Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013

Η Γη μας, εμείς και η Κάρυστος.

Είναι αλήθεια ότι κατά καιρούς εμφανίζονται πολλοί που τάζουν μεγάλες η μικρότερες δουλειές, θέσεις εργασίας, λεφτά για όλους, κίνητρα για πολλούς , για να εξαφανιστούν λίγο αργότερα.

Άλλες φορές πάλι, δεν εξαφανίζονται εντελώς, απλά, σιωπηλά και επίμονα, προσπαθούν να φτάσουν στον σκοπό τους.

Το θέμα, κατά την γνώμη μου, δεν είναι το τι λένε οι κατά καιρούς αποφάσεις, η το τι νόμοι ισχύουν κάθε φορά, μιας και αυτά, πολύ εύκολα όπως έχουμε δει αλλάζουν ανάλογα την κυβέρνηση, τον υπουργό, τα νομοθετικά διατάγματα κλπ...

Τι μένει λοιπόν να έχουμε οδηγό για την κάθε απόφαση μας?

Την διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος, την ενδελεχή εξέταση κάθε υποψηφίου σωτήρα της περιοχής, την ενημέρωση και σε βάθος εξέταση κάθε τι που αφορά την ζωή των κατοίκων, την προστασία της γης, θάλασσας και ακτών, έτσι ώστε να παραδόσουμε τουλάχιστον, ένα τόπο όπου θα μπορούν να ζήσουν οι μελλοντικές γενιές.

Για μας πιστεύω, ότι η μοναδική λύση είναι ο τουρισμός, και το έχουμε πει πολλές φορές από δω.
Ότι ελλείψεις η λάθη έχουν γίνει, πρέπει να δρομολογηθούν για να διορθωθούν και όχι να επιβαρύνουμε περισσότερο την κάθε κατάσταση.

Έχουμε έναν όμορφο τόπο, ας τον φροντίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάλεσμα από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας στην συγκέντρωση της Δευτέρας 12/4/2021.

  Tην  Δευτέρα 12.4.2021  διαμαρτυρόμαστε  κατά της συνεχιζόμενης εγκατάστασης ανεμογεννητριών.   Κεντρικό σύνθημα ΚΑΜΙΑ  ΑΛΛΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙ...