίξει σαν την αγριάδα στα χωράφια.

Ο Έλληνας κινέζος και η Ελληνίδα κινέζα, ακούνε τα ελληνικά για κινέζικα, ιδιαίτερα όταν  έρχεται η ώρα να πληρώσουν αυτά που χρωστάνε, αυτά που παραγγέλνουν, αυτά που ζητάνε γενικώς.

"Έχουμε κρίση" σου λένε, και αντί να περιορίσουν τα έξοδα τους, απλά τα αφήνουν απλήρωτα, η βγάζουν το λάδι στον οποιονδήποτε, για να τα πάρουν τσάμπα.

Ο Τσάμπας ζει και βασιλεύει και είναι ο Έλληνας κινέζος που του δίνει υπηκοότητα και διαβατήριο για όλες τις υπηρεσίες παροχής.

Το πιο αποτελεσματικό φάρμακο είναι να απαντάς με γαλλικά στα κινέζικα, και θα εκπλαγείς αναγνώστη το πόσο καλά τα καταλαβαίνουν τα γαλλικά οι κινέζοι.
Έλα όμως που για πολλούς λόγους δεν τα μιλάμε, όσο συχνά θα έπρεπε για να έρθουν οι γλώσσες στα ίσια τους, και η κινεζοποίηση καλά κρατεί.

Μάλλον θα πρέπει να ζητήσω συγνώμη από τους κανονικούς κινέζους, αλλά αυτό το κακό έχει παραγίνει και δεν έχουμε και φουραντάν....αμάν, αμάν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου