Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

Η κακιά μοίρα στον όμορφο πλανήτη.

Διαβάζω την επικαιρότητα του Πλανήτη και ένας κόμπος πάει και σκαλώνει στο λαιμό.
Στην Συρία η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο, τώρα και με φονικά αέρια να εκτοξεύονται εναντίον των αμάχων.
Η μια πλευρά λέει ότι τα εκτοξεύουν οι στρατιώτες, η πλευρά Άσαντ, κατηγορούν για προβοκάτσια τους αντικαθεστωτικούς.
Η διεθνής κοινότητα, πιέζεται να επέμβει ( ενώ πολλοί λένε ότι αυτοί προμήθευσαν τα αέρια έτσι ώστε να τους καλέσουν να επέμβουν), και οι παρατηρητές του ΟΗΕ, μετά από επίθεση εναντίον τους τα μάζεψαν και έφυγαν.
Μια ολόκληρη γενιά έμεινε ορφανή, πάνω από ένα εκατομμύριο τα θύματα, και κάποια ελπίδα πουθενά.

Η Αίγυπτος φαίνεται να ηρεμεί, αλλά και κει η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει κάθε λεπτό.

Ο Λίβανος από την άλλη, μοιάζει να ξαναζεί μέρες τρόμου, με μεγάλες βομβιστικές επιθέσεις, και την αστάθεια να ξαναβγαίνει στο προσκήνιο.

Είναι μακρυά η Ιαπωνία?
Ναι, και βέβαια είναι στον χάρτη. Πολύ μακρυά.
Όμως είναι και πάρα πολύ κοντά μας.
Οι χιλιάδες τόνοι μολυσμένου νερού που ξεφεύγει κάθε τόσο από το εργαστάσιο της Φουτσιγιάμα, έχει μολύνει τον Ωκεανό και τώρα έχουμε μολυσμένα ραδιενεργά νερά να φτάνουν μέχρι την Νότια Αμερική.
Ολόκληρα οικοσυστήματα, ψάρια, πουλιά, ακτές, νερό που γίνεται βροχή και βροχή που θρέφει σοδιές, σοδιές που εισάγουμε ,τρόφιμα που καταναλώνουμε, εκατομμύρια άνθρωποι στο έλεος της ραδιενέργειας.

Εδώ, στην μκρή μας Ελλάδα, σταματάνε τους ελέγχους στο αίμα.
Αυτό τι σημαίνει? Πως είναι δυνατόν να γίνει?
Δεν θα ελέγχεται αν είναι φορέας κάποιας μεταδοτικής ασθένειας?
Δεν μπορώ να το πιστέψω, ότι θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο.

Μπροστά σε όλα αυτά τα νέα μέτρα που μας υπόσχονται για το 15-27, με αύξηση της φορολογίας στους ελέυθερους επαγγελματίες, (όσοι απομείνουν), με νέο φόρο στα ακίνητα, με όλα τα αφορολόγητα κομμένα, μοιάζουν αθώα χαδάκια της κακιάς μοίρας που έχει καταλάβει τον πλανήτη.
Ένα από τα πράγματα που δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα, είναι το γιατί η Δύση υποστηρίζει στους ισλαμοφασίστες παντού..Τι επιδιώκει?

Σκηνές Σοκ στην απελευθερωμένη Λιβύη: Ισλαμοφασίστες ισοπεδώνουν αρχαία Ελληνική Νεκρόπολη (προστατευόμενη και από την Unesco!)

Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.
Αντίθετα, η “πολιτισμένη” Δύση, μπουκωμένη από το μαύρο χρήμα του Κατάρ, των Τούρκων και του Σόρος, ενισχύει τα σκοταδιστικά καθεστώτα στο καταστροφικό τους έργο.
Πρόκειται για τη νεκρόπολη της Αρχαίας Κυρήνης, που αποτελεί την παλαιότερη Ελληνική πόλη (700 π.χ) που ιδρύθηκε στα Ανατολικά παράλια της Λιβύης.
Η Νεκρόπολη είναι τεράστια και καλύπτει 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα με όλο το μεγαλείο της Κυρήνης από το 600 έως το 400 π.χ. Περιλαμβάνει 1200 τάφους και χιλιάδες διάσπαρτες σαρκοφάγους .
Παρά το ότι όλη η έκταση έχει χαρακτηρισθεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco, το ισλαμοφασιστικό καθεστώς που εγκαθιδρύθηκε μετά την εισβολή των δυτικών, ξεριζώνει συστηματικά κάθε αρχαίο μνημείο για να φτιάξει δρόμους, σπίτια κ.α. προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές.
ΠΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!
Ο Λίβυος αρχαιολόγος Ahmed Hussein, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Bayda αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής:
Η Αρχαία νεκρόπολη της Κυρήνης είναι από τις σημαντικότερες του πλανήτη. Τα ταφικά μνημεία και οι σαρκοφάγοι χρονολογούνται από το 600 π.χ. και βρίσκονται στον δρόμο που οδηγεί στο κέντρο της Αρχαίας πόλης της Κυρήνης.
Η νεκρόπολη ήδη έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά σε 2 από τα 10 τ. χλμ! Περίπου 200 μνημεία και τάφοι έχουν καταστραφεί όπως και ένας τομέας όπου τα αρχαία έχουν πεταχτεί σε διπλανό ποτάμι, λες και είναι σκουπίδια!
Ο “υπουργός πολιτισμού” παραμένει άφαντος παρά τις εκκλήσεις μου. Ήδη ένα μεγάλο κομμάτι αυτού του παγκόσμιου μνημείου, έχει καταστραφεί ανεπανόρθωτα”
Και η Ελλάδα κύριε; Η Ελλάδα, υμνεί τον σφαγέα Κεμάλ. Το ελληνόφωνο κρατίδιο είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος των σκοταδιστών εδώ και δεκαετίες. Από την εποχή που οι Έλληνες εκτός των στενών συνόρων του κρατικού εκτρώματος θεωρήθηκαν “ξένοι υπήκοοι”…
>

