Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

O Δήμος παρίσταται ..παρεπιπτόντως...και μετά από αίτημα της Αντιπολίτευσης για το Νοσοκομείο!! 

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013


ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ. ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΌΣΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΙΜΟ

Πριν από λίγο έληξε η επίσκεψη του δεύτερου κυβερνητικού κλιμακίου στον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη για το Νοσοκομείο Κύμης και παρεπιπτόντως Καρύστου. Στο κυβερνητικό κλιμάκιο που είχε συγκροτηθεί με πρωτοβουλία του άλλου Υφυπουργού κ. Συμεών Κεδίκογλου με την ακάλεστη συμμετοχή του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατία κ. Κώστα Μαρκόπουλου μετείχαν και δημοτικοί παράγοντες Κύμης και Καρύστου καθώς και εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων. Μάλιστα για πρώτη φορά ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου είχε διευρυμένη αντιπροσωπεία αφού ο κ. Θωμάς συνοδευόταν και από τον κ. Σιαγιάννη. Δεν έχουμε πληροφορίες για την συμμετοχή του κ. Μπενάκη και Κούκη, πιθανόν δεν τους ήθελε μαζί του ο κ. Κεδίκογλου γιατί δεν είναι είχαν υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο κ. Θωμάς δεν θα ήθελε να υποβαθμιστεί η αντιπροσωπεία.

Η αντιπροσωπεία άκουσε αυτά τα οποία χθες είχε ανακοινώσει ο άλλος Υφυπουργός κ. Κεδίκογλου. Για το 2013 δεν θα ασχοληθεί ο Άδωνις με την Εύβοια, άρα τα Νοσοκομεία εντός του 2013 δεν θα πειραχθούν. Όταν ασχοληθεί το 2014 θα λάβει σοβαρά υπόψη τα επιχειρήματα της τοπικής κοινωνίας και θα πράξει ανάλογα. 
lala-to.blogspot.com
Είναι μερικά πράγματα που στεναχωρούν, είναι μερικά πράγματα που πληγώνουν, είναι μερικά πράγματα που προσβάλλουν.
Σαν Καρυστινή, αυτό το παρεπιπτόντως...πολύ μου στοίχισε  και επειδή μπορεί να στοίχισε και σε μερικούς άλλους να πούμε πως έγιναν τα πράγματα.

Από τις 14 νομίζω ,του Ιουνίου ο Ραβιόλος είχε επισημάνει την ανάγκη σε ανοικτή επιστολή,  να κινηθούμε και είχε προτείνει Δημοτικό Συμβούλιο που ποτέ δεν έγινε.
Μετά τα δημοσιεύματα, πήγα στον κ.Μίχα και είχαμε μια κουβέντα για την πράγματι καλή κατάσταση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου, χωρίς να έχει κάποια ένδειξη ότι κάτι θα αλλάξει.
Οι εργαζόμενοι, θορυβημένοι και αυτοί, επικοινώνησαν με τα όργανα και στο τέλος έκαναν τις πρόσφατες κινητοποιήσεις.
Ο Ραβιόλος επικοινώνησε με τον κ.Σημεών και ο Υπουργός δέχθηκε να μας συμπεριλάβει στην επίσκεψη της Κύμης.
Ο ίδιος ο Υπουργός απευθυνόμενος στον κ.Θωμά, του είπε, "Εσυ Δήμαρχε έχεις έρθει 3 φορές"

Οι κινητοποιήσεις στον Δήμο Κύμης έχουν ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς, οι προτάσεις τους είναι όμοιες με αυτές που έχουν αναπτυχθεί από τον κ.Βόσσο .....(ιατρικός τουρισμός Βώσσος, Συνεδριακός Θωμάς)

Μάλιστα λοιπόν, παρεμπιπτόντως,,,να ξέρουμε και σε ποιον να στηριζόμαστε και να καταλαβαίνουμε και το τι γράφεται για να μη μας κακοφαίνεται.

