Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε?

΅΅Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε!?΅
Είναι φοβερό να ακούς την σχεδόν παραδοσιακή ελληνική ατάκα, να επαναλαμβάνεται έστω και αν τα χρόνια περνούν και κάποιος μπορεί να έχει την εντύπωση ότι η Ελληνική κοινωνία έχει ξεκολλήσει από το να τρομάζει και να αλληλοεκφοβίζεται με την επίκληση της κρυμμένης δύναμης που κρύβει αυτή η πρόταση.

Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε!

Είμαι εγώ που θα σε στείλω στον Έβρο αν είσαι φαντάρος, είμαι εγώ που θα σε υποβιβάσω στην υπηρεσία η που δεν θα δεις προαγωγή, είμαι εγώ που έχω τα μέσα και τις άκρες να σου κάνω την ζωή δύσκολη η να σε καταστρέψω.

Από την άλλη, υπάρχει κάτι πολύ γελοίο, του να ακούς να ρωτάνε ξένους ανθρώπους να τους πούνε ποιοι είναι, λες και υπάρχει μια ασάφεια ως προς την αυτογνωσία του ερωτώντος..

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μερικά πράγματα δεν αλλάζουν στην Ελληνική κοινωνία και το Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε, τραβάει έναν δικό του δρόμο, άλλοτε φανερό και άλλοτε καλυμμένο κάτω από μερικές στρώσεις ....πολιτισμένου μέικ απ και πούνδρα χρήματος , που όμως δεν είναι αρκετά για να ικανοποιήσουν την ανικανοποίητη επιθυμία του ραγιά, να γίνει...κάποιος..


17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

Αν έχεις την καλοσύνη απέφυγε τα ονόματα..εντάξει...να μην το κάνουμε προσωπικό..απλά ήταν η αφορμή για κάποια συμπεράσματα και μιας και διαβάζουν ολοι τα σχόλια δεν θα ήθελα να σκεφτούν κάτι άλλο.Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Ήταν προσωπικό σχόλιο δεν χρειάζεται να λοκογοκρίνεις την άποψη του άλλου. Δεν γράφουμε σχόλια για να θίξουμε το μπλόγκ σου και εσένα. Ευχαριστώ.

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

απλα να μην λέμε ονόματα..δεν είναι λογοκρισία στις απόψεις..κατάλαβε ότι μερικά πράγματα μπορούν να είναι πολύ δύσκολα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά έκανες Σοφία, μη μασάς.

Ανώνυμος είπε...

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Τόσο καιρό δεν σβηνόταν ούτε ένα σχόλιο έστω κι αν αναφερόταν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τώρα μας πήρε ο πόνος. Τόσο καιρό έθιγαν χοντροειδέστατα μέσω του μπλογκ συγκεκριμένα άτομα, τώρα κάνουμε λογοκρισία σε σχόλια που γράφουν ονόματα λες και θα σε κατηγορήσει κάποιος αν γράψεις ότι έχει φασιστική συμπεριφορά. Όχι ότι είναι φασίστας απλά ότι μία συγκεκριμένη συμπεριφορά του κρίνεται από εναν αναγνώστη, φασιστική. Υπάρχει διαφορά. Καλύτερα να μην το έγραφες καθόλου το άρθρο αν δεν ήθελες τέτοια σχόλια.

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

Καλημέρα αναγνώστη. Ίσως είναι ψιλά γράμματα, αλλά για αυτούς η αυτές που έχουν δημόσια αξιώματα δεν σβήνονται τα σχόλια. Για τους πολιτες όμως είναι διαφορετικά. Τώρα αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό...τι να σου πω.Αν πας να δεις, είναι πολλά σχόλια σβησμένα άλλωστε. Όσο για το τι γράφω και το τι δε γράφω, δεν δέχομαι υποδείξεις, πόσο μάλλον από ανώνυμους. Αν θες έρχεσαι και διαβάζεις, αν δεν θες, δεν έρχεσαι...είανι τόσο απλό αγαπητέ..

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που έγραψες είναι ανακριβές. Αν ανατρέξεις σε παλιότερα πόστ θα δεις ότι και σε περιπτώσεις άλλων πολιτών χωρίς δημόσια αξιώματα άφηνες υβριστικές εκφράσεις να αιωρούνται. Μην λέμε και ότι θέλουμε. Ευχαριστώ.

