Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Πολυτεχνείο και φέτος...

Διαβάζουμε άρθρα ,για άλλη μια φορά, και ακούμε παιάνες για εκείνη την ημέρα.
Όμως, ποια είναι πραγματικά η αλήθεια?
Τι έγινε εκείνες τις μέρες?
Πόσο πραγματικά αληθινή είναι η εξήγηση "Ξεσηκώθηκε η νεολαία και έριξε την Χούντα?"

Τι ήταν αυτή η νεολαία? Από ποιους αποτελούνταν? Τι πολιτική κατεύθυνση είχαν?

Από ότι βλέπουμε, και στα άρθρα που έχουν προηγηθεί, ήταν από όλους τους χώρους, και φυσικά και από αναρχικούς, που όπως πάντα, όλοι βιάζονται να τους βάλουν στην γωνία ΜΕΤΑ, το οτιδήποτε και να τους φορτώσουν ότι έχει πάει στραβά.
Το ίδιο δυναμικά συμμετείχαν και ονειρευόντουσαν μια άλλη κοινωνία κάθε είδους παράταξη του ΚΚΕ και άλλοι.

Δεν είναι ότι υπερασπίζομαι κανέναν, αλλά η αλήθεια είναι αυτή και μου κάνει τρομερή εντύπωση το πως, ακόμα και μετά τόσα χρόνια, τόσα πολλά χρόνια, δεν βρίσκουν το θάρρος να πουν τα πράγματα όπως έχουν.
Η μόνη λύση για κάποιον που θέλει να μάθει το τι έχει συμβεί, είναι να διαβάσει τα γεγονότα από πολλές διαφορετικές πηγές, και να δει την αλήθεια του καθενός ξεχωριστά και το πως την υποστηρίζει, μήπως και καταλάβει το πως έγινε ότι έγινε.
Φυσικά υπήρχαν και φοιτητές και φοιτήτριες, μακρυά από τον οποιονδήποτε κομματικό, η ιδεολογικό προσανατολισμό, που ήταν εκεί μόνο και μόνο για να πουν "ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ" χωρίς να οργανώνουν κάποιο πολιτικό μοντέλο, ούτε προς τα δεξιά, ούτε προς τα αριστερά, ούτε πουθενά.
Μόνο να σταματήσει όλο αυτό που συγκροτούσε τον ασφυκτικό κλοιό της έκφρασης τους.

Πάλι πορεία και ελπίζω όλα να τελειώσουν καλά, όπως και ελπίζω κάποτε να υπάρξει κάποια παρουσίαση σε βάθος, από την ανάλατη και μελό που γίνεται μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άνοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμό των 60-64 στο Νοσοκομείο Καρύστου.

 Άνοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμό στην Κάρυστο των 60-64. Το Νοσοκομείο μας ονομάζεται  ΓΝ-ΚΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ (20). Ο πρώτος εμβολιασμός έχει κλεί...