Πολλοί σκέφτονται, εδώ ο κόσμος χάνεται, και συ το μυαλό σου, ποιος έκλεισε το ραντεβού και ποιος έκανε την πρόταση....
Και όμως, έχει τεράστια σημασία, και η παραμονή της ΔΟΥ στην Κύμη , όπως και οι συντονισμένες προσπάθειες του Θωμά, δείχνουν ακριβώς αυτό.....παρεμπιπτόντως...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο Γιοκάλειο πάντως που μας κάλεσαν να μας ενημερώσουν δεν νομίζω ότι είπε κανείς καθαρά στον κόσμο ότι ο υπουργός δεχθηκε να μας δει μαζί με την Κύμη. Μας είπαν απλά ότι υπάρχει ραντεβού, ενώ για την Κύμη είπαν ότι έχει πάει ήδη στο υπουργείο. Μόνο η κα Μαγγανιάρη είπε η Κάρυστος πρεπει να παλέψει μόνη της για τα δικά της συμφέροντα και όχι μαζί με την Κύμη. Δεδομένου του πρόσφατου γεγονότος της διατήρησης της ΔΟΥ Κύμης έναντι της Καρύστου που έκλεισε είναι νομίζω εύκολα κατανοητό το γιατί. Εσύ Σοφία θυμάσαι να το είπαν στον κόσμο καθαρά;
Επίσης ότι με πρωτοβουλία Ραβιόλου που συννενοήθηκε με τον Συμεών και έτσι δέχθηκε ο υπουργός να πάει και η κάρυστος στη συνάντηση με την Κύμη είναι κάτι που για πρώτη φορά διαβάζω εδω. όλοι μιλούσαν για ένα ραντεβού χωρίς να λένε ποιος το εκλεισε ούτε άλλες λεπτομέρειες.
Ευτυχώς που υπάρχει το lalato και τα μαθαίνουμε, επίσης ευτυχώς που έχει και φωτογραφίες οι οποίες αν και δεν έχουν μεγάλη ανάλυση παρόλα αυτά νομίζω ότι βλέπω και την κα Ρόδο Σφυρίδη να είναι στην συνάντηση με τον υπουργό, νομίζω ότι το όνομα της δεν αναφερόταν οταν ανακοινώθηκε η σύσταση της επιτροπής που θα πήγαινε στη συνάντηση.
Επίσης βλέπουμε ότι ήταν εκεί και ο πανταχού παρών Μαρκόπουλος έστω και ακάλεστος όπως γράφει το lalato. Ακάλεστος και τζέντλεμαν.
Η ουσία όμως είναι ότι πράγματι δεν έχουν σκοπό να κλείσουν το νοσ. Καρύστου και λόγω του δύσβατου της περιοχής θα είναι το τελευταίο που θα σκεφθεί ο Γεωργιάδης να κλείσει, έτσι λένε και πηγές από το υπουργείο. Μακάρι να γίνει έτσι.

sofiascomments είπε...

Ανώνυμε
είχε ξαναπάει η Κύμη εκείνη την ημέρα και νομίζαμε ότι δεν θα ξαναπήγαινε, αλλά ...ξανά πήγε!

Ανώνυμος είπε...

Μα αφού γράφεις Σοφία ότι δέχθηκαν να μας συμπεριλάβουν στο ραντεβού της Κύμης!!!!Σαν τσόντα δηλαδή!!!Ένας που να μας λέει την αλήθεια δεν υπάρχει σε αυτόν τον τόπο;;;Τι τις θέλουν τις ενημερώσεις και τις κινητοποιήσεις ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται;;;Αυτή η είδηση πάντως αποτελεί σκάνδαλο παραπληροφόρησης. Έτσι εξηγείται εν μέρει γιατί χάσαμε και την εφορία, ενώ κάποιοι έτρωγαν αρνιά και έπιναν κρασιά έξω από το κτίριο της εφορίας κάνοντας δήθεν αγώνα για να την κρατήσουν στην Κάρυστο. Ντροπή και αίσχος.

Ανώνυμος είπε...

Διευκρίνιση : ο δεύτερος ανώνυμος δεν είναι ο ίδιος με τον πρώτο, το πρώτο ανώνυμο σχόλιο είναι δικό μου, το δεύτερο ανήκει σε άλλον ανώνυμο σχολιαστή με τον οποίο συμφωνώ βέβαια σε γενικές γραμμές.
Κάτι άλλο : Εντελώς παρεμπιπτόντως (αφορά το lalato) το "παρεμπιπτόντως" γράφεται παρεμπιπτόντως και όχι παρεπιπτόντως. Παρεμπίπτω - παρεμπιπτόντως, ελάχιστη λεπτομέρεια βέβαια αλλά παρεμπιπτόντως το αναφέρω.
Ανώνυμη

Δημοσίευση σχολίου