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

δεν έχω υπ όψιν μου περίπτωση πολίτη σκέτου που να έχω αφήσει όνομα...για βρε και φέρτο μήπως μου έχει ξεφύγει

Ανώνυμος είπε...

Στο θέμα του Βιολογικού του Μαρμαρίου (ετικέτα Κάρυστος 2013) υπάρχουν αρκετά μαργαριτάρια που αποδεικνύουν αυτό που λέω. Αν το ψάξεις θα δεις ότι έχω δίκιο.

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

έψαξα...τίποτα..

Ανώνυμος είπε...

"Βιολογικός Μαρμαρίου - δημοσιεύματα και σχόλια αναγνωστών.Συλλογή υπογραφών για την ΧΡΥΣΗ ΑΜΜΟ!
...........Είστε υποκριτές λιπόψυχοι και κομματικά εγκάθετοι με πολλά συμπλέγματα.
Η επιλογή της θέσης έγινε επί Μπάνου και πολύ σωστά το συνέχισε και ο Μανώλης. Ο Βουλής καλά έκανε και υπεράσπισε τα δίκαια του. Ωστόσο, χωρίς την διαδικασία απαλλοτρίωσης δεν θα γινόταν κανένα έργο στην Ελλάδα. Ο Ζαφείρης, παρόλα αυτά, που δήθεν νοιάζεται για τον τόπο γτ έπαιζε τον ρόλο Κασσάνδρας; Το βρόμικο παιχνίδι του (σας) πολύ καλά το είχαν καταλάβει οι πολίτες για αυτό σας καταδίκασαν διαχρονικά στην αντιπολίτευση............... ". Αυτά δεν είναι ύβρεις;;;;;;;;;;;;;;Μόνο το φασίστας είναι βρισιά;;;;;;;

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

είσαι αδιάβαστος...όλοι ήταν πολιτικοί,

Ανώνυμος είπε...

Με τα κοινά ασχολούνται και αυτοί και αυτός που έθιξα. Άρα όλοι είναι πολιτικοί κατά την έννοια που αναφέρεις. Προς τι ο διαχωρισμός; Μάλλον όπου σε βολεύει βλέπεις πολιτικούς και όπου σε βολεύει πολίτες υπό την προστασία του μπλόγκ σου. Λογικό είναι πάντως να βρίσκεις δικαιολογίες για όλα, μιάς και η τελευταία μου απάντηση πέρασε από έλεγχο. Τυχαίο;Δε νομίζω.

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

ρε φίλε, μας έπριξες.. άλλο ο πολίτης που ασχολείται με τα κοινά και άλλο αυτός που έχει ευθύνη στα κοινά..Τα σχόλια όλα τώρα πενάνε από έλεγχο για να αποτραπούν διάφορα από δω και μπρος...Μπα σε καλό σου χριστανέ μου! Με το ζόρι να τα κάνουμε όλα ίδια! Αν εσύ είσαι πολιτικό πρόσωπο, είναι και η γυναίκα σου? Και συ να το πιστεύεις, αν τόσο σου κόβει στο κάτω κάτω, θα γίνουμε όλοι ίσα και όμοια.Άντε, ξεκόλα

Ανώνυμος είπε...

Το "ξέρεις ποιος είμαι εγώ που με βρίζεις" μπορεί να έχει και την έννοια "που με ξέρεις και με προσβάλλεις έτσι και γιατί δεν εκτιμάς αυτά που κάνω για σένα". Συγγνώμη αλλά έχω το ελάττωμα να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου.

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

Παρακαλώ, καταλαβαίνω τι λες, αλλά τι έχει κάνει ο συγκεκριμένος?

Δημοσίευση σχολίου

Κάλεσμα από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας στην συγκέντρωση της Δευτέρας 12/4/2021.

  Tην  Δευτέρα 12.4.2021  διαμαρτυρόμαστε  κατά της συνεχιζόμενης εγκατάστασης ανεμογεννητριών.   Κεντρικό σύνθημα ΚΑΜΙΑ  ΑΛΛΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙ...