Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

Οι φήμες...και τα αποτελέσματα..

Πολλές φορές ακούμε κάτι, και λέμε, "Το λέει ο κόσμος" η "έτσι λένε"

Ποιοι το λένε? Πολλές φορές η πηγή παραμένει άγνωστη και μένει να θαυμάζει το έργο της να γιγαντώνεται.
Βέβαια, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και ο χρόνος του είναι λίγος, όμως είναι αρκετός για να κάνει σε κάποιον ζημιά είτε στο προσωπικό είτε στο επαγγελματικό επίπεδο.
Πόσες και πόσες φορές, έχουν ξεκινήσει φήμες από επαγγελματική ζήλια, από προσωπικές διαφορές, η οικογενειακές διαμάχες?
Θα σκεφτόταν κάποιος....λογικός, ότι όπου υπάρχει  καπνός υπάρχει και φωτιά, παρόλα αυτά καμιά φορά, δεν υπάρχει καν καπνός..τίποτα...
Παίρνουν το τίποτα και το κάνουν κάτι, και με αρκετή πειθώ, προσπαθούν να κάνουν κακό σε όποιον έχουν βάλει στο μάτι.
"Μα δεν υπάρχει λογική σε αυτούς που ακούν?"
Τι να πει κανείς? Τι να πει?
Μένει αποσβολωμένος να παρακολουθεί την ανοησία να φουσκώνει σαν μπαλόνι και περιμένει μέχρι να κάνει μπαμ..και να τελειώσει.

Καμιά φορά είναι οι ευεργετημένοι που συντηρούν τέτοιες φήμες.
Η αγνωμοσύνη, η αχαριστία, κρύβουν  πολλά κόμπλεξ  μέσα τους, τόσα και έτσι μπερδεμένα που διαστρέφουν ότι καλό τους δίνεται και το γυρίζουν πίσω σε εμπάθεια και κακία.

Είναι μεγάλο λάθος, μέγα, να θεωρεί κάποιος ότι οι άνθρωποι θα εκτιμήσουν την ειλικρίνεια, την προσφορά, την αποδοχή χωρίς κανέναν όρο η συμβόλαιο.
Αντίθετα, παίρνουν ότι τους δίνεται και αισθάνονται ότι τους ήταν και λίγο, και ζητούν ακόμα πιο πολλά.
Είναι σαν έναν αγρότη, που δίνει σε κάποιον ακτήμονα ένα κομμάτι να καλλιεργήσει.
Και εκείνος, αντί να καλλιεργήσει την γη, να την ξεχερσώσει, να βρει τι θα φυτέψει, που θα το πουλήσει, μαζεύει την έτοιμη σοδειά, και την πουλάει για δική του.

Άσχημο πράγμα η αχαριστία, ακόμα χειρότερο όταν συνοδεύεται από μνησικακία..αλλά..ο χρόνος περνά και όλα φαίνονται καθαρά κάποια στιγμή και ο καθένας αμείβεται ηθικά αναλόγως...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ήρθε πάλι η ώρα? η, ΗΡΘΕ ΤΩΡΑ Η ΩΡΑ!

Κατατέθηκαν πληθώρα νέων αδειών για παντού στον δήμο μας. Δεν θέλω να σας ταράξω βραδιάτικα αλλά για να σας το κάνω απλά, όπου και αν κοιτάξ...