Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι φήμες...και τα αποτελέσματα..

Πολλές φορές ακούμε κάτι, και λέμε, "Το λέει ο κόσμος" η "έτσι λένε"

Ποιοι το λένε? Πολλές φορές η πηγή παραμένει άγνωστη και μένει να θαυμάζει το έργο της να γιγαντώνεται.
Βέβαια, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και ο χρόνος του είναι λίγος, όμως είναι αρκετός για να κάνει σε κάποιον ζημιά είτε στο προσωπικό είτε στο επαγγελματικό επίπεδο.
Πόσες και πόσες φορές, έχουν ξεκινήσει φήμες από επαγγελματική ζήλια, από προσωπικές διαφορές, η οικογενειακές διαμάχες?
Θα σκεφτόταν κάποιος....λογικός, ότι όπου υπάρχει  καπνός υπάρχει και φωτιά, παρόλα αυτά καμιά φορά, δεν υπάρχει καν καπνός..τίποτα...
Παίρνουν το τίποτα και το κάνουν κάτι, και με αρκετή πειθώ, προσπαθούν να κάνουν κακό σε όποιον έχουν βάλει στο μάτι.
"Μα δεν υπάρχει λογική σε αυτούς που ακούν?"
Τι να πει κανείς? Τι να πει?
Μένει αποσβολωμένος να παρακολουθεί την ανοησία να φουσκώνει σαν μπαλόνι και περιμένει μέχρι να κάνει μπαμ..και να τελειώσει.

Καμιά φορά είναι οι ευεργετημένοι που συντηρούν τέτοιες φήμες.
Η αγνωμοσύνη, η αχαριστία, κρύβουν  πολλά κόμπλεξ  μέσα τους, τόσα και έτσι μπερδεμένα που διαστρέφουν ότι καλό τους δίνεται και το γυρίζουν πίσω σε εμπάθεια και κακία.

Είναι μεγάλο λάθος, μέγα, να θεωρεί κάποιος ότι οι άνθρωποι θα εκτιμήσουν την ειλικρίνεια, την προσφορά, την αποδοχή χωρίς κανέναν όρο η συμβόλαιο.
Αντίθετα, παίρνουν ότι τους δίνεται και αισθάνονται ότι τους ήταν και λίγο, και ζητούν ακόμα πιο πολλά.
Είναι σαν έναν αγρότη, που δίνει σε κάποιον ακτήμονα ένα κομμάτι να καλλιεργήσει.
Και εκείνος, αντί να καλλιεργήσει την γη, να την ξεχερσώσει, να βρει τι θα φυτέψει, που θα το πουλήσει, μαζεύει την έτοιμη σοδειά, και την πουλάει για δική του.

Άσχημο πράγμα η αχαριστία, ακόμα χειρότερο όταν συνοδεύεται από μνησικακία..αλλά..ο χρόνος περνά και όλα φαίνονται καθαρά κάποια στιγμή και ο καθένας αμείβεται ηθικά αναλόγως...


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!