«Εντός ολίγων ημερών η επιχείρηση κατά της Συρίας»

Πρώτη καταχώρηση: 27/08/2013 - 15:34
Τελευταία δημοσίευση: 15:34Διεθνή
«Εντός ολίγων ημερών η επιχείρηση κατά της Συρίας»
«Εντός ολίγων ημερών η επιχείρηση κατά της Συρίας»

Οι δυτικές δυνάμεις ειδοποίησαν τη συριακή αντιπολίτευση να αναμένει ότι θα σημειωθεί ένα πλήγμα εναντίον των δυνάμεων του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ «εντός ημερών», ανέφεραν πηγές οι οποίες συμμετείχαν σε μια συνάντηση μεταξύ απεσταλμένων τους και του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού (ΣΕΣ) στην Κωνσταντινούπολη.
«Η αντιπολίτευση ενημερώθηκε με σαφήνεια ότι η δράση για να αποτραπεί η περαιτέρω χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ μπορεί να αρχίσει τις αμέσως προσεχείς λίγες ημέρες κι ότι παρ' όλ' αυτά πρέπει να συνεχίσει να προετοιμάζεται για τις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη», δήλωσε η μία από τις πηγές αυτές, η οποία ήταν παρούσα στη συνάντηση, σε δηλώσεις της στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

 

Ραδιενεργός ωκεανός μεταξύ Ιαπωνίας και Βραζιλίας!

Στα 30.000 δισεκατομμύρια μπεκερέλ υπολογίζει η Τepco, η εταιρεία που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, την ποσότητα των ραδιενεργών στοιχείων καισίου και στροντίου που μπορεί να έχουν διαρρεύσει στον Ειρηνικό Ωκεανό από τον Μάιο του 2011 μαζί με το μολυσμένο νερό που έχει συγκεντρωθεί στη βάση των αντιδραστήρων.
Ο αριθμός αυτός δεν αφορά τα ραδιενεργά στοιχεία που μεταφέρονται με τη διαρροή των υπόγειων υδάτων.
Η Tepco παραδέχθηκε πριν από ένα μήνα ότι το νερό αυτό που έχει συγκεντρωθεί στο υπέδαφος μετά την πυρηνική καταστροφή που προκλήθηκε από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου του 2011 δεν είναι στάσιμο, όπως είχε ισχυριστεί προηγουμένως, αλλά ότι ρέει στον Ωκεανό με ρυθμό περίπου 300 τόννων την ημέρα.
Μετρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τότε έδειξαν ότι η ποσότητα των ραδιενεργών στοιχείων που έχουν απορριφθεί στη θάλασσα πρέπει να είναι το ανώτερο 10.000 δισεκατομμύρια μπεκερέλ από το στρόντιο 90 και 20.000 δισεκατομμύρια μπεκερέλ από το καίσιο. Επιπλέον, οι διαρροές από το υπεδαφος συνεχίζονται.
Πριν από το δυστύχημα κατά την κανονική λειτουργία, ο σταθμός δεν μπορούσε να απορρίψει περισσότερα από 220 μπεκερέλ κατ' έτος.
Η Tepco πρόκειται να εγκαταστήσει ένα σύστημα ικανό να αντλεί 100 τόννους μολυσμένου υπόγειου ύδατος την ημέρα, νερό που θα φιλτράρεται και θα ανακυκλώνεται για να ψύχει τους αντιδραστήρες.
Το πρόβλημα της διαρροής του υπόγειου ύδατος στη θάλασσα είναι διαφορετικό από αυτό που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες και το οποίο αφορά μια διαρροή 300 τόνων άκρως ραδιενεργού ύδατος το οποίο ήταν αποθηκευμένο σε δεξαμενή 1.000 τόνων, η οποία προφανώς είναι ελαττωματική. Το πρόβλημα αυτό χαρακτηρίστηκε χθες "σοβαρό συμβάν" από την πυρηνική ρυθμιστική αρχή της Ιαπωνίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στον συριακό εμφύλιο όλοι (Αμερική, ευρώπη κλπ) στηρίζουν τους αντάρτες (γιατί είναι δημοκράτες και καλά), ενώ τον Άσαντ μόνο Ρωσία, Ιράν και Χεζμπολάχ..Η αμερική και η ευρώπη δεν τον θέλουν γιατί είναι πολύ δικτάτορας, εχουν δημοκρατικές ευαισθησίες αυτοί και τι θα γίνει με τα ανθρώπινα δικαιώματα κλπ, όχι ότι δεν είναι δικτάτορας ο Άσαντ αλλά και οι αντάρτες δεν νομίζω να είναι τίποτα καλύτεροι.

Δημοσίευση σχολίου