Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Για φαντάσου..

Για φαντάσου πως θα ήταν ο κόσμος αν αντί να γιορτάζει την νίκη του ενός κόμματος , η την άνοδο ενός οικονομικού μοντέλου που το λένε,,,ιδεολογία, η τον πόλεμο, η τους φόνους επειδή συμφέρουν τον κάθε λαό που τους γιορτάζει, να γιορτάζαμε τους σταθμούς του ανθρώπινου πνεύματος, της εφευρέσεις που άλλαξαν την ζωή μας, μεγάλα γεγονότα του πολιτισμού που οριοθετούν μια αλλαγή στην κοινωνία..
Βέβαια, αν ακολουθήσει κάποιος αυτόν τον δρόμο, μπορεί να φτάσουμε να γιορτάζουμε την μέρα που η Κοκό Σανέλ έκοψε το πρώτο ταγιέρ..
Αν και δεν είναι καθόλου κακή ιδέα......

Μιας και ζούμε στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης, να γιορτάζαμε την μέρα που πρώτη φορά, δόθηκε το internet στον κόσμο..
Αν αυτό δεν είναι ορόσημο, τότε τι είναι?

Το αποτέλεσμα θα ήταν να καλλιεργούντε πράγματα που φέρνουν τους ανθρώπους παντού πιο κοντά, και θα εξύπνωναν τα έργα της ειρήνης, με χειροπιαστά αποτελέσματα.
Αν σκεφτούμε το πόσο ανέβηκε το μπάσκετ μετά την νίκη στο γιούρομπασκετ, φανταστείτε το πόσο θα ανέβουν στην εκτίμηση των ανθρώπων, οι επιστήμες και οι τέχνες.
Η ανακάλυψη της πενικιλίνης, του ραδιοφώνου, η πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε κάποιο βιβλίο..και πολλά άλλα.
Κάθε μέρα θα ήταν μια γιορτή του ανθρώπινου πνεύματος και θα υπήρχε καθημερινά η δυνατότητα της επανεξέτασης και επαναπροσδιορισμού της εξέλιξης που έχει γίνει σε κάθε τομέα.

Μια πλευρά του εαυτού μου δεν μπορεί να γιορτάζει κάτι που έχει προκαλέσει βία και πόνο σε αθώους ανθρώπους..και αυτό γίνεται σε κάθε μέρα που τιμούμε κάτι παρόμοιο.

'Αλλωστε πάντα γίνεται τόσο μα τόσο ξεκάθαρο, ότι ο απλός και απροστάτευτος άνθρωπος καταλήγει να γίνεται έρμαιο της κάθε αρχής.

Ας πούμε ότι είναι ένα τραγούδι ,ας είναι μια ωραία σκέψη, ότι κάποτε να υπάρχει ένας κόσμος που δεν θα αλαλάζει μαινόμενος, που δεν θα λογοκρίνει, που δεν θα βρίσκει καταφύγιο στην βία των όπλων και τότε...τότε οι κυβερνήσεις ίσως είναι διαφορετικές.

Δεν βαριέσαι....τα όνειρα τζάμπα είναι και στο μυαλό του κανείς, μπορεί να φτιάχνει όποια κοινωνία θέλει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άνοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμό των 60-64 στο Νοσοκομείο Καρύστου.

 Άνοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμό στην Κάρυστο των 60-64. Το Νοσοκομείο μας ονομάζεται  ΓΝ-ΚΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ (20). Ο πρώτος εμβολιασμός έχει κλεί...