Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Η Μαίρη Πόππινς, οι πολιτικοί και η Εύβοια.

Πολλοί από σας ίσως έχετε διαβάσει την ιστορία της Μαίρης Πόππινς.
Μια φανταστική κουβερνάντα που πήγαινε στα παιδιά που την είχαν ανάγκη και έφευγε όταν άλλαζε ο αέρας..
Σήκωνε την ομπρέλα της και εξαφανιζόταν στον ουρανό.

Στην πολιτική δεν έχει απλά αλλάξει ο αέρας.
Έχει περάσει τυφώνας, κυκλώνας, και όλοι οι αέρηδες μαζί, παρόλα αυτά, καμιά μαγική συνταγή δεν βρέθηκε για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες, ούτε βέβαια και κάποιο άτομο, που σαν την Μαίρη Πόππινς, θα μας έλυνε τα προβλήματα η θα μας έδινε κάποιον οδηγό...επιβίωσης.

Οι πολιτικοί μας, εξακολουθούν να σκέφτονται το ίδιο, ακολουθώντας τους ίδιους δρόμους, που όμως δεν βγάζουν πια στα ίδια αποτελέσματα.

Σκεφτόμουν ότι τελικά, η μαγική συνταγή δεν είναι άλλη από το να εγκαταλείψουν την....συνταγή που ακολουθούν μέχρι τώρα.

Παραδείγματος χάριν, προτεραιότητα να έχει το πρόβλημα, και όχι το τι συνέπειες θα έχει η διαχείριση του για το κόμμα η το πολιτικό τους μέλλον.

Προτεραιότητα να έχει ο σχεδιασμός μακροπρόθεσμα για το μέλλον, και όχι μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Προτεραιότητα να έχει η συνεργασία για το ίδιο επιθυμητό αποτέλεσμα, και όχι η διεκδίκηση των ευσήμων, η έστω της προσδοκίας τους ..

Αν κάποιος αρχίσει να σκέφτεται έτσι, νομίζω ότι φτάνει στο λογικό- για αυτή την σκέψη - αποτέλεσμα της διακομματικής συνεργασίας των βουλευτών μας για την Εύβοια.

Όλοι μαζί σε ένα τραπέζι, μακρυά από τα φώτα των καναλιών η άλλων μέσων, να βάλουν τις διαφορές τους στο ντουλάπι μαζί με διάφορους σκελετούς που όλοι θα ήθελαν να μείνουν κρυμμένοι, και να κάνουν έναν κατάλογο προβλημάτων και να μοιράσουν δουλειές.

Στην Εύβοια της ανεργίας, των περιβαλλοντικών προβλημάτων, της ανάπτυξης που δολοφονεί την φύση , της ανυπαρξίας οράματος για το μέλλον, της τουριστικής  ανάπτυξης που δεν φτάνει στο νησί μας όπως μας αξίζει και όπως πρέπει.
Μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι, βυζαντινοί θησαυροί, θρησκευτικοί προορισμοί, πανέμορφη φύση-ακόμα- καθαρές θάλασσες- ακόμα- και άνθρωποι που περιμένουν και κείνοι να ανακαλυφθούν....μαραζώνουν και βαλτώνουν κάτω από το βάρος της θλιβερής επανάληψης ενός πολιτικού λόγου που δεν λέει να αλλάξει.

Ας κάνουν μια διακομματική, να βγουν έξω, να βρουν επενδύσεις, να δώσουν μέλλον στο νησί.Ας μην περιμένουν το τι θα τους πει η ομάδα τους, ας κάνουν και αυτοί την επανάσταση τους και ο λαός της Εύβοιας, θα ξεχάσει πολλά...
Άλλωστε οι άνθρωποι ξεχνάνε εύκολα τα πρώτα αν τα δεύτερα τους δημιουργούν τις συνθήκες της μεγαλοθυμίας.

Λυπάμαι πολύ όμως που όλα αυτά πολύ πιθανόν, να παραμείνουν παραμύθια, σαν την ωραία ιστορία της Μαίρης Πόππινς.
Ακόμα και νεοεμφανιζόμενοι πολιτικοί ακολουθούν τις ίδιες βαρετές -εν τέλει- μεθόδους χειραγώγησης και εξαπάτησης του κόσμου.
Θα πει κάποιος "εξαπάτηση!?" μεγάλη λέξη και βαριά..

Να σας πω αναγνώστες, στο σημείο που έχουμε φτάσει, όποιος δεν μιλάει καθαρά και ξάστερα, όποιου οι πράξεις εξυπηρετούν πιο πολύ κάτι άλλο εκτός από την αφοσίωση του στην υπηρεσία του τόπου και του πολίτη, τότε ναι...μας εξαπατά. Έτσι το αισθάνομαι, και μιας και γω είμαι μια από σας, πιστεύω ότι και πολλοί από σας αισθάνεστε το ίδιο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ήρθε πάλι η ώρα? η, ΗΡΘΕ ΤΩΡΑ Η ΩΡΑ!

Κατατέθηκαν πληθώρα νέων αδειών για παντού στον δήμο μας. Δεν θέλω να σας ταράξω βραδιάτικα αλλά για να σας το κάνω απλά, όπου και αν κοιτάξ...