Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Εφορία vs Νοσοκομείο.

Στην χτεσινή συγκέντρωση, όπως και σε διάφορες αναφορές για το θέμα του Νοσοκομείου, αναφέρoνται  με μελανές αιχμές τα διαδραματιζόμενα με το θέμα της Εφορίας, και όποιος θα ήθελε να μάθει τι ακριβώς εννοώ, μπορεί να διαβάσει τα άρθρα στην ετικέτα, ΕΦΟΡΙΑ.

Ίσως θα πρέπει να θυμηθούμε ότι ο κάθε αγώνας δεν κρίνεται μόνο από τα αποτελέσματα του, αλλά και από την πορεία του.
Από την διαχείριση του προβλήματος, από το αν η όχι, υπάρχει ειλικρίνεια και εντιμότητα αυτών που εμπλέκονται κάθε φορά, από την σαφήνεια και καθαρότητα των εξηγήσεων που δίνουν στον κόσμο, από την κατάρτιση και την υποδομή όσων αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν τις διαδικασίες.

Αν η απάντηση σε όλα αυτά είναι θετική, τότε ακόμα και αν ο αγώνας δεν έχει το θεμιτό αποτέλεσμα, ο σεβασμός προς όλους είναι δεδομένος.

Στην υπόθεση της Εφορίας, τα γεγονότα είναι γνωστά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ζήσουμε μια επανάληψη στην τωρινή φάση του Νοσοκομείου.

Τα λάθη, ακόμα και τα λάθη στην περσινή κινητοποίηση, πρέπει να γίνουν μάθημα και να αποφευχθούν.
 Και πράγματι πιστεύω ότι αυτό θα γίνει.

Έχω εμπιστοσύνη στο Σωματείο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου και στους Γιατρούς.
Έχω την πεποίθηση ότι πρέπει να συστρατευθούμε μαζί τους, με ανοικτό μυαλό και την επίγνωση ότι αυτοί ξέρουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ για το τι χρειάζεται να γίνει και να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.


2 σχόλια:

akrat είπε...

σωστά το θέστε μπράβο

Ανώνυμος είπε...

Κατά τη γνώμη μου πρέπει η μικρή ομάδα που θα μιλήσει με τον υπουργό να απαρτίζεται από έναν εκπρόσωπο των γιατρών, ένα των εργαζομένων και την κα Ζαρμπούτη που ξέρει τα οικονομικά. Προς Θεού μην πάει στον Άδωνη κανένας ΚΚΚες (εννοώ τους γνωστούς), το χάσαμε το παιχνίδι. Εδώ μας ενδιαφέρει η συνεννόηση και όχι τα πολιτικά του φρονήματα. Όσοι τον απεχθάνονται να μείνουν μακριά από τη διαπραγμάτευση. Χρειάζεται και διπλωματία, πολλές φορές από τις λεπτομέρειες κρίνονται τα θέματα. Η συνάντηση θα είναι μια επίσημη ενημέρωση και τίποτα άλλο ενδεχομένως, όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ευκαιρία να επισκεφτεί ο υπουργός το νοσοκομείο, να δει από κοντά και να του εξηγήσουν από κοντά τα θέματα και την κυρίως την καταλυτική παράμετρο της απόστασης.
Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, οι αποφάσεις είναι ειλημμένες θα πείτε όμως πρέπει να κάνουμε κάτι ελπίζοντας ότι θα πετύχουμε όπως η Εφορία Κύμης πέτυχε να μείνει ανοικτή αν και αρχικά ήταν στον κατάλογο αυτών που θα κλείσουν.
Να δημιουργηθούν πολλές ομάδες και επιτροπές αγώνα οι οποίες θα πάνε κυριολεκτικά από ΣΠΙΤΙ σε ΣΠΙΤΙ, από πόρτα σε πόρτα και θα κινητοποιήσουν τον κόσμο, ό,ποιος είναι σε κατάσταση υγείας που του το επιτρέπει θα πρέπει να είναι παρών σε κάθε κινητοποίηση που θα αποφασιστεί. Επίσης ένα ΒΙΒΛΙΟ στον Δήμο όπου όλοι θα περάσουν να βάλουν την ΥΠΟΓΡΑΦΗ τους, ένα οιονεί δημοψήφισμα όπως σωστά πρότεινε ο κ. Βερούχης. Ψηφίσματα και αποφάσεις από διάφορους συλλόγους οποιουδήποτε σκοπού.
Τα λόγια είναι εύκολα, ας ελπίσουμε ότι δεν θα νικήσει η τεμπελιά και η αδιαφορία. Τουλάχιστον το βιβλίο για τις υπογραφές ή ο,ποιος άλλος πρόσφορος τρόπος να συγκεντρωθούν υπογραφές πρέπει να γίνει οπωσδήποτε και σύντομα.

Αυτά για να έχουμε τουλάχιστον να λέμε ότι κάτι κάναμε, για την τιμή των όπλων έστω.
Μ

Δημοσίευση σχολίου