Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Πρωινές ενημερωτικές εκπομπές..μέχρι το μεσημέρι..

Σήμερα κάνω δουλειές και η τηλεόραση ανοικτή υποτίθεται ότι με ενημερώνει για την επικαιρότητα.

Η ώρα πήγε μία και για ένα πράγμα είμαι απολύτως σίγουρη.
Ότι σήμερα γιορτάζουν οι Κατερίνες, και οι Κατίνες, αλλά όχι οι κατίνες.

Κατά τα άλλα, το σήριαλ με τον Άδωνι σας το είπα, στην Τσαπανίδου ήταν ο Μαρκόπουλος με τον Κοντονή του Σύριζα και έναν άλλο του ΠΑΣΟΚ που δεν τον θυμάμαι και έλεγαν για τα ακίνητα.

Ρώτησε η Τσαπανίδου αν είχε ένα σπίτι στο χωριό και ένα σπίτι στα Πετράλωνα, αλλά που δνε μπορεί να εξυπηρετηθεί το δάνειο, θα της πάρουν το σπίτι στο χωριό?

Της απάντησε ο δεν θυμάμαι, ότι προστατεύεται η πρώτη κατοικία και μπορεί να παραμείνει στα Πετράλωνα, αλλά για το σπίτι στο χωριό δεν της δεσμεύτηκε.

Μια επιλογή θα ήταν να κάνει πρώτη κατοικία το χωριό, που όλο και κάποιο χωραφάκι θα έχει γύρω γύρω να σκάψει να βάλει κάτι, γιατί στα Πετράλωνα τι να φας? Τα τσιμέντα?

-Αυτό δεν το είπανε αλλά πολλοί το έχουν σκεφτεί μιας και το ποσοστό των νέων αγροτών και ανθρώπων που επιστρέφουν στην Επαρχία όλο και αυξάνει.

Εν τω μεταξύ μπερδεύτηκα λίγο γιατί ο Μαρκό έμοιαζε Νέα Δημοκρατία πριν μνημονίου, ο Κοντονής έμοιαζε ΝΔημοκρατία στα πολύ κομψά της και ο δεν θυμάμαι ΠΑΣΟΚ, έμοιαζε ΔΗΜΑΡ.

Συνειδητοποίησα ότι τόσα χρόνια που τους βλέπω, έχω καταχωρήσει στο μέρος μυαλού στυλ, ότι υπάρχει μια συνάφεια..απροσδιόριστη αλλά υπαρκτή τελικά.

Όσο αφορά το στυλ, έχω παρατηρήσει ότι ο Σαμαράς εντός Βουλής, και γενικά όταν μιλάει σε μας γέρνει από μαγκιά και η φωνή έχει μια συγκρατημένη ένταση που η αναπνοή πάει για οισοφάγο κάνει γκελ στο διάφραγμα και αντηχεί στον ουρανίσκο.

Όταν μιλάει με Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους, έχει μια ευγενική στάση, κάτι από πασά μπροστά στον Σουλειμάν, γιατί τα παρακολουθώ και αυτά...

Γιατί άραγε αλλάζει?
Μια απάντηση θα ήταν ότι οι επικοινωνιολόγοι που έχουν χωθεί παντού, τον έχουν συμβουλέψει να υιοθετεί ένα λαικό προφίλ που θα τον φέρει πιο κοντά στον απλό κόσμο.

Αυτή είναι η εντύπωση που έχουν οι επικοινωνιολόγοι για μας τους Έλληνες τους σκέτους χωριάτες και απλούς ψηφοφόρους.

Όμως η μαγκιά, είναι έμφυτη. Είτε την έχεις, είτε δεν την έχεις. Όταν το κάνεις χωρίς να σου βγαίνει από το κατά μέσα σου, γίνεσαι απλά μια καρικατούρα και τίποτα πάρα πάνω.
Για αυτό Αντωνάκη , χωρίς το μου, άσε την μαγκιά και μίλα κανονικά ...

Θα μου πεις αναγνώστη, "Τι του μιλάς? Πρόκειται να σε ακούσει?'
Βρε ποτέ δεν ξέρεις...Άκου που σου λέω...

Τώρα είναι ήδη 1.10 και ο αγώνας στις μεσημεριανές είναι οι δηλώσεις του Νότη!

Νομίζω ότι οι καλλιτέχνες κρίνονται για το έργο τους και όχι για όλα τα υπόλοιπα. Ο ΈΖΡΑ ΠΑΟΥΝΤ ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς ποιητές, έγραψε τα μεγαλύτερα έργα του κλεισμένος σε συρμάτινο κλουβί σαν συνεργάτης των φασιστών. Έκανε εκπομπή ραδιοφώνου  στην Ιταλία υπερ του φασισμού, κλπ, αλλά ο άνθρωπος ήταν ευφυία και στην ιστορία καταγράφεται σαν ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές, όχι φασίστες.

Βέβαια δεν είναι ο Νότης αυτής της κλάσης, αλλά είπε μια βλακεία...όπως έχει πει ότι είναι από εξωγήινους και άλλα τέτοια...
Μας έκαψε ο Λιακόπουλος με τα βιβλία του, και το "Κάμερα σε μένα"

Αυτά τα λίγα...και καλό μεσημέρι..
Και μια ερώτηση...Το κανονικό όνομα του Άδωνις είναι Σπύρος?

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όχι, είναι Σπυρίδων - Άδωνις.

Δημοσίευση σχολίου

Άνοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμό των 60-64 στο Νοσοκομείο Καρύστου.

 Άνοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμό στην Κάρυστο των 60-64. Το Νοσοκομείο μας ονομάζεται  ΓΝ-ΚΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ (20). Ο πρώτος εμβολιασμός έχει κλεί...