Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Για φαντάσου..

Για φαντάσου πως θα ήταν ο κόσμος αν αντί να γιορτάζει την νίκη του ενός κόμματος , η την άνοδο ενός οικονομικού μοντέλου που το λένε,,,ιδεολογία, η τον πόλεμο, η τους φόνους επειδή συμφέρουν τον κάθε λαό που τους γιορτάζει, να γιορτάζαμε τους σταθμούς του ανθρώπινου πνεύματος, της εφευρέσεις που άλλαξαν την ζωή μας, μεγάλα γεγονότα του πολιτισμού που οριοθετούν μια αλλαγή στην κοινωνία..
Βέβαια, αν ακολουθήσει κάποιος αυτόν τον δρόμο, μπορεί να φτάσουμε να γιορτάζουμε την μέρα που η Κοκό Σανέλ έκοψε το πρώτο ταγιέρ..
Αν και δεν είναι καθόλου κακή ιδέα......

Μιας και ζούμε στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης, να γιορτάζαμε την μέρα που πρώτη φορά, δόθηκε το internet στον κόσμο..
Αν αυτό δεν είναι ορόσημο, τότε τι είναι?

Το αποτέλεσμα θα ήταν να καλλιεργούντε πράγματα που φέρνουν τους ανθρώπους παντού πιο κοντά, και θα εξύπνωναν τα έργα της ειρήνης, με χειροπιαστά αποτελέσματα.
Αν σκεφτούμε το πόσο ανέβηκε το μπάσκετ μετά την νίκη στο γιούρομπασκετ, φανταστείτε το πόσο θα ανέβουν στην εκτίμηση των ανθρώπων, οι επιστήμες και οι τέχνες.
Η ανακάλυψη της πενικιλίνης, του ραδιοφώνου, η πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε κάποιο βιβλίο..και πολλά άλλα.
Κάθε μέρα θα ήταν μια γιορτή του ανθρώπινου πνεύματος και θα υπήρχε καθημερινά η δυνατότητα της επανεξέτασης και επαναπροσδιορισμού της εξέλιξης που έχει γίνει σε κάθε τομέα.

Μια πλευρά του εαυτού μου δεν μπορεί να γιορτάζει κάτι που έχει προκαλέσει βία και πόνο σε αθώους ανθρώπους..και αυτό γίνεται σε κάθε μέρα που τιμούμε κάτι παρόμοιο.

'Αλλωστε πάντα γίνεται τόσο μα τόσο ξεκάθαρο, ότι ο απλός και απροστάτευτος άνθρωπος καταλήγει να γίνεται έρμαιο της κάθε αρχής.

Ας πούμε ότι είναι ένα τραγούδι ,ας είναι μια ωραία σκέψη, ότι κάποτε να υπάρχει ένας κόσμος που δεν θα αλαλάζει μαινόμενος, που δεν θα λογοκρίνει, που δεν θα βρίσκει καταφύγιο στην βία των όπλων και τότε...τότε οι κυβερνήσεις ίσως είναι διαφορετικές.

Δεν βαριέσαι....τα όνειρα τζάμπα είναι και στο μυαλό του κανείς, μπορεί να φτιάχνει όποια κοινωνία θέλει